De gefacelifte versie van de derde generatie Mini is sinds eind maart op de markt. Daarmee is het compacte succesnummer van moederbedrijf BMW nu geschikt om voordelig vanuit Duitsland te importeren.

De facelift betreft zowel de drie- als vijfdeurs Mini en de Mini Cabrio. De vernieuwde Mini Clubman, de vijfdeurs stationwagon, staat voor eind 2018 op de rol en is daarmee in het voorjaar van 2019 geschikt om voordelig te importeren uit Duitsland.

 

Nieuwe verlichting

De vernieuwde Mini-modellen zijn vooral herkenbaar aan gewijzigde verlichting. Nieuwe led-koplampen met een matrix-functie voor het grootlicht zijn optioneel, de standaard halogeenlampen hebben nu een zwart accent. Voor de achterverlichting heeft Mini eveneens led-techniek toegepast. Geinig is dat in het lichtontwerp daarvan de Britse vlag, de Union Jack, is verwerkt. De designmogelijkheden zijn één van de voordelen van led-techniek voor de achterlichten. Verder kenmerken nieuwe aluminium wielen, nieuwe lakkleuren en andere afwerkingsopties de opgefriste Mini. Ook is een nieuw soort bruine leren bekleding, genaamd 'Chester', leverbaar.

 

Techniek verbeterd

BMW heeft zich bij de opfrisbeurt niet beperkt tot uiterlijk vertoon. De motoren zijn verbeterd (elektronica, smering, koeling en het uitlaatsysteem), waardoor de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik 5% lager uitpakken. Van de driecilinders is bovendien de inhoud vergroot van 1,2 naar 1,5 liter wat 10 Nm extra trekkracht oplevert. De verbeterde motoren zijn naar wens leverbaar in combinatie met een nieuw ontwikkelde zeventraps automaat die Mini 'Steptronic' noemt. De uitgaande versie van deze versnellingsbak had één verzet minder. Kopers van de extra sportieve varianten, de Cooper SD of John Cooper Works, krijgen zelfs een achttraps Steptronic.

 

Groter display

In lijn met de snelle ontwikkelingen op het gebied van digitale techniek past Mini in het interieur een groter 6,5 inch kleurenscherm toe. De standaarduitrusting is verder uitgebreid met een multifunctioneel stuur. Inzittenden van de vernieuwde Mini kunnen voortaan draadloos hun telefoon opladen.

 

Voordeel door Mini-import uit Duitsland

Wie in de markt is voor een gefacelifte Mini doet er goed aan over de grens te kijken. In Duitsland is een enorme keuze aan jong gebruikte exemplaren die met veel (bpm-)voordeel geïmporteerd kunnen worden. Kopers kunnen op deze manier een hoop geld besparen en hebben dezelfde zekerheden als kopers van een nieuwe auto in Nederland. Dit, omdat de fabrieksgarantie volgens Europese wetgeving internationaal overdraagbaar is.