Volvo gaat als een speer en breekt met verschillende modellen zijn eigen verkooprecords. Naar de nieuwe V60 is dan ook reikhalzend uitgekeken. Die auto staat vanaf afgelopen zomer in de showrooms, waardoor het nu mogelijk is jong gebruikte V60 occasions van het nieuwe model uit Duitsland te importeren.Dat de V60 ruimer is dan zijn voorganger, dankt hij aan het modulaire onderstel waarop de fabrikant hem heeft gebouwd. Deze zogenaamde SPA-bodemplaat deelt de V60 met de grotere XC60 en de 90-serie, terwijl bijvoorbeeld de 40-serie op het CMA-onderstel staat. Het resultaat is meer been- en hoofdruimte dan voorheen, zowel voor- als achterin. Om hiervan een indruk te geven, omdat ieder mens immers een andere lengte heeft: de inhoud van de bagageruimte groeide van 430 naar 529 liter.

 

Vijf motoren

Volvo levert de nieuwe V60 aanvankelijk met twee benzinemotoren, twee diesels en een plug-in hybride. Het aanbod start met de V60 T5. Die levert 250 pk en is standaard gekoppeld aan een achttraps automaat. De T6 doet er 60 pk en vierwielaandrijving bovenop en de T8 Twin Engine schopt het zelfs tot 390 pk. De V60 D3 en D4 leveren achtereenvolgens 150 en 190 pk en hebben een handbak in combinatie met voorwielaandrijving. Volgend jaar komt er in de vorm van de T6 Twin Engine (340 pk) een tweede plug-in hybride bij.

 

Uitrusting

Iedere V60-rijder profiteert van onder meer ledverlichting, zowel voor als achter, gescheiden klimaatcontrole, een elektrisch bedienbare achterklep, een 9 inch touchscreen voorzien van Sensus Connect infotainment en lichtmetalen wielen van 16 inch. Op het gebied van veiligheid krijgt de V60 een hele reeks geleidesystemen mee die zowel de inzittenden als andere weggebruikers bij naderend onheil moeten beschermen.

 

Volvo V60 import uit Duitsland

In Nederland starten de prijzen van zowel de Volvo V60 benzine als diesel vanaf 43.995 euro, maar op jonge gebruikte exemplaren uit Duitsland zijn kortingen van duizenden euro's te behalen. Dit kan al vanaf drie maanden oud, want vanaf dat moment ziet de belastingdienst deze auto's als occasions. Import vanuit Duitsland biedt echter nog veel meer voordelen, want door de zes keer zo grote automarkt hebben kopers daar veel meer keuze. Bovendien is de fabrieksgarantie pan-Europees overdraagbaar en zijn Duitse auto's over het algemeen veel beter uitgerust.