Tijdelijk kenteken importauto - Kurzzeitkennzeichen bij import

Bestel hier bij ons uw 5-daags kenteken. Lees hieronder de informatie en bestel direct het Duitse 5-daags kenteken.

Het Duitse 5-daags kenteken ook wel het kurzzeitkennzeichen genaamd, is zoals de naam al zegt voor 5 dagen geldig. Met dit tijdelijke kenteken kunt u de auto zelf ophalen en overrijden naar Nederland. Met dit tijdelijke kenteken bent u WA verzekerd in heel Europa, dus ook in Nederland. Schades die u toebrengt aan derden zijn verzekerd. Schade aan uw eigen voortuig dus niet. 

Ook belangrijk om te vermelden is dat dit kenteken officieel in Nederland niet gebruikt mag worden.
In een enkel geval worden in Nederland voertuigen met een 5-daags kenteken van de weg gehaald.

Ondanks dat het rijden met dit 5-daagskenteken in 99 van de 100 gevallen goed gaat adviseren wij onze klanten dit kenteken enkel tot de Nederlands-Duitse grens te gebruiken en daarna met het 1-dags kenteken vanaf de grens door te rijden naar het RDW keuringstation.

Wilt u de auto zelf ophalen en naar Nederland overrijden dan zijn er 2 manieren.

1- Een Duits kurzzeitkennzeichen / 5-daagskenteken gebruiken op de auto tot aan de Nederlandse grens en dan binnen Nederland met een 1-dags kenteken, welke u op de website van de RDW kunt aanvragen, te rijden. U kunt dit 1 dags kenteken bestellen met een zelf te bepalen datum waardoor u het kunt combineren met het ophaalmoment van de importauto en de keuringsdag bij het RDW keuringsstation. Een beetje plannen maar zeker niet onmogelijk! 

2- Een Duits kurzzeitkennzeichen / 5 daags kenteken gebruiken en voor dit kenteken een Tijdelijke vrijstelling bpm en motorrijtuigenbelasting aan te vragen bij de Belastingdient. Dit noemen ze een "vrijstelling bpm en mrb bij kortstondig gebruik". U vraagt deze aan op de website van de Belastingdienst, het formulier vindt u hier.
Na het invullen print u het formulier uit en bewaard deze in de auto. U kunt dan 5 dagen rijden met het Duitse 5 daagse kenteken.


Benodigde documenten voor het 5-daags kenteken:
 

  1. Scan Duitse brief deel I & II (2 groene Duitse documenten)
  2. Scan GELDIG TUV keuringsbewijs (Duitse APK)
  3. Scan paspoort of ID kaart (geen rijbewijs!)
  4. Adresgegevens chauffeur (naam, adres en woonplaats)
  5. Afleveradres 5 daags kenteken
  6. Ophaaldag van de importauto in Duitsland 

Prijs en bijkomende kosten voor het 5-daags kenteken.

€250,- ex btw. Hierbij komen dan nog de verzendkosten van 39 euro ex btw. De kentekenplaten worden per koerier vanuit Duitsland bij u thuis bezorgd.

Indien u niet op tijd heeft besteld en u genoodzaakt bent de platen zelf gaat af te gaan halen in Apeldoorn worden de verzendkosten niet gerestitueerd! Wij hebben hierdoor extra werk en compenseren dat met de berekende verzendkosten.

BELANGRIJK: Leest u aandachtig onderstaande informatie:

De 5-daags kentekens zijn dus 5 kalenderdagen geldig. Deze 5 dagen gaan in vanaf het moment dat de kentekens worden gemaakt in Duitsland. Doorgaans heeft u de platen 1 werkdag
later (indien voor 09:30 bestelt) per koerier bezorgd bij u aan huis. 
Aanvragen op werkdagen voor 09:30 worden dezelfde dag nog per koerier verstuurd en worden de volgende werkdag bij u bezorgd. Aanvragen die gedaan worden op werkdagen na 09:30 worden 2 werkdagen later bezorgd.

Als voorbeeld: U bestelt de 5 daags kentekens op maandag voor 09:30 uur. U heeft de kentekens dan dinsdag in de loop van de dag in huis. Bestelt u op maandag na 09:30 dan worden ze op de woensdag in de loop van de dag bezorgd. 
Bestelt u ze op vrijdag voor 09:30 dan worden ze maandag bezorgd. Dit betekent dan dat u uiterlijk dinsdag de auto moet halen omdat de platen slechts 5 kalenderdagen geldig zijn (vr, za, zo, ma, en dan is dinsdag 5e dag.
Wij raden daarom aan om de platen uiterlijk 48 uur voor de ophaaldag te bestellen.

De auto die u gaat ophalen moet uiterlijk 48 uur voordat u de platen gaat gebruiken afgemeld zijn in Duitsland. Niet afgemelde auto's krijgen geen 5 daags kenteken. Regel dit dus op tijd met de verkoper. Verder zijn wij op geen enkele wijze aansprakelijk voor eventuele gevolgschade indien de platen niet op tijd bij u aankomen. Er kan altijd iets misgaan bij het bezorgen, bijvoorbeeld dat er niemand thuis is. Ook worden de platen gemaakt door de lokale gemeentelijke instantie en ondanks dat dit in 99% van de gevallen goed gaat kunnen wij geen 100% garanties geven. Er kan bijvoorbeeld iets mis zijn met de documenten. Restitutie is daarom niet mogelijk.


Vul hieronder het bestelformulier in en ontvang zo uw 5-daags kenteken.
Let op dat u duidelijke scans (GEEN FOTO'S!!) upload (1-2 mb per scan is goed). Dit voorkomt vertraging bij de aanvraag!

5-daags kenteken (Kurzzeitkennzeichen) aanvragen

 

Gegevens Chauffeur

 
 
 
 Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
 
Bestel en betaal

 

Aanvullende informatie omtrent het overrijden van een importauto uit Duitsland. 

In Duitsland zal het geen enkel probleem opleveren wanneer u uw importauto over rijdt met een 5-daags kenteken (of Kurzzeitkennzeichen. De Duitse politie staat het gebruik van deze 5 daags kentekens volledig toe. De WA-verzekering die u bij het 5 daagskenteken automatisch ontvangt geeft Europese dekking, dus ook in Duitsland en ook gewoon in Nederland. Hoewel doorrijden met de 5-daags kentekens vanaf de Nederlandse grens in onze ervaring in de meeste gevallen goed gaat kunnen wij niet instaan voor eventuele gevolgen bij aanhouding. 

 

Aanvraagprocedure:

Documenten moeten voor 09:30 uur aangeleverd worden om de volgende werkdag (onder voorbehoud van juiste levering door DHL) geleverd te worden. 

Referenties van klanten

Referenties van klanten

Porsche Taycan 4S

Porsche Taycan 4S importeren uit Duitsland
Porsche Taycan 4S geïmporteerd uit Duitsland Bedankt mannen van Auto Import Trading BV. Het was mij weer een waar genoegen. Dit was voor mij al de 3e auto die ik door AITBV heb laten importeren en alles naar tevredenheid verlopen wederom.  Met vriendelijke groet, B. Romeijn    

Audi SQ8

Audi SQ8 Importeren uit Duitsland
Zeer goede ervaring en uitermate tevreden met de auto! Door mijn zoon, die al verschillende auto's heeft geimporteerd met de hulp van Auto Import Trading, aangespoord om een prachtige Audi SQ8 te gaan importeren uit Duitsland. Van begin tot eind goed geholpen door Peter-Hugo en uiteindelijk een auto gekregen die niet voor 100 maar 200% aan de verwachtingen voldeed. Ik ben dus een zeer tevreden klant en kom zeker weer bij jullie terug!   Vriendelijke groet,   R. Lubbers

Ferrari FF - 6.3 V12 HELE

Auto Importeren Ferrari 6.3 V12 HELE
Na wat importpartijen te hebben vergeleken bij Auto Import Trading uitgekomen. Wat voor mij belangrijk was is dat ze een gedeelte konden meefinancieren zodat dit voor mij wat extra zekerheid gaf bij de aankoop van deze auto. Ook het feit dat ze zelf iedere auto keuren bij de dealer in Duitsland gaf mij een veilig gevoel. Ik kan geen enkele puntje van kritiek geven omdat ze gewoon doen wat ze zeggen. Ik kan iedereen aanbevelen die een auto wil importeren uit Duitsland om met deze profs in zee te gaan. Jeffrey Witteveen

Audi RS7 uit 2017

Auto Importeren Audi RS7
Na lang zoeken de juiste Audi RS7 's avonds om 23.00 gevonden (net nieuw op mobile.de)9.00 's ochtends Jeroen van Auto import Trading gebeld: om 12.00 stond na snel schakelen de handtekening onder het koop contract! Transparant over kosten, razendsnel, betrouwbaar en met een vleugje humor: 2 weken later kon ik 'm ophalen: een bom van een auto en zeker 15.000 € bespaard!Tevens: de verkoop van de auto die ik eerst reed kon ik ook aan deze gasten overlaten, ook weer transparant en strak geregeld, ze regelen de maximale prijs voor je inruiler, zonder omkijken.Dit is de weg die je moet bewandelen als je geld,tijd en moeite wil besparen op de aanschaf van een occasion uit duitsland. Groