Als u aan Duitse auto’s denkt, denkt u snel aan een nieuwe BMW, Audi of Mercedes. Wat echter opvalt, is dat uit cijfers van VWE is gebleken dat vooral het importeren van hybrides de laatste maanden flink aan het toenemen is. Auto Import Trading ging voor u op zoek hoe het komt dat deze auto’s zo vaak geïmporteerd worden.


De Nationale Autoshow heeft cijfers van het VWE (voertuiginformatie- en documentatie)  in handen gekregen over de afgelopen periode. Wij zetten deze kort op een rij:

 

  • In de eerste vier maanden van 2014 steeg de import van hybrides met 90 procent
  • Het afgelopen jaar steeg de import van hybride auto's met 580 procent
  • De Toyota Auris Hybrid is de meest geïmporteerde hybride auto
  • Kort op de Toyota Auris Hybrid volgt de Volvo V60 Plug-in Hybrid

 

Deze cijfers zijn zeer opmerkelijk en tonen de explosieve groei van de import van hybride auto’s naar Nederland. Wat ook opmerkelijk is, is de opkomst van de Volvo V60 Plug-in Hybrid. Deze auto kwam vorig jaar op de market en heeft 0% bijtelling. "In het begin was de vraag naar deze auto in Nederland groter dan het aanbod. Daarom wordt deze auto veel uit het buitenland gehaald", zegt VWE in een verklaring. 

 

Gezien de stijging van geïmporteerde hybrides van het afgelopen jaar, gaat VWE er vanuit dat deze trend zich doorzet in 2014. Dit is ook al duidelijk te zien in de cijfers van januari tot april 2014, waar de import van hybrides steeg met 90%.