De voordelen van auto-import

Al jaren neemt de import van jonge occasions uit bijvoorbeeld Duitsland met 20 tot 25% toe. Steeds meer mensen besparen op deze manier veel geld en profiteren van de andere voordelen die auto-import biedt, zoals het grotere aanbod en de rijkere uitrusting terwijl de fabrieksgarantie behouden blijft. Auto Import Trading doet dit al meer dan tien jaar en is hierbij uw partner bij uitstek. 

Door gewijzigde bpm-regelgeving kunnen autokopers al jaren veel geld besparen op het importeren van een auto. Hierdoor groeit de import van jong gebruikte auto’s al jaren achter elkaar met enorme percentages. Sinds 2013 met jaarlijks 20 tot 25%. In dat jaar bedroeg het aantal geïmporteerde occasions 88.000. In 2018 is de grijze auto-import voor het eerst de 200.000-grens gepasseerd (226.717 occasions). De enorme groei is een direct gevolg van de enorme besparingen die kopers bij het importeren van een occasion uit bijvoorbeeld Duitsland kunnen behalen. 


Bij auto-import geld besparen op bpm

Vooral het financiële voordeel op jong gebruikte occasions (tot plus minus twee jaar oud) kan flink oplopen. Dat voordeel zit echter verborgen achter een brij aan bpm-regelgeving. Zo zijn hierin sinds begin jaren negentig tientallen wijzigingen geweest. Hierdoor is het zelfs voor autoliefhebbers, die de auto-importmarkt hobbymatig in de gaten houden, ondoenlijk op de hoogte te blijven. De vele verschillende regels en mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld de bpm-afschrijvingstabel, de calculatie op basis van CO2-uitstoot en de berekening op basis van een koerslijst (handelswaarde) als uitgangspunt hebben tot gevolg dat het per auto kan verschillen welke bpm-berekening het meest voordelig uitpakt. U vind hier een voorbeeld van een bpm berekening op basis van de CO2 uitstoot


De meest voordelige bpm-calculatie

Toch is zelfs met bovengenoemde regels in de hand het laatste woord nog niet gezegd, want het verschilt per auto welke bpm-calculatie het meeste geld bespaart. Dat hangt weer samen met uitrusting en CO2-uitstoot en is echt voor iedere auto anders. Zelfs voor twee auto’s van hetzelfde merk/model kan de meest voordelige bpm-calculatie anders zijn vanwege verschillen in uivoering en/of uitrusting. Het importen van een buitenlandse occasion tegen de scherpste prijs is, kortom, echt specialistenwerk geworden. Wilt u snel een zeer gerichte indicatie krijgen van de rest-bpm? Gebruik dan onze bpm calculator.


Vrijblijvende offerte

Auto Import Trading heeft al meer dan tien jaar ervaring met importauto’s. Ons team bepaalt voor iedere auto in een mum van tijd de meest voordelige bpm-calculatie of dat nou op basis van netto catalogusprijs, bpm-afschrijvingstabel of CO2-uitstoot is. Onze software is bovendien gelijk aan die van de Belastingdienst wat een vlotte, rimpelloze acceptatie van de door ons ingediende calculatie garandeert, zonder verrassende naheffingen of andere kosten achteraf. Ziet u in het buitenland een auto te koop die u graag zou willen importeren, mail ons dan de link. Wij maken volledig vrijblijvend, maar snel inzichtelijk of de auto voor u interessant is en wat het kost om deze op Nederlands kenteken te zetten. Ga hiervoor direct naar onze offerte pagina.


Jonge occasions interessant voor auto-import

Het grootste importvoordeel is te behalen op jonge (maximaal plusminus twee jaar oude) occasions. De Belastingdienst ziet een auto als gebruikt (occasion) vanaf een leeftijd van minimaal drie maanden en 1.500 kilometers. Door de enorm lange ervaring van Auto Import Trading hebben wij dusdanige contacten in het buitenland opgebouwd dat het ook mogelijk is een nieuwe auto te bestellen. Die wordt vervolgens door de verkoper van de officiële merkdealer enkele maanden gereden, waarna wij de auto voor u kunnen importeren tegen een flinke korting op de nieuwprijs. 


