Welkom bij Auto Import Trading

Het leasen van een importauto

Indien u een importauto wilt leasen stuit u vaak op het volgende probleem. Uw financieringsmaatschappij / leasemaatschappij wil het geld pas beschikbaar stellen zodra er een Nederlands kenteken is afgegeven voor de auto. Dit is voor veel klanten een probleem want de auto moet eerst betaald worden in Duitsland bij de dealer. Vervolgens moet er nog BPM worden afgedragen, en de importeur moet betaald worden voor haar diensten. Op het moment dat u de auto in Duitsland koopt is er nog geen Nederlands kenteken beschikbaar. Ook op het moment dat u de BPM dient af te dragen is er nog steeds geen Nederlands kenteken beschikbaar. Dit houdt dus in dat er ergens geld vandaan moet komen om de auto eerst op Nederlands kenteken te krijgen. Pas dan keert de leasemaatschappij uit. Hoe kan dit dan toch georganiseerd worden?

Auto Import Trading BV biedt hiervoor de oplossing.

Bij Auto Import Trading BV is het mogelijk de auto door ons voor te laten financieren. Wel vragen wij altijd een aanbetaling zodat wij ook de zekerheid hebben dat de auto wordt afgenomen.
Wij werken met verschillende leasemaatschappijen en hebben al vele klanten geholpen aan een nieuwe leaseauto met daarop een flink voordeel op het maandbedrag. Doordat de auto al een flinke afschrijving heeft zal dit automatisch resulteren in een lager maandbedrag. 


Wat gaat mij dit nu kosten?

Er zijn 2 manieren waarop de voorfinanciering van een auto gerealiseerd kan worden.


1- In het geval u de auto zelf aanschaft in Duitsland:


Ons tarief voor voorfinanciering tot aan 50% van het totaalbedrag bedraagt 1,5 % commissie over het totaal geoffreerde bedrag. Kunt u uit eigen middelen een gedeelte van de auto voorfinancieren dan scheelt u dit geld en raden wij dit onze klanten altijd aan.
Indien wij meer dan 50% van het totaalbedrag voorfinancieren vragen wij 2 % commissie op het totaalbedrag.
Tevens vragen wij bij elke voorfinanciering voor leasing een aanbetaling/borg van 10% vd verkoopprijs in Duitsland met een minimum van 5.000 euro. Deze dient door de klant zelf betaald te worden. Uiteraard wordt dit bedrag later verrekend.


2- In het geval Auto Import Trading BV de auto aanschaft:


In het geval wij de auto ook dienen aan te schaffen, heeft dit tot gevolg dat wij naast de commissie op het voor te financieren bedrag tevens een opslag rekenen. De reden hiervoor is dat wij feitelijk ook de auto leveren en hierbij komen dan ook de aansprakelijkheden mbt de garantie. Hierdoor zullen wij een totaalprijs rekenen voor de transactie met daarin een risico-opslag. De hoogte van de risico-opslag is afhankelijk van de auto zoals merk, leeftijd, km stand, staat van de auto, verkopende partij in Duitsland etc.

Mocht u verder vragen hebben dan staan wij u graag te woord.

 

 

Het is een bekend feit dat veel mensen bij de aanschaf van een auto er de voorkeur aan geven om de aankoop (deels) te financieren. Wij schatten dat dat het geval is bij 70% van de aankopen. Daarom willen wij ook op dit gebied onze klanten service verlenen. Ons doel is goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. Financiering is hiervan een onderdeel.

Uw gegevens worden volledig vertrouwelijk behandeld door onze financieringspartner DTC. Hier kunt u een vrijblijvende berekening maken en een online aanvraag doen. Wij hopen u hiermee van dienst te zijn.