Stap voor stap uw auto importeren uit Duitsland

Het importeren van een auto uit het buitenland gaat redelijk eenvoudig. Allereerst zoekt u naar een geschikte auto op de volgende Duitse auto site:


Ik heb een auto uitgekozen, hoe voer ik deze in?

1- U vult het offerte formulier in op onze website en mailt dit aan Auto Import Trading. Vergeet niet de link van de auto te plakken in het tekstveld "extra toevoegingen"! Hoe doet u dit? Kopieer de url van de advertentie (bijv. www.mobile.de/fahrzeuge/details....etc) Deze gekopieerde url plakt u dan weer in het tekstveld "extra toevoegingen" in het offerte formulier. Mocht u er niet uitkomen dan kunt u altijd contact opnemen.

2- Op basis van de gegevens uit de Duitse advertentie maken wij een BPM berekening volgens de voordeligste bereken methode. Wij berekenen de rest BPM op verschillende manieren en kiezen dan de meest voordelige. Hierdoor betaalt u als klant uiteindelijk de laagste prijs.

3- Na principe akkoord op de offerte gaan wij onderhandelen met de dealer in Duitsland. De korting die behaald wordt op de Duitse verkoopprijs rekenen wij volledig door aan onze klanten. Op dit moment zal de klant moeten besluiten de importauto te kopen of niet.

4- Er zal nu een koopcontract door Auto Import Trading BV worden opgesteld. Deze zal de klant moeten ondertekenen. Hierin staan duidelijke clausules waarin de rechten en plichten van beide partijen staan. Een belangrijke clausule voor u als klant is; voldoet de auto niet aan de bepalingen in het contract dan is de klant gerechtigd af te zien van de koop. Auto Import Trading zal dan het reeds aanbetaalde bedrag moeten terugbetalen aan de klant.

5- Na ondertekening van het koopcontract dient er een aanbetaling gedaan te worden.Auto Import Trading BV zal in sommige gevallen ook een deel van de verkoopprijs in Duitsland voorfinancieren. Dit doen wij om onze klanten te laten zien dat het ook in ons belang is dat de importauto aan alle eisen voldoet zoals besproken.

6- Auto Import Trading zorgt voor alle documenten die nodig zijn bij het importeren van de auto in Nederland. Denk hierbij aan de factuur, het ingevulde onderhoudsboekje, Duitse kenteken deel 1 en 2, Certificaat van Overeenkomst etc.

7- Auto Import Trading BV inspecteert de auto in Duitsland en neemt hierna contact op met de klant. Wij zullen onze klanten altijd een eerlijk advies uitbrengen. Uiteindelijk beslist de klant of de auto wordt gekocht of niet. Na aankoop zorgt Auto Import Trading voor het transport naar Nederland.

8- Zodra de auto in Nederland is nodigen wij de klant uit om de auto te komen bezichtigen. Na goedkeuring zal Auto Import Trading vragen de 2e termijn over te maken.

9- Auto Import Trading verzorgt het gehele import traject in Nederland.

10- Eventuele extra diensten verzorgen zoals inbouw van alarm, telefoons etc. Ook het leveren van extra garantie op auto's ouder dan 2 jaar. behoort tot de mogelijkheden.

11- Aflevering van  de auto.