BPM op basis van Koerslijst of handelswaarde 

U kunt BPM aangifte doen op basis van een koerslijst cq handelswaarde indien dat voor u de meest gunstige manier van aangifte is. en u zo dus de laagst mogelijke bpm betaald. Wij kunnen voor u, voordat u BPM aangifte doet, de meest gunstige manier voor u berekenen. Het is altijd verstandig om verschillende koerslijsten (te laten) raadplegen, zodat u altijd de meest gunstige koerslijst gebruikt voor uw BPM aangifte.

Afschrijving met een koerslijst is alleen toegestaan als u aan de volgende voorwaarden voldoet: 

  1. Toon de waarde van het motorrijtuig aan met een in de branche gebruikelijke goedgekeurde koerslijst. (Autotelex Pro, X-Ray etc)
  2. Op de koerslijst staat de historische verkoopwaarde (consumentenprijs) en de inkoopwaarde in Nederland door een handelaar.
  3. Gebruik de meest recente koerslijst.
  4. U mag alleen gebruikmaken van de gegevens uit 1 koerslijst.
  5. Staat het motorrijtuig van een bepaald type en bepaalde leeftijd niet in een van de koerslijsten? Dan mag u ook een minder recente koerslijst gebruiken voor de berekening van de juiste afschrijving op dit moment. Wij kunnen u daarbij aanvullend bewijs vragen.
  6. Afschrijving met koerslijst is alleen bedoeld voor motorrijtuigen die in een zodanige staat zijn dat ze volgens de wegenverkeerswetgeving aan het verkeer mogen deelnemen.
  7. Afschrijving met koerslijst is niet bedoeld voor een motorrijtuig met essentiële gebreken waardoor u er niet mee kunt of mag deelnemen aan het verkeer. Deze gebreken moet u eerst herstellen. Een auto heeft essentiële gebreken als hij bestemd is voor sloop of Wacht Op Keuring (WOK-status).
  8. Wilt u afschrijven op basis van een koerslijst? Meld dit dan als u aangifte doet. Later kan dit niet meer.
  9. U mag geen buitenlandse koerslijsten gebruiken voor de vaststelling van het afschrijvingspercentage in Nederland.

 

Kilometercorrectie 

De koerslijst gaat uit van een gemiddeld gebruik van het motorrijtuig. Wordt de waarde beïnvloed door een van het gemiddelde afwijkende kilometerstand en geeft de koerslijst hiervoor een correctiefactor aan? Pas deze kilometercorrectie dan toe. Een auto dat meer kilometers heeft gereden heeft een lagere handelswaarde en heeft dus een hogere afschrijving gehad. Hierdoor zal de bpm ook weer lager uitvallen. De km stand is dus van invloed op de hoogte van de bpm wanneer u een koerslijst aangfite gebruikt.

 

Hoe bereken ik de afschrijving? 

Vergelijk de gegevens van uw auto met de gegevens van vergelijkbare auto's die eerder in Nederland zijn geregistreerd in de koerslijst. Kijk daarbij naar de werkelijke waarde van de auto op het moment van registratie in Nederland. Deze waarde vergelijkt u met de verkoopwaarde in Nederland van eenzelfde auto of motor op het moment dat uw auto of motor in het buitenland voor het eerst tot het verkeer werd toegelaten. Vervolgens berekent u een werkelijk afschrijvingspercentage. Trek dit afschrijvingspercentage af van het berekende bruto bpm-bedrag. Geef het resultaat van deze berekening aan in uw aangifte.

BPM op basis van Koerslijst

 

Rekenvoorbeeld 1: afschrijving met een koerslijst

In dit rekenvoorbeeld gaan wij uit van fictieve bedragen. 

 

De historische verkoopwaarde (consumentenprijs) is € 12.760. De inkoopwaarde in Nederland door een handelaar op het moment van registratie, is volgens de koerslijst € 6.000. De afschrijving is: € 12.760 - € 6.000 = € 6.760. Uitgedrukt in procenten van de verkoopwaarde die gold toen de auto of motor voor het eerst in gebruik werd genomen is dit 52,98%. Met inkoopwaarde bedoelen wij hier ook de inkoopwaarde in Nederland door een handelaar. U vermindert de berekende bpm met dit percentage.

 

Rekenvoorbeeld 2: afschrijving met een koerslijst 

In dit rekenvoorbeeld gaan wij uit van fictieve bedragen. 

Bpm-bedrag bij afschrijving met koerslijst  
Soort auto Personenauto 
Brandstof Benzine
Datum eerste ingebruikname 08-04-2014 
CO²-uitstoot 140 gram/km
Nettocatalogusprijs bij eerste ingebruikname € 21.116 
Consumentenprijs (nieuwprijs in Nederland € 31.346 
Inkoopwaarde in Nederland door een handelaar € 13.300 
Datum aangifte 08-07-2020
Afschrijving Consumentenprijs – inkoopwaarde volgens koerslijst =
€ 31.346 – € 13.300 = € 18.046
Afschrijvings-percentage Afschrijving / (consumentenprijs/100) =
€ 18.046 / (31.346/100) = 57,58%
Te betalen bpm over CO²-uitstoot ((CO²-uitstoot - 124 gr/km) x € 126) + € 3.780 =
((140-124) x € 126) + € 3.780 = € 5.796 
Bruto bpm(historisch tarief 2014) € 5.796
Te betalen bpm ((100 – afschrijvingspercentage) / 100) x bruto bpm =
((100 – 57,58) / 100) x € 5.796 = € 2.458

 

 

Referenties van klanten

Referenties van klanten

Porsche Taycan 4S

Porsche Taycan 4S importeren uit Duitsland
Porsche Taycan 4S geïmporteerd uit Duitsland Bedankt mannen van Auto Import Trading BV. Het was mij weer een waar genoegen. Dit was voor mij al de 3e auto die ik door AITBV heb laten importeren en alles naar tevredenheid verlopen wederom.  Met vriendelijke groet, B. Romeijn    

Audi SQ8

Audi SQ8 Importeren uit Duitsland
Zeer goede ervaring en uitermate tevreden met de auto! Door mijn zoon, die al verschillende auto's heeft geimporteerd met de hulp van Auto Import Trading, aangespoord om een prachtige Audi SQ8 te gaan importeren uit Duitsland. Van begin tot eind goed geholpen door Peter-Hugo en uiteindelijk een auto gekregen die niet voor 100 maar 200% aan de verwachtingen voldeed. Ik ben dus een zeer tevreden klant en kom zeker weer bij jullie terug!   Vriendelijke groet,   R. Lubbers

Ferrari FF - 6.3 V12 HELE

Auto Importeren Ferrari 6.3 V12 HELE
Na wat importpartijen te hebben vergeleken bij Auto Import Trading uitgekomen. Wat voor mij belangrijk was is dat ze een gedeelte konden meefinancieren zodat dit voor mij wat extra zekerheid gaf bij de aankoop van deze auto. Ook het feit dat ze zelf iedere auto keuren bij de dealer in Duitsland gaf mij een veilig gevoel. Ik kan geen enkele puntje van kritiek geven omdat ze gewoon doen wat ze zeggen. Ik kan iedereen aanbevelen die een auto wil importeren uit Duitsland om met deze profs in zee te gaan. Jeffrey Witteveen

Audi RS7 uit 2017

Auto Importeren Audi RS7
Na lang zoeken de juiste Audi RS7 's avonds om 23.00 gevonden (net nieuw op mobile.de)9.00 's ochtends Jeroen van Auto import Trading gebeld: om 12.00 stond na snel schakelen de handtekening onder het koop contract! Transparant over kosten, razendsnel, betrouwbaar en met een vleugje humor: 2 weken later kon ik 'm ophalen: een bom van een auto en zeker 15.000 € bespaard!Tevens: de verkoop van de auto die ik eerst reed kon ik ook aan deze gasten overlaten, ook weer transparant en strak geregeld, ze regelen de maximale prijs voor je inruiler, zonder omkijken.Dit is de weg die je moet bewandelen als je geld,tijd en moeite wil besparen op de aanschaf van een occasion uit duitsland. Groet, Daan van den Heuvel, Tandtechnicus uit Helvoirt

Audi A7 Sportback 55 TFSI Quattro 2018

Referentie Auto Import Trading - Audi A7 Sportback 55 TFSI
Nadat ik deze auto met alle opties voor een concurrerende prijs en "gunstige" BPM in Neurenberg zag staan direct op een zondag contact opgenomen. Het is waar wat ze zeggen 24-7 bereikbaar en erg behulpzaam.  Zeer duidelijke uitleg over de BPM en dienstverlening gehad en we konden snel de koopovereenkomst tekenen.   Omdat ik mijn BTW wilde verleggen en de verkopende partij dit alleen in samenwerking met Duitse partner wilde erg veel extra service van Jeroen en Peter Hugo gehad, zonder dat hier extra kosten voor in rekening zijn gebracht. All in pakket is ook echt all in. Na 2 weken reed ik een nagenoeg nieuwe A7 zonder ook maar een krasje op interieur of exterieur voor de helft van de oorspronkelijke nieuwprijs in Nederland.    Peter Hugo en Jeroen, Bedankt!!! ik zal in de toekomst zeker weer van jullie diensten gebruik maken.     M.v.g.,--René Boshuizen IT Quality Consultancy & Management

Bentley Flying Spur

Bentley Flying Spur
"Ik wil jullie bedanken voor de zeer correcte manier van werken. Het voordeel dat jullie voor ons behaald hebben was ruim 35.000 euro ten opzichte van het aanbod in Nederland. Bedankt voor jullie flexibiliteit en zeer professionele manier van werken! Voor mij gaf de doorslag dat jullie de auto's zelf op locatie gaan keuren en pas betalen als de auto gezien en goedgekeurd is. Graag tot een volgende keer." Groet, Dhr van Zadelhoff  
Auto inruilen? Heel graag

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen