Wie is Auto Import Trading?

Ons team van Auto Import Trading bestaat uit 2 personen, Peter Hugo de Groot en Jeroen Stolk. Wij zijn samen, na voltooiing van onze opleiding aan de  IVA in Driebergen ( Automotive Business Management opleiding ) begonnen met het importeren van jong gebruikte auto’s uit Duitsland. Eerst deden wij dit prive voor onze eigen auto’s, maar na het zien van het grote prijsvoordeel wat in Duitsland te behalen valt rees bij ons het idee om hiervoor een bedrijf op te gaan richten. Wij zijn begonnen in 2008 en hebben toen onze website gelanceerd. Geleidelijk aan is dit gegroeid tot een serieus bedrijf op het gebied van auto import. Inmiddels hebben wij een zeer groot aantal tevreden klanten en rijden er veel door ons geimporteerde auto’s in Nederland rond. 

Wij proberen ons te onderscheiden door de klant centraal te stellen en een goede service te bieden. Wij zijn altijd bereikbaar voor onze klanten, zelfs in het weekend. Wij begrijpen als geen ander dat het importeren van een auto uit Duitsland voor veel mensen een complexe zaak is en daarom voor veel vragen kan zorgen. Wij nemen de tijd voor onze klanten om zo ook voor eenieder inzichtelijk te krijgen wat er allemaal komt kijken bij het importeren van een auto. 

Onze filosofie is dat een tevreden klant terug zal komen en zoals vaak blijkt, ook nieuwe klanten aanbrengt.

Auto Import Trading is een professioneel bedrijf dat zich volledig richt op de import van jonge, gebruikte auto’s vanuit Duitsland. Al jaren zijn wij een betrouwbare partner en zorgen we voor een uitstekende kwaliteit van zowel onze auto’s als de dienstverlening. Klanten die via ons een auto importeren zitten naar onze mening niet te wachten op een paar euro meer of minder, maar op een goede auto die tegen een scherpe prijs naar Nederland kan worden gehaald. De kwaliteit staat om die reden bij ons voorop en zal die positie dan ook nooit kwijtraken. We zijn in midden Nederland gevestigd op de grens tussen de provincie Utrecht en Gelderland (Amersfoort) en hebben daarmee een centrale positie binnen het land. Deze centrale ligging stelt ons goed in staat iedere klant uit Nederland onze auto import diensten aan te bieden. Een auto invoeren uit Duitsland is een serieuze zaak en aan de hand van een uitstekende service streven we er altijd naar om onze klanten 100% tevreden te stellen en alle gewenste ondersteuning te bieden bij het uitzoeken en importeren van een nieuwe auto uit het buitenland.

Waarin onderscheiden wij ons van de rest?

Andere importeurs van auto’s gaan vaak af op de informatie die de verkopende partij aanlevert. Wij zijn van mening dat klanten die een auto importeren uit Duitsland niet zitten te wachten op de verkoopteksten van de Duitse autohandelaar en dat we om die reden beter het heft in eigen handen kunnen nemen. We reizen daarom altijd zelf af naar de desbetreffende auto en inspecteren deze persoonlijk. We doen deze inspectie zelf om op die manier de kwaliteit te bieden die u als klant verdient en er zeker van te zijn dat het geld dat u besteedt aan de importauto ook op de goede plaats terecht komt. We zijn ons bewust van het feit dat we ons met deze bedragen geen fouten kunnen permitteren en een auto invoeren is voor ons daarom dan ook een zeer serieuze operatie. We kiezen er heel duidelijk niet voor om de auto’s met behulp van een trailer naar Nederland te importeren om deze vervolgens hier eens te gaan bekijken. Deze riskante manier van werken biedt alle ruimte voor fouten en vervelende verrassingen, iets dat wij hoe dan ook willen voorkomen. We weten als geen ander dat het bij het importeren van een auto vaak lastig is om het geld uit Duitsland terug te krijgen wanneer de auto hier eenmaal staat, waardoor wij er voor kiezen om daar ter plekke te gaan kijken. Zodra we daar zijn en de importauto hebben bekeken nemen we vanaf die locatie contact op met u als klant om overleg te hebben over de auto import. We brengen u een gedegen advies uit op basis wat we zelf zien en hebben ervaren bij de Duitse autoverkoper. Uiteraard beslist u uiteindelijk over het wel of niet aankopen van de auto en komen we op die manier samen tot een goede afwikkeling van de import auto. Pas wanneer u als klant volledig overtuigd bent om de auto te importeren zullen we overgaan tot de aankoop en het transport naar Nederland om op die manier het proces verder in werking te stellen. 

Een auto laten importeren door een betrouwbare partner!

