Welkom bij Auto Import Trading

BPM afschrijvingstabel

BPM regeling

De bpm van personenauto’s wordt deels berekend op basis van de catalogusprijs en deels op basis van de CO2-uitstoot (zuinigheid) van de auto. Elektrische auto’s en zeer zuinige auto’s, zijn vrijgesteld van bpm.
Zuinige auto's belasten het milieu minder, omdat zij minder CO2 uitstoten. Het kabinet wil de CO2-uitstoot zo snel mogelijk terugbrengen, bijvoorbeeld door de aanschaf van energiezuinige producten (zoals zeer zuinige personenauto's) te stimuleren.

De komende jaren wordt de bpm voor een personenauto geleidelijk omgezet van een heffing op basis van de catalogusprijs naar een heffing op basis van de CO2-uitstoot. Vanaf 2013 is de bpm alleen nog maar gebaseerd op de absolute CO2-uitstoot. Dit geldt dus voor nieuwe auto's. Auto's die al voor 2013 op keneteken kwamen zijn wel nog belast met de BPM. Het importeren van uw volgende (jong gebruikte) auto blijft nog steeds interessant! 

Nieuwe criteria zuinige auto’s
Inmiddels valt 1 op de 3 nieuw verkochte auto’s onder de fiscale vrijstelling. Als er niets verandert, komt in 2015 meer dan 60% van alle auto’s in aanmerking voor een vrijstelling voor de bpm. Dat is niet wenselijk omdat dan de stimulans tot de aanschaf van de zuinigste auto’s verdwijnt. Daarnaast wordt het systeem dan onbetaalbaar. Daarom zijn de grenzen voor CO2-uitstoot met ingang van 1 juli 2012 aangescherpt.

Wilt u een vrijblijvende berekening van een auto die u heeft gevonden in Duitsland? Neem contact met ons op en stuur ons de link van de advertentie per mail!