Veel keuze

Door het enorme aanbod van occasions in met name Duitsland blijkt dit in de praktijk echter zelden nodig. De Duitse automarkt is bijvoorbeeld zes keer zo groot als de Nederlandse met bovendien ook nog een relatief fors aandeel van de premium Duitse merken die voor auto-import zo populair zijn zoals Audi, BMW, Mercedes, Porsche en Volkswagen. Onze oosterburen bieden een enorme keuze aan interessante jonge occasions wat nog eens versterkt wordt door de vele zogenaamde Jahreswagen, Vorführwagen of Dienstwagen. Dit zijn zeer interessante jonge occasions met lage kilometerstanden die kort door fabrieks- of dealerpersoneel zijn gereden. Ze zitten vaak vol met interessante opties die zeer veel geld kosten als je ze op een nieuwe auto bestelt. Overigens geldt het financiële voordeel bij auto-import ook andere (premium) merken zoals bijvoorbeeld Volvo, Jaguar en Alfa Romeo. Sterker, op iedere jonge occasion is in vergelijking met Nederlandse prijzen flink voordeel te behalen en vooral in Duitsland is over de hele linie meer keuze. Wilt u direct het totale occasion aanbod in Duitsland bekijken? Kijk dan op de volgende website: Mobile.de.


Garantie pan-Europees overdraagbaar

Naast het financiële-, het keuze- en het uitrustingsvoordeel blijft bij de import van occasions uit het buitenland de fabrieksgarantie ook nog eens behouden. Die is pan-Europees overdraagbaar waardoor een koper van een auto in België of Spanje bij de merkdealer in Nederland op dezelfde service recht heeft. Lees hierover meer op onze garantie pagina.


Uw inruilauto

Het kopen van een auto in het buitenland biedt dus vele voordelen, maar we hebben het nog niet over uw huidige auto gehad. Als het goed is, rijdt u daar tot aflevering echter in. Ook op dat gebied kan Auto Import Trading u volledig ontzorgen. Bij verkoop van deze auto zijn er twee mogelijkheden: snelle verkoop aan een handelaar tegen een handelsprijs of directe verkoop aan een andere eindgebruiker, hetzij zakelijk of particulier. Wij hebben veel verschillende kanalen om handelsprijzen voor u na te vragen, zodat u weet waar u aan toe bent. Met onze verkoopservice kunt u de auto echter ook door ons laten verkopen. Op deze manier nemen wij alle rompslomp die bij verkoop komt kijken eveneens uit handen. Auto Import Trading poogt op deze manier bij aanschaf van uw financieel aantrekkelijke import-auto een one-stop shop te zijn. Lees meer over het inruilen van uw huidige auto op onze auto inruil pagina.

Referenties van klanten

 • BMW X3 X-DRIVE 3.5D High Ex.

  BMW X3 X-DRIVE 3.5D - auto importeren uit Duitsland
  Na een kleine zoektocht langs diverse, meestal grotere importbedrijven, via mijn collega bij uw bedrijf uitgekomen. Hij heeft recent bij jullie een auto geïmporteerd en was zeer te spreken over de klantvriendelijkheid en flexibiliteit bij zijn aankoop. Daarom de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht nadat ik een fraaie, rijk uitgeruste BMW X3 op mobile.de had gevonden bij een niet-BMW dealerbedrijf met een verrassend lage prijs. Hierna alles uit handen kunnen geven aangaande keuring, RDW registratie, vervoer, inbouw alarm etc. Tevens oude BMW X3 door jullie laten verkopen. Kortom, geen gedoe, snelle afhandeling, scherpe prijstelling en kwaliteit tot in de puntjes geregeld. En als klant sta je daadwerkelijk centraal, worden zorgen bij je weggenomen tot aan thuisbreng-service aan toe, waarvoor dank Peter-Hugo. Enige minpunt in verhaal is dat mijn vrouw erin gaat rijden. Zal ik jullie niet aanrekenen. Tot een volgende keer!
   
  met vriendelijke groet
  Frank van der Vet
 • Audi RS7 uit 2017

  Auto Importeren Audi RS7

  Na lang zoeken de juiste Audi RS7 's avonds om 23.00 gevonden (net nieuw op mobile.de)
  9.00 's ochtends Jeroen van Auto import Trading gebeld: om 12.00 stond na snel schakelen de handtekening onder het koop contract!
  Transparant over kosten, razendsnel, betrouwbaar en met een vleugje humor: 2 weken later kon ik 'm ophalen: een bom van een auto en zeker 15.000 € bespaard!

  Tevens: de verkoop van de auto die ik eerst reed kon ik ook aan deze gasten overlaten, ook weer transparant en strak geregeld, ze regelen de maximale prijs voor je inruiler, zonder omkijken.


  Dit is de weg die je moet bewandelen als je geld,tijd en moeite wil besparen op de aanschaf van een occasion uit duitsland.