We hebben een zeer ruime ervaring op het gebied van auto import. Uiteraard maken we graag gebruik van onze ervaring om u als klant te voorzien van een gedegen advies en zo samen tot een geschikte auto uit Duitsland te komen. Hierbij is voor ons de kwaliteit die u van ons ontvangt altijd van doorslaggevende waarde en zal dit de belangrijkste factor zijn waarop we ons oordeel baseren. We zijn daarnaast technisch zeer goed onderlegd waardoor we klanten die een auto invoeren uit Duitsland uitstekend bij kunnen staan en ook op dat gebied van een goed advies kunnen voorzien. We hebben een uitgebreid netwerk in Duitsland, iets wat ons in staat stelt om klanten die via ons een auto importeren een goede prijs aan te bieden en eventueel een leuke korting te bedingen. Dit is dan ook direct de voornaamste reden dat we onze klanten altijd adviseren ons de gehele auto import te laten verzorgen en op die manier optimaal gebruik te maken van onze expertise en ervaring.

U kunt bij ons terecht voor de volgende diensten:

  • Aankoop
  • Transport
  • RDW keuring
  • BPM afdracht 

 

Zoals u ziet nemen we de gehele auto import graag voor u uit handen en zorgen we dat dit stap voor stap op een professionele manier wordt geregeld. Klanten die bij ons een auto importeren kunnen om die reden gebruik maken van de beste service en een uitgebreide dienstverlening. Door de taxatie werken we samen met een erkend taxatiebureau dat een tegenbewijsregeling op zal stellen om op die manier in de meeste gevallen een aanzienlijke korting op de rest-BPM te realiseren, ook weer iets waar u als klant direct van kunt profiteren. Bovendien scheelt het u natuurlijk een hoop administratieve handelingen aangezien u de auto niet zelf bij de RDW aan hoeft te bieden nu wij dit voor u uit handen zullen nemen. 

Importservice
: 

Het importeren van een auto brengt een aantal verschillende handelingen met zich mee. We nemen graag de gehele auto import voor u uit handen om dit daardoor zo professioneel en efficiënt mogelijk te regelen. Wij hebben een uitgebreide ervaring op dit gebied en zorgen er daarmee voor dat klanten die bij ons een auto importeren nooit voor vervelende verrassingen komen te staan en kunnen profiteren van een uitstekende service. We begeleiden u onder andere bij de volgende handelingen:

* Het berekenen van het BPM bedrag. Dit gebeurt op basis van de Nederlandse nieuwprijs of op basis van de tegenbewijsregeling die door een erkend taxatiebureau zal worden uitgevoerd en daardoor gemakkelijk een leuke korting op de rest-BPM kan betekenen.                                                                                                                  

* Het maken van een offerte met daarin een totaalprijs die verder niet meer aangepast zal worden. Hierin nemen we alle kosten op, waardoor u achteraf niet voor vervelende verrassingen of onvoorziene kosten komt te staan.

* Hulp bij de aanschafonderhandelingen ( alleen bij importpakket C ). We zullen onze ervaring op dit gebied gebruiken om het maximale voor u uit de onderhandelingen te halen.

Zodra er overeenstemming is bereikt over de kosten van de importauto dient deze natuurlijk naar Nederland te worden getransporteerd. Dit onderdeel van de auto import kan op twee verschillende manieren plaatsvinden. U kunt er aan de ene kant voor kiezen om het transport uit handen te geven en dit door ons te laten doen, maar u kunt de auto hier ook zelf heen rijden. Wanneer onze klanten die een auto importeren er voor kiezen om het transport uit handen te geven is het mogelijk om te kiezen voor een eventuele verzekering. Uiteraard zitten hier wat extra kosten aan verbonden, maar komt uw auto wel in een uitstekende staat aan in Nederland zonder dat u hier verder veel omkijken naar heeft. Aan de andere kant is het ook mogelijk om de importauto hier zelf heen te rijden met behulp van een tijdelijk kenteken. Onze klanten die een auto invoeren uit Duitsland en hiervoor kiezen kunnen voor een bedrag van €160 een kenteken voor twee weken of voor €240 een kenteken voor een maand aanschaffen en gebruiken.

Wij zullen dit nooit adviseren vanwege het feit dat de Nederlandse politie bekeuringen uitschrijft voor het rijden met het 5-daags kenteken. U kunt te allen tijde beter het gehele traject aan ons uitbesteden. 

U kunt bij ons verder terecht voor de volgende diensten:

  • Opslag van de importauto in Nederland
  • Tenaamstelling van de auto
  • Aanvraag kentekenbewijs en de productie van kentekenplaten
  • Afleveren van de auto op locatie (dit tegen een meerprijs)
  • Achteraf inbouwen van accesoires

 

     Deze Porsche 997 4S kopen? Klik hier voor meer informatie!!