Een auto kopen in Duitsland

Bij het kopen van een jong gebruikte auto in Duitsland komen veel dingen kijken. Het is daarom verstandig u altijd bij te laten staan door een specialistisch bedrijf. Zo zijn er verschillende factoren die het kopen van een importauto succesvol kunnen maken en u een flinke kostenbesparing kunnen opleveren. Denk bijvoorbeeld maar aan het berekenen van de bpm. Dit kan op vele manieren waarbij de verschillen aanzienlijk kunnen zijn. Daarom is het belangrijk dat altijd wordt gekozen voor de meest voordelige manier om de bpm te berekenen.
Gezien het zeer grote aanbod van jong gebruikte auto's in Duitsland en daarbij het feit dat de auto daar vaak minder kilometers op de teller hebben en ook nog eens een stuk completer zijn uitgevoerd, blijft het zeer lucratief om te kiezen voor import uit Duitsland. Een auto importeren uit Duitsland heeft vele voordelen. Ook voor u!

Auto Import Trading is al ruim 15 jaar een echte specialist op dit gebied en heeft al duizenden auto's succesvol geimporteert. Wij kennen alle valkuilen en weten voor iedere klant het maximale voordeel te behalen. Het grote voordeel wordt behaalt op auto's in de leeftijdscategorie van 6-24 maanden. De gemiddelde besparing op het invoeren van een auto uit Duitsland ten opzichte van de Nederlandse prijzen bedraagt ruim 10%. In enkele gevallen kan dit zelfs oplopen tot 15%.


Waarmee start u uw zoektocht naar de juiste importauto?

Om te beginnen start uw speurtocht door in onderstaande tool te zoeken naar een geschikte auto. U vindt hier het complete Duitse aanbod incl de bijkomende BPM en importkosten.


Wel dient u enkele zaken goed in acht te nemen bij het zoeken naar de juiste auto in Duitsland. Hieronder vindt u enkele waardevolle tips die u kunt gebruiken als u voornemens bent een auto te kopen in Duitsland. Let er ook op of een auto nog onder de fabrieksgarantie valt want als dit niet zo is dient u extra garantie uit te onderhandelen bij de aanschaf van de auto in Duitsland. Op onze garantie pagina leest u alles wat belangrijk is op het gebied van garantie op importauto's. 


1- Koop altijd bij een officiele merkdealer.

Het kopen van een auto bij een officiële dealer wordt ten strengste aangeraden. Waarom? Allereerst gaat dit om betrouwbaarheid. Een officiële dealer zal altijd een eerlijk beeld van de auto schetsen. Ook zal deze altijd eerlijk zeggen of de auto een schadeverleden heeft of niet. Dit is ieder autobedrijf in Duitsland verplicht maar onze ervaring leert dat het vaak de universele autobedrijven zijn die dit aan hun laars lappen.

2- Informeer altijd naar de onderhoudshistorie van een auto. Controleer deze ook!

Het controleren van de onderhoudshistorie is natuurlijk een van de belangrijkste zaken als het gaat om een goede auto kopen. Een auto dat altijd zijn onderhoud heeft gehad volgens het door de fabriek opgegeven schema heeft een absolute meerwaarde voor de auto. Zo weet u zeker dat de auto al het onderhoud heeft gehad wat noodzakelijk is. Ook indien er nog fabrieksgarantie van toepassing is op de auto geldt deze alleen wanneer de auto door een officiële dealer is onderhouden. Fabrieksgarantie is voor de meeste merken 2 jaar. Daarna heb je in het 3e jaar nog een coulance regeling. Dit houdt in dat als er iets kapot gaat in het derde jaar hiervan nog een gedeelte wordt vergoed door de fabrikant. Erg belangrijk dus om een auto te kopen die dealer onderhouden is.

3- Controleer de kilometerstand van de auto

Controleer altijd het onderhoudsboekje of digitale onderhoudshistorie met daarin de geregistreerde km standen. Ook hebben auto's in Duitsland APK rapporten, de zogenaamde TUV rapporten. Ook hierop staan ook de km standen vermeld. Let ook op slijtage banden en remmen. Komt dit overeen bij de kilometerstand? Meestal worden banden om de 30.000 km vervangen. Dit geldt ook voor de remmen. Eens in de plusminus 40.000 km dienen remblokken vervangen te worden. 

4- Haalt u de auto zelf op in Duitsland?

Neem dan iemand mee die verstand heeft van auto's. Denk hierbij aan iemand die gerepareerde schades kan herkennen. Let ook goed op de documenten die u ontvangt bij de auto. U dient de volgende documenten bij de auto te krijgen. Fahrzeugbrief, Fahrzeugschein en de COC (Certificaat van Overeenstemming, hierop staan alle techische specificaties van de auto zoals wielbasis, trekgewicht, Co2 uitstoot etc.). Als laatste dient u het TUV document mee te nemen indien deze bij de auto is. Dit is de Duitse APK. In Duitsland heeft een auto elke 2 jaar een TUV nodig. Dus een auto tot 2 jaar oud hoeft deze niet te hebben. Een oudere auto wel. De Duiste TUV wordt in Nederland overgenomen als geldige APK.

5- Maak bij voorkeur nooit geld over voordat u de importauto heeft gezien.

Kies voor het principe "boter bij de vis". Dit behoeft verder niet zoveel uitleg. Een officiële dealer kunt u gerust van te voren betalen. Mocht de auto bij het ophalen tegenvallen dan kunt u nog steeds onder de koop uit. U heeft ten slotte een koop op afstand gedaan.
Voor betalingen aan niet officiële dealers dient u zelf onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid van de verkoper. Wij kunnen enkel op uw initiatief meekijken en hierover een een inschatting geven. Echter blijft u zelf altijd veranwoordelijk voor de betaling die u doet. Wij kunnen hiervoor op geen enkele wijze garanties afgeven.
 

6- Laat de gemaakte afspraken altijd op papier vastleggen.

Laat alle gemaakte afspraken omtrent de aanschaf van de auto op papier vastleggen. Als u iets niet begrijpt vraag dan om uitleg. Check ook goed in de koopovereenkomst of er niets over een schadeverleden in staat.

7- Probeer zoveel mogelijk uit te onderhandelen in de prijs

In de prijs dient u zoveel mogelijk uit te onderhandleen zoals een nieuwe servicebeurt of eventuele Duitse APK. Voordeel van een Duitse APK op de auto is dat u al direct iets te weten komt over de technische staat van de auto. Bijkomend voordeel is dat de Duitse APK hier in Nederland word overgnomen en dus ook geldig is in Nederland. 


Onze laatste en beste tip is om het importeren van een auto uit te besteden aan een importeur. Wij als importeur voeren ook de onderhandelingen voor u bij afname van ons Full Service Pakket C. De ervaring leert dat wij als importeur meer korting kunnen bedingen dan u als eindgebruiker van de auto. Kortom, wij verdienen in de meeste gevallen een groot gedeelte van de kosten voor ons importpakket C terug. (onderhandelingen voeren wij alleen bij afname van ons importpakket C. Let op: U blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor betalingen aan derden. Wij raden u daarbij aan altijd onderzoek te doen naar het bedrijf/persoon aan wie u betaald.

Referenties van klanten

Referenties van klanten

Porsche Taycan 4S

Porsche Taycan 4S importeren uit Duitsland
Porsche Taycan 4S geïmporteerd uit Duitsland Bedankt mannen van Auto Import Trading BV. Het was mij weer een waar genoegen. Dit was voor mij al de 3e auto die ik door AITBV heb laten importeren en alles naar tevredenheid verlopen wederom.  Met vriendelijke groet, B. Romeijn    

Audi SQ8

Audi SQ8 Importeren uit Duitsland
Zeer goede ervaring en uitermate tevreden met de auto! Door mijn zoon, die al verschillende auto's heeft geimporteerd met de hulp van Auto Import Trading, aangespoord om een prachtige Audi SQ8 te gaan importeren uit Duitsland. Van begin tot eind goed geholpen door Peter-Hugo en uiteindelijk een auto gekregen die niet voor 100 maar 200% aan de verwachtingen voldeed. Ik ben dus een zeer tevreden klant en kom zeker weer bij jullie terug!   Vriendelijke groet,   R. Lubbers

Ferrari FF - 6.3 V12 HELE

Auto Importeren Ferrari 6.3 V12 HELE
Na wat importpartijen te hebben vergeleken bij Auto Import Trading uitgekomen. Wat voor mij belangrijk was is dat ze een gedeelte konden meefinancieren zodat dit voor mij wat extra zekerheid gaf bij de aankoop van deze auto. Ook het feit dat ze zelf iedere auto keuren bij de dealer in Duitsland gaf mij een veilig gevoel. Ik kan geen enkele puntje van kritiek geven omdat ze gewoon doen wat ze zeggen. Ik kan iedereen aanbevelen die een auto wil importeren uit Duitsland om met deze profs in zee te gaan. Jeffrey Witteveen

Audi RS7 uit 2017

Auto Importeren Audi RS7
Na lang zoeken de juiste Audi RS7 's avonds om 23.00 gevonden (net nieuw op mobile.de)9.00 's ochtends Jeroen van Auto import Trading gebeld: om 12.00 stond na snel schakelen de handtekening onder het koop contract! Transparant over kosten, razendsnel, betrouwbaar en met een vleugje humor: 2 weken later kon ik 'm ophalen: een bom van een auto en zeker 15.000 € bespaard!Tevens: de verkoop van de auto die ik eerst reed kon ik ook aan deze gasten overlaten, ook weer transparant en strak geregeld, ze regelen de maximale prijs voor je inruiler, zonder omkijken.Dit is de weg die je moet bewandelen als je geld,tijd en moeite wil besparen op de aanschaf van een occasion uit duitsland. Groet, Daan van den Heuvel, Tandtechnicus uit Helvoirt

Audi A7 Sportback 55 TFSI Quattro 2018

Referentie Auto Import Trading - Audi A7 Sportback 55 TFSI
Nadat ik deze auto met alle opties voor een concurrerende prijs en "gunstige" BPM in Neurenberg zag staan direct op een zondag contact opgenomen. Het is waar wat ze zeggen 24-7 bereikbaar en erg behulpzaam.  Zeer duidelijke uitleg over de BPM en dienstverlening gehad en we konden snel de koopovereenkomst tekenen.   Omdat ik mijn BTW wilde verleggen en de verkopende partij dit alleen in samenwerking met Duitse partner wilde erg veel extra service van Jeroen en Peter Hugo gehad, zonder dat hier extra kosten voor in rekening zijn gebracht. All in pakket is ook echt all in. Na 2 weken reed ik een nagenoeg nieuwe A7 zonder ook maar een krasje op interieur of exterieur voor de helft van de oorspronkelijke nieuwprijs in Nederland.    Peter Hugo en Jeroen, Bedankt!!! ik zal in de toekomst zeker weer van jullie diensten gebruik maken.     M.v.g.,--René Boshuizen IT Quality Consultancy & Management

Bentley Flying Spur

Bentley Flying Spur
"Ik wil jullie bedanken voor de zeer correcte manier van werken. Het voordeel dat jullie voor ons behaald hebben was ruim 35.000 euro ten opzichte van het aanbod in Nederland. Bedankt voor jullie flexibiliteit en zeer professionele manier van werken! Voor mij gaf de doorslag dat jullie de auto's zelf op locatie gaan keuren en pas betalen als de auto gezien en goedgekeurd is. Graag tot een volgende keer." Groet, Dhr van Zadelhoff  
Auto inruilen? Heel graag

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen