Bpm op basis van afschrijvingstabel

De bpm van personenauto’s wordt vanaf 2013 alleen nog maar berekend op basis van de CO2 uistoot (zuinigheid) van de auto. 
Zuinige auto's belasten het milieu minder, omdat zij minder CO2 uitstoten. Het kabinet wil de CO2-uitstoot zo snel mogelijk terugbrengen, bijvoorbeeld door de aanschaf van energiezuinige producten (zoals zeer zuinige personenauto's) te stimuleren.

Vanaf 2013 is de bpm dus alleen nog maar gebaseerd op de absolute CO2-uitstoot. Dit geldt dus voor alle auto's vanaf 2013 en nieuwer. Auto's die al voor 2013 op keneteken kwamen zijn wel nog belast met de bpm. Het importeren van uw volgende (jong gebruikte) auto blijft nog steeds interessant! 


De bpm berekenen van een benzine auto

Het berekenen van de rest bpm op een benzine auto uit Duitsland is eigenlijk vrij eenvoudig. U bepaalt de CO2 uitstoot. Deze kunt u in 99% van de gevallen vinden in de Duitse advertentie. Deze wordt door aangeduid als "CO2 combiniert" (gemiddelde CO2 uitstoot of gecombineerde CO2 uitstoot).
Vervolgens bepaalt u het aantal maanden dat de auto oud is. Ook deze informatie haalt u uit de Duitse advertentie van de auto.
Als u vervolgens deze 2 gegevens weet neemt u de volgende stappen:

Stap 1:
Bepaal het afschrijvingspercentage aan de hand van de leeftijd in onderstaande forfaitaire afschrijvingstabel:

Forfaitaire afschrijvingstabel BPM 

Let op!
Een periode die begint op de laatste dag van een maand en eindigt op de laatste dag van een kortere maand, is bij de berekening een hele maand. 
Voorbeeld:
31 januari tot en met 28 februari is 1 maand
31 januari tot en met 1 maart is 2 maanden


U weet nu de leeftijd in maanden van de auto en daarmee het afschrijvingspercentage.


Stap 2:
Wat u nu moet doen is de bpm op basis van CO2 uitstoot berekenen die de auto bij nieuw had. Dit wordt ook wel de bruto bpm genoemd. Hiervoor bepaalt u eerst in welk jaar de auto in Duitsland op kenteken is gekomen, oftewel het bouwjaar van de auto. Vervolgens past u de toeslagentabel (verderop op deze pagina per jaar uiteengezet) toe uit het jaar van het bouwjaar van de auto. Heeft de auto een eerste tenaamstelling in het buitenland in 2018? Neem dan de tabel met "CO2 toeslagen uit 2018" hieronder. Wilt u een voorbeeld van een bpm berekening voor een auto uit 2019 klik dan hier.

Stel nu dat de auto een CO2 uitstoot heeft van 155 gr en de auto 11 maanden oud is en deze een eerste toelating heeft in 2018. U pakt dan de toeslagentabel uit 2018 en hanteert hieruit de waardes.

U bepaalt eerst de bruto bpm. Deze berekent u aan de hand van de tabel uit 2018 als volgt:
U valt in de tariefgroep 144 - 162 gr.
De berekening gaat als volgt: 155 - 144 = 11
11 x 229 = 2.519
2.519 + 8.471 = 10.990. Dit bedraagt dus het bpm bedrag toen de auto nieuw was.


Stap 3:
De auto is niet meer nieuw en heeft dus al 11 maanden afschrijving. Hiervoor geldt dan een procentuele korting op de bpm.
Het afschrijvingspercentage van een auto die 11 maanden oud is bedraagt:

28 + 1.444 +1.444 = 30.888%
De rest bpm op deze auto is: 100 - 30.888 = 61.112%
10.990 / 100 x 61,112 = 6.716 euro


De bpm berekenen bij een Diesel:

Indien de auto die uw wilt importeren uit Duitsland een diesel motor heeft dan bestaat de bruto bpm uit de CO2 heffing zoals bij een benzine auto plus een extra diesel toeslag. U berekent de rest bpm van een diesel auto van 11 maanden oud (bouwjaar 2018) en een CO2 uitstoot van 140 gram als volgt:

U neemt de CO2 toeslagen uit de tabel van 2018.
De auto valt in de tariefgroep van 98 gr - 144 gr.
140 - 98 = 42
42 x 139 = 5.838 euro

Hierbij komt dan de dieseltoeslag: Toeslag van € 87,38 per gram boven de 63 gram uitstoot. (Zie onderin de tabel uit 2018)
140 - 63 = 77 x 87,38 = 6.728 euro
6.728 + 5.838 = 12.566 euro. Dit was dus het bpm bedrag toen de auto nieuw werd geleverd.

Als we nu weten dat de auto (net als ons voorbeeld hierboven van de benzine auto ook 11 maanden is dan is het afschrijvingspercentage 30.888%.
De berekening van de rest bpm is dan nu:
12.556 / 100 x 61,112 = 7.679 euro

 

Rekenvoorbeeld bpm voor een PHEV (Hybride/Elektrisch):

Een PHEV (plug-in hybrid electric vehicle), ‘stekkerauto’ of ‘plug-in’ is een elektrische auto met een kleine verbrandingsmotor. Deze kan als generator dienen om de elektrische actieradius te vergroten. Dit autotype kent een eigen bpm-tarief. Met de volgende tabel kunt u bepalen hoeveel bpm u voor uw PHEV moet betalen. De berekening is gelijk aan die voor een benzineauto. Is de generator echter een dieselmotor, dan is op de PHEV eveneens de dieseltoeslag van toepassing. 

 

Hieronder vindt u de CO2 toeslagen van 2019:

Co2 Tarieven 2019 BPM

  

Hieronder vindt de de CO2 toeslagen van 2018:

Co2 tarieven 2018 BPM


Hieronder vindt de de CO2 toeslagen van 2017:

Co2 Tarieven BPM 2017


Hieronder vindt de de CO2 toeslagen van 2016:

Co2 toeslagen BPM van 2016:


Hieronder vindt de de CO2 toeslagen van 2015:

Co2 Tarieven BPM 2015


Hieronder vindt de de CO2 toeslagen van 2014:

Co2 Tarieven BPM 2014

Referenties van klanten

 • BMW X3 X-DRIVE 3.5D High Ex.

  BMW X3 X-DRIVE 3.5D - auto importeren uit Duitsland
  Na een kleine zoektocht langs diverse, meestal grotere importbedrijven, via mijn collega bij uw bedrijf uitgekomen. Hij heeft recent bij jullie een auto geïmporteerd en was zeer te spreken over de klantvriendelijkheid en flexibiliteit bij zijn aankoop. Daarom de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht nadat ik een fraaie, rijk uitgeruste BMW X3 op mobile.de had gevonden bij een niet-BMW dealerbedrijf met een verrassend lage prijs. Hierna alles uit handen kunnen geven aangaande keuring, RDW registratie, vervoer, inbouw alarm etc. Tevens oude BMW X3 door jullie laten verkopen. Kortom, geen gedoe, snelle afhandeling, scherpe prijstelling en kwaliteit tot in de puntjes geregeld. En als klant sta je daadwerkelijk centraal, worden zorgen bij je weggenomen tot aan thuisbreng-service aan toe, waarvoor dank Peter-Hugo. Enige minpunt in verhaal is dat mijn vrouw erin gaat rijden. Zal ik jullie niet aanrekenen. Tot een volgende keer!
   
  met vriendelijke groet
  Frank van der Vet
 • Audi RS7 uit 2017

  Auto Importeren Audi RS7

  Na lang zoeken de juiste Audi RS7 's avonds om 23.00 gevonden (net nieuw op mobile.de)
  9.00 's ochtends Jeroen van Auto import Trading gebeld: om 12.00 stond na snel schakelen de handtekening onder het koop contract!
  Transparant over kosten, razendsnel, betrouwbaar en met een vleugje humor: 2 weken later kon ik 'm ophalen: een bom van een auto en zeker 15.000 € bespaard!

  Tevens: de verkoop van de auto die ik eerst reed kon ik ook aan deze gasten overlaten, ook weer transparant en strak geregeld, ze regelen de maximale prijs voor je inruiler, zonder omkijken.


  Dit is de weg die je moet bewandelen als je geld,tijd en moeite wil besparen op de aanschaf van een occasion uit duitsland.

  Groet,

  Daan van den Heuvel, Tandtechnicus uit Helvoirt

 • Ferrari FF - 6.3 V12 HELE

  Auto Importeren Ferrari 6.3 V12 HELE

  Na wat importpartijen te hebben vergeleken bij Auto Import Trading uitgekomen. Wat voor mij belangrijk was is dat ze een gedeelte konden meefinancieren zodat dit voor mij wat extra zekerheid gaf bij de aankoop van deze auto. Ook het feit dat ze zelf iedere auto keuren bij de dealer in Duitsland gaf mij een veilig gevoel. Ik kan geen enkele puntje van kritiek geven omdat ze gewoon doen wat ze zeggen. Ik kan iedereen aanbevelen die een auto wil importeren uit Duitsland om met deze profs in zee te gaan.

  Jeffrey Witteveen

 • Bentley Flying Spur

  Bentley Flying Spur

  "Ik wil jullie bedanken voor de zeer correcte manier van werken. Het voordeel dat jullie voor ons behaald hebben was ruim 35.000 euro ten opzichte van het aanbod in Nederland. Bedankt voor jullie flexibiliteit en zeer professionele manier van werken! Voor mij gaf de doorslag dat jullie de auto's zelf op locatie gaan keuren en pas betalen als de auto gezien en goedgekeurd is. Graag tot een volgende keer."

  Groet, Dhr van Zadelhoff

   

 • BMW X6 - M50d

  Een BMW X6 - M50d uit 2015 importeren uit Duitsland

  Na wat wikken en wegen toch gekozen om deze auto uit Duitsland te laten importeren. Na expliciet zoeken voor een BMW X6 met een M50d motor, deze auto gevonden op de Duitse auto website www.mobile.de.
  Gebeld met Peter Hugo de Groot van Auto Import Trading BV met het verzoek of hij verder wilde informeren naar de auto voor mij. Gelijk werd er contact gelegd met de verkopers uit Duitsland waarna binnen 48 uur de handtekeningen zijn gezet onder de koopovereenkomsten.
  Auto Import Trading BV zou verder alles regelen: een aankoopkeuring ter plekke in Duitsland, het terugbrengen van de auto naar Nederland, het aanvragen van de kentekenplaten alsmede het verzorgen van de BPM aanslag.
  Ter plekke werden mij nog extra foto's gestuurd middels Whatsapp aangaande extra aandachtspunten die ik had. Telefonisch werden mij de laatste bevindingen doorgeven zodat al mijn vragen aangaande de aankoopkeuring werden beantwoord.
  Ongeveer 2 weken na het ondertekenen van de koopovereenkomst kon ik de auto ophalen bij het bedrijf. In zo goed als perfecte staat en zo'n 12.000 euro bespaard.

  De service van Auto Import Trading BV is gemoedelijk, professioneel en humoristisch. Zeker aan te raden als het gaat om de aanschaf van een gebruikte auto uit Duitsland.

  H. Nguyen uit Dinteloord

 • Audi RS5 Cabriolet

  Audi RS5 Cabriolet - Auto Importeren Duitsland

  Ik kan heel kort zijn over de sevice van Peter-Hugo en Jeroen. No nonsens, ze doen wat ze beloven en geven de klant veel vertrouwen door zelf naar Duitsland af te reizen om aldaar een aankoopkeuring te doen. Dit was voor mij een heikel speerpunt wat bij andere importeurs niet mogelijk was. Ook de niet goed geld terug garantie geeft je als koper natuurlijk extra veel zekerheid.
  Ik kan een ieder aanraden om te kiezen voor Auto Import Trading BV gezien de persoonlijke en betrouwbare service die zij bieden.

  Met vriendelijke groet,

  Marien van Ouwerkerk

 • Audi A7 Sportback 55 TFSI Quattro 2018

  Referentie Auto Import Trading - Audi A7 Sportback 55 TFSI
  Nadat ik deze auto met alle opties voor een concurrerende prijs en "gunstige" BPM in Neurenberg zag staan direct op een zondag contact opgenomen.
  Het is waar wat ze zeggen 24-7 bereikbaar en erg behulpzaam. 
  Zeer duidelijke uitleg over de BPM en dienstverlening gehad en we konden snel de koopovereenkomst tekenen.
   
  Omdat ik mijn BTW wilde verleggen en de verkopende partij dit alleen in samenwerking met Duitse partner wilde erg veel extra service van Jeroen en Peter Hugo gehad,
  zonder dat hier extra kosten voor in rekening zijn gebracht. All in pakket is ook echt all in.
  Na 2 weken reed ik een nagenoeg nieuwe A7 zonder ook maar een krasje op interieur of exterieur voor de helft van de oorspronkelijke nieuwprijs in Nederland. 
   
  Peter Hugo en Jeroen, Bedankt!!! ik zal in de toekomst zeker weer van jullie diensten gebruik maken.
   
   
  M.v.g.,

  --
  René Boshuizen 
  IT Quality Consultancy & Management