auto import bpm

Het uit Duitsland laten importeren van een auto is hot. Dat is ook niet zo verwonderlijk als je bedenkt hoeveel voordeel er te behalen valt. Maar er zijn nog meer zaken die het importeren van een auto van onze oosterburen zo interessant maken.1. De keuze is reuze

Het wagenpark in Duitsland bestaat per 2014 uit 44 miljoen personenauto's tegenover iets meer dan acht miljoen in ons land. Daarbij komt dat het aanbod over de grens veel meer zogenaamde premium modellen – de auto's van Audi, BMW, Mercedes en de topmodellen van Volkswagen – bevat. Juist op deze auto's is het bij import te behalen financiële voordeel het grootst.


2. Goedkoper

Door het grotere aanbod en een vriendelijker belastingklimaat zijn auto's in Duitsland goedkoper. Dit levert al snel een besparing op van vele duizenden euro's, inclusief de in ons land af te tikken bpm! Daarnaast heeft Duitsland, niet verbazingwekkend, meer een autocultuur dan wij. Daaruit volgen punt drie en vier:


3. Garagenfahrzeug

In Duitsland hebben veel meer huizen een garage dan in ons land. Auto's die garagegestald zijn worden in advertenties aangeboden als Garagenfahrzeug. Door stalling zijn de auto's beter beschermd tegen de elementen.


4. Onderhoudsboekje

Daarnaast zorgt de Duitse automobilist in het algemeen beter voor zijn heilige koe. Dat uit zich in het trouwer volgen van het door de fabriek voorgeschreven onderhoud. Auto's met een ingevuld onderhoudsboekje worden in advertenties aangeboden met een zogenaamd Scheckheft.


5. Weinig kilometers en luxer

Jonge tweedehands auto's zijn in Duitsland niet alleen veel talrijker, ze zijn ook nog eens veel beter uitgerust (denk aan luxe zaken zoals lederen bekleding en stoelverwarming) en hebben vaak een lage kilometerstand. Dit zijn vaak Jahreswagens. De auto-industrie biedt in Duitsland werk aan 100.000-en mensen. Hun auto's van de zaak worden vaak binnen een jaar weer vervangen waarna deze modellen de occasionmarkt op stromen.Met 44 miljoen personenauto's is het wagenpark in Duitsland meer dan drie keer zo groot als bij ons.
Jonge occasions in het premium segment, zoals deze Mercedes E-klasse, zijn veel luxer uitgerust dan bij ons. Juist op die auto's valt bij import uit Duitsland veel financieel voordeel te behalen.