  Groet,

  Daan van den Heuvel, Tandtechnicus uit Helvoirt

 • Ferrari FF - 6.3 V12 HELE

  Auto Importeren Ferrari 6.3 V12 HELE

  Na wat importpartijen te hebben vergeleken bij Auto Import Trading uitgekomen. Wat voor mij belangrijk was is dat ze een gedeelte konden meefinancieren zodat dit voor mij wat extra zekerheid gaf bij de aankoop van deze auto. Ook het feit dat ze zelf iedere auto keuren bij de dealer in Duitsland gaf mij een veilig gevoel. Ik kan geen enkele puntje van kritiek geven omdat ze gewoon doen wat ze zeggen. Ik kan iedereen aanbevelen die een auto wil importeren uit Duitsland om met deze profs in zee te gaan.

  Jeffrey Witteveen

 • Bentley Flying Spur

  Bentley Flying Spur

  "Ik wil jullie bedanken voor de zeer correcte manier van werken. Het voordeel dat jullie voor ons behaald hebben was ruim 35.000 euro ten opzichte van het aanbod in Nederland. Bedankt voor jullie flexibiliteit en zeer professionele manier van werken! Voor mij gaf de doorslag dat jullie de auto's zelf op locatie gaan keuren en pas betalen als de auto gezien en goedgekeurd is. Graag tot een volgende keer."

  Groet, Dhr van Zadelhoff

   

 • BMW X6 - M50d

  Een BMW X6 - M50d uit 2015 importeren uit Duitsland

  Na wat wikken en wegen toch gekozen om deze auto uit Duitsland te laten importeren. Na expliciet zoeken voor een BMW X6 met een M50d motor, deze auto gevonden op de Duitse auto website www.mobile.de.
  Gebeld met Peter Hugo de Groot van Auto Import Trading BV met het verzoek of hij verder wilde informeren naar de auto voor mij. Gelijk werd er contact gelegd met de verkopers uit Duitsland waarna binnen 48 uur de handtekeningen zijn gezet onder de koopovereenkomsten.
  Auto Import Trading BV zou verder alles regelen: een aankoopkeuring ter plekke in Duitsland, het terugbrengen van de auto naar Nederland, het aanvragen van de kentekenplaten alsmede het verzorgen van de BPM aanslag.
  Ter plekke werden mij nog extra foto's gestuurd middels Whatsapp aangaande extra aandachtspunten die ik had. Telefonisch werden mij de laatste bevindingen doorgeven zodat al mijn vragen aangaande de aankoopkeuring werden beantwoord.
  Ongeveer 2 weken na het ondertekenen van de koopovereenkomst kon ik de auto ophalen bij het bedrijf. In zo goed als perfecte staat en zo'n 12.000 euro bespaard.

  De service van Auto Import Trading BV is gemoedelijk, professioneel en humoristisch. Zeker aan te raden als het gaat om de aanschaf van een gebruikte auto uit Duitsland.

  H. Nguyen uit Dinteloord

 • Audi RS5 Cabriolet

  Audi RS5 Cabriolet - Auto Importeren Duitsland

  Ik kan heel kort zijn over de sevice van Peter-Hugo en Jeroen. No nonsens, ze doen wat ze beloven en geven de klant veel vertrouwen door zelf naar Duitsland af te reizen om aldaar een aankoopkeuring te doen. Dit was voor mij een heikel speerpunt wat bij andere importeurs niet mogelijk was. Ook de niet goed geld terug garantie geeft je als koper natuurlijk extra veel zekerheid.
  Ik kan een ieder aanraden om te kiezen voor Auto Import Trading BV gezien de persoonlijke en betrouwbare service die zij bieden.

  Met vriendelijke groet,

  Marien van Ouwerkerk

 • Audi A7 Sportback 55 TFSI Quattro 2018

  Referentie Auto Import Trading - Audi A7 Sportback 55 TFSI
  Nadat ik deze auto met alle opties voor een concurrerende prijs en "gunstige" BPM in Neurenberg zag staan direct op een zondag contact opgenomen.
  Het is waar wat ze zeggen 24-7 bereikbaar en erg behulpzaam. 
  Zeer duidelijke uitleg over de BPM en dienstverlening gehad en we konden snel de koopovereenkomst tekenen.
   
  Omdat ik mijn BTW wilde verleggen en de verkopende partij dit alleen in samenwerking met Duitse partner wilde erg veel extra service van Jeroen en Peter Hugo gehad,
  zonder dat hier extra kosten voor in rekening zijn gebracht. All in pakket is ook echt all in.
  Na 2 weken reed ik een nagenoeg nieuwe A7 zonder ook maar een krasje op interieur of exterieur voor de helft van de oorspronkelijke nieuwprijs in Nederland. 
   
  Peter Hugo en Jeroen, Bedankt!!! ik zal in de toekomst zeker weer van jullie diensten gebruik maken.
   
   
  M.v.g.,

  --
  René Boshuizen 
  IT Quality Consultancy & Management