BMW vernieuwt de complete 6-serie. Zowel de BMW 6-serie Coupé, als de 6-serie Cabriolet en de 6-serie Gran Coupé worden begin 2015 in detail verbeterd. 

Het merk uit München heeft er goed aan gedaan het uiterlijk van de optisch zeer geslaagde 6-serie nauwelijks aan te pakken. Je moet een kenner zijn om de facelift te herkennen. Voortaan zijn LED-koplampen standaard, krijgt de 6-serie in de buitenspiegels geïntegreerde richtingaanwijzers en om de aanpassing van de grille te kunnen waarnemen moet je er met je neus bovenop staan. Hij heeft een iets ander ontwerp en negen in plaats van tien verticale staven. Bovendien worden de nieren voor de zescilinder in zwart uitgevoerd, terwijl deze bij de achtcilinders een matte laklaag in aluminiumkleur krijgen. Tenslotte heeft BMW de bumpers van de 6-serie facelift geretoucheerd.


Laptimer voor de BMW M6

BMW is kennelijk tevreden over de motoren, want op dat vlak wijzigt er niets. Het aanbod loopt uiteen van een 640i met 320 pk tot de 560 pk sterke M6. Voor dieselrijders is er de 640d met 313 pk. De uitrusting van het topmodel krijgt overigens een leuke toevoeging. Met de app BMW M Laptimer kunnen M6-bestuurders op het circuit voortaan gemakkelijk hun rondetijden bijhouden.


6-Serie Gran Coupé

De BMW 6-serie is met 80.000 verkochte exemplaren tot nu toe een succes voor het merk uit München. Vooral de uiterst dynamisch ogende Gran Coupé doet het goed. Ondanks het feit dat die een jaar na de Coupé en de Cabriolet op de markt kwam (in 2012), heeft hij tot nu toe de helft van de 6-serie verkopen voor zijn rekening genomen.


Concurrenten

De nieuwe BMW 6-serie staat in Duitsland in maart in de showroom. In de loop van 2015 kan een tweedehands BMW 6-serie facelift door Auto import Trading al met veel voordeel naar ons land worden gehaald. Als u een auto zoekt in de klasse van de BMW 6-serie Gran Coupé, kunt u ook overwegen eens naar concurrenten als de Porsche Panamera, de Mercedes CLS en de Audi A7 te kijken. De 6-serie Coupé heeft de Mercedes CL in het vizier.


Met de app BMW Lap Timer kunnen BMW M6-rijders op het circuit

En profil is het uiterlijk van de BMW 6-serie facelift nauwelijks gewijzigd.