Het leasen van een importauto

Indien u een auto uit Duitsland wilt importeren en dan leasen stuit u vaak op het volgende probleem. Uw financieringsmaatschappij / leasemaatschappij wil het geld pas beschikbaar stellen zodra er een Nederlands kenteken is afgegeven voor de auto. Dit houdt concreet in dat een Nederlands autobedrijf de auto moet inkopen, voorfinancieren en factureren aan u. U kunt bij lease de auto dus niet zelf gaan kopen in Duitsland omdat een Nederlands autobedrijf de auto moet facturen aan de leasemaatschappij en dus moeten zij de auto ook inkopen in Duitsland.
Dit is voor veel klanten een probleem want de auto moet eerst betaald worden in Duitsland bij de dealer. Vervolgens moet er nog BPM worden afgedragen, en de importeur moet betaald worden voor haar diensten. Op het moment dat u de auto in Duitsland koopt is er nog geen Nederlands kenteken beschikbaar. Ook op het moment dat u de BPM dient af te dragen is er nog steeds geen Nederlands kenteken beschikbaar. Dit houdt dus in dat er ergens geld vandaan moet komen om de auto eerst op Nederlands kenteken te krijgen. De leasemaatschappij keert pas uit als het volledige importtraject is afgerond. Hoe kan dit dan toch georganiseerd worden?


Auto Import Trading BV biedt hiervoor de oplossing.

Bij Auto Import Trading BV is het mogelijk de auto door ons voor te laten financieren. Wel vragen wij altijd een aanbetaling zodat wij ook de zekerheid hebben dat de auto wordt afgenomen. Wij werken met verschillende leasemaatschappijen en hebben al vele klanten geholpen aan een nieuwe leaseauto met daarop een flink voordeel op het maandbedrag. Doordat de auto al een flinke afschrijving heeft zal dit automatisch resulteren in een lager maandbedrag. 


Wat gaat mij dit nu kosten ?

Ons tarief voor voorfinanciering tot aan 50% van het totaalbedrag bedraagt 1,5% commissie over het totaal geoffreerde bedrag met een minimum van 750 euro ex btw. Kunt u uit eigen middelen een gedeelte van de auto voorfinancieren dan scheelt u dit geld en raden wij dit onze klanten altijd aan.
Indien wij meer dan 50% van het totaalbedrag voorfinancieren vragen wij 2% commissie op het totaalbedrag, dit tevens met een minimum van 750 euro ex btw.

Tevens vragen wij bij elke voorfinanciering voor leasing een aanbetaling/borg gelijk aan het Nederlandse btw bedrag. Deze dient door de klant zelf betaald te worden. Uiteraard wordt dit bedrag later verrekend.

Voor BTW auto's geldt een extra toeslag van 250 euro ex btw. De reden hiervoor is dat er veel administratieve rompslomp bij komt kijken om de btw terug te halen uit Duitsland. Sinds begin 2017 worden de auto's niet direct meer zonder btw verkocht. De verkopende partij in Duitsland eist nu dat buitenlandse koper die netto willen kopen toch eerst het volledige bedrag (incl btw) betaald waarna later de btw teruggevorderd kan worden. Hiervoor dienen we diverse documenten aan te leveren zoals oa een Nederlandse registratie van de auto. Dit gehele proces kost erg veel tijd en daarom zijn wij genoodzaakt hier een toeslag voor te rekenen. 

Wilt u nu meer weten over de mogelijkheden van leasing en import uit Duitsland? Bel ons dan snel om de mogelijkheden te bespreken. Lees ook alles over onze importpakket C want alleen bij afname van dit pakket bieden wij deze voorfinanciering aan. Waarom? Omdat wij u de auto moeten facturen (eis leasemaatschappij) willen wij de auto zelf keuren en ophalen.

Het is een bekend feit dat veel mensen bij de aanschaf van een auto er de voorkeur aan geven om de aankoop (deels) te financieren. Wij schatten dat dat het geval is bij 70% van de aankopen. Daarom willen wij ook op dit gebied onze klanten service verlenen. Ons doel is goede auto’s te verkopen tegen een scherpe prijs en daarbij onze klanten zoveel mogelijk service te verlenen. Financiering is hiervan een onderdeel.

Uw gegevens worden volledig vertrouwelijk behandeld door onze financieringspartner DTC. Hier kunt u een vrijblijvende berekening maken en een online aanvraag doen. Wij hopen u hiermee van dienst te zijn.