Garantie op geïmporteerde auto's uit Duitsland

Wij bieden onze klanten die importpakket C afnemen een complete aankoopkeuring van de auto voor aanschaf. Dit houdt in dat wij de auto controleren in Duitsland op kilometerstand, op een eventueel schadeverleden, de optische staat en de technische staat van de auto. Kortom wij doen dus een zeer uitgebreide inspectie van de auto om zeker te zijn dat er een goede auto bij u voor de deur komt te staan. Wij bieden hierbij zelfs een niet goed, geld terug garantie aan u als klant. Bent u niet tevreden over de auto dan krijgt u het aanbetaalde bedrag per direct terug van ons. Hoeveel zekerheid wilt u nog hebben als klant?

 

Fabrieksgarantie of extra garantie kopen?

Klanten die bij ons een auto importeren tot 2 jaar oud kunnen gewoon gebruik maken van de reguliere fabrieksgarantie. Het maakt voor deze garantie namelijk niet uit of de auto in Duitsland of in Nederland rijdt. Het betreft een Europese fabrieksgarantie die dus ook in Nederland is op te eisen. De dealer in Nederland is verplicht u te helpen. Er wordt voor de geldigheid van de fabrieksgarantie ook bij een importauto alleen gekeken naar de leeftijd en het aantal kilometers, net zoals dat men iedere andere Nederlandse auto zou gebeuren. Het is daarom dan ook gewoon mogelijk om met de importauto naar de Nederlandse dealer te gaan om hier uw garantie te claimen. Alle reparatiekosten binnen deze 2 jaar fabrieksgarantie zullen dus ook in Nederland worden vergoed. Een auto invoeren heeft wat dat betreft dus geen enkele invloed op de garantie of de garantietermijn.

Is uw importauto ouder dan 2 jaar en valt deze dus buiten de reguliere fabrieksgarantie?

Ook importauto’s die ouder zijn dan twee jaar kunnen worden voorzien van garantie. In samenwerking met een Nederlands verzekeringsbedrijf bieden we namelijk de mogelijkheid om een importauto van garantie te voorzien voor 6 maanden, een jaar of zelfs voor twee jaar! Klanten die een auto importeren die ouder is dan twee jaar kunnen er op deze manier voor zorgen dat ook zij geen risico lopen. We hebben altijd het volste vertrouwen in de auto’s die we aanbieden maar bieden u als extra zekerheid graag de mogelijkheid tot het afsluiten van extra garantie. U zult daarbij verbaasd staan van de lage premies die onze verzekeraar hiervoor vraagt, ook voor een importauto uit Duitsland. Wij adviseren u altijd om een garantiepakket af te sluiten bij auto's ouder dan 2 jaar. Deze vallen dus buiten de reguliere fabrieksgarantie. Aangezien onze aankoopkeuring een momentopname is, bieden wij geen enkele garantie op eventuele reparatiekosten die ontstaan na aflevering van de auto. Wel doen wij uiteraard ons best om elk mankement tijdens de inspectie boven water te krijgen. 

Wij bieden u in samenwerking met Autotrust 2 verschillende garantiepakkettten aan:

 

Met een garantiepakket voor uw importauto kunt u naar iedere garage in heel Nederland. U kunt dus gewoon in uw eigen omgeving op zoek naar een juist garagebedrijf om de reparatie uit te laten voeren.