Het importeren van occasions komt steeds vaker voor. Vooral Duitse occasions zijn erg populair. Deze zijn relatief jong, hebben vele extra’s en zijn een stuk goedkoper dan de nieuwe versie in Nederland. Auto Import Trading zet voor u op een rij welke auto’s het meest worden geïmporteerd naar Nederland en stelde een top 5 voor u samen.

Volkswagen in de lift

Al een lange tijd is het erg populair om Duitse auto’s te importeren. Daarom is het ook niet vreemd dat Duitse merken het meest geïmporteerd worden in Nederland. In de top 5 worden de eerste vier plekken ingenomen door de grote merken Volkswagen, Mercedes, Open en BMW. De Volkswagen Polo (2373 stuks) en Golf (2044 stuks) voeren, net als in 2012, de lijst aan als meest geïmporteerde occasions.

Afname import Mercedes occasions

In 2012 werden de Duitse occasions sterk vertegenwoordigd in de top 5 van import auto’s. Toen stond Mercedes nog met twee modellen in de top 5. Vooral de oudere modellen waren populair als occasion. Op dit moment is de top 5 meer divers en zien we Mercedes modellen totaal niet meer terug . In 2012 werden er nog 1863 Mercedes-Benz E-Klasse (W124) occasions geïmporteerd, in 2013 waren dit er nog maar 264. Dit is een daling van maar liefst 86%. Een van de redenen van deze verandering is de klassiekerregeling waardoor oudere en goedkopere dieselauto’s lang niet meer zo interessant waren als toen ze MRB-vrij waren.

Bekijk hier de top 5 meest geïmporteerde auto’s van het eerste kwartaal van 2014:

1

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

1.009 stuks

 

2

 

Volkswagen Polo

989 stuks

Volkswagen Polo

3

Citroën C1

Opel Corsa

900 stuks

 

4

 

Toyota Aygo

504 stuks

Toyota Aygo

5

Citroën C1

Citroën C1

421 stuks

 Heeft u interesse in het importeren van een occasion of vragen over het importproces? Neem dan geheel vrijblijvend contact op. Wij informeren u graag naar de mogelijkheden. Of ga voor meer informatie naar www.import-autos.nl.