Welkom bij Auto Import Trading

Tips bij het importeren van een auto uit Duitsland

 

Hieronder vindt u enkele waardevolle tips bij het importeren van een auto.

 

* Koop altijd bij een officiele merkdealer.

* Informeer altijd naar de onderhoudshistorie van een auto. Controleer deze ook !

* Controleer de kilometerstand van de auto. Let ook op slijtage banden en remmen. Komt dit overeen bij de kilometerstand ? Meestal worden banden om de 40.000 km vervangen. Dit geldt ook voor de remmen. Eens in de 40.000 km dienen remblokken vervangen te worden. 

* Haalt u de auto zelf op? Neem dan iemand mee die verstand heeft van auto's. Denk hierbij aan iemand die gerepareerde schades kan herkennen.

* Maak nooit geld over voordat u de auto heeft gezien. Kies voor het principe "boter bij de vis".


* Laat de gemaakte afspraken altijd op papier vastleggen. Als u iets niet begrijpt vraag dan om uitleg.

* Probeer zoveel mogelijk uit te onderhandelen in de prijs zoals een nieuwe servicebeurt of eventuele Duitse APK op de auto. Voordeel van een Duitse APK op de auto is dat u al direct iets te weten komt over de technische staat van de auto. Bijkomend voordeel is dat de Duitse APK hier in Nederland word overgnomen en dus ook geldig is in Nederand. 

Onze laatste en beste tip is om het importeren van een auto uit te besteden aan een importeur. WIj als importeur voeren ook de onderhandelingen voor u en de ervaring leert dat wij als importeur meer korting kunnen bedingen dan u als eindgebruiker van de auto. Kortom, Wij verdienen in de meeste gevallen een groot gedeelte van de kosten voor ons importpakket C terug. (onderhandelingen voeren wij alleen bij afname van ons importpakket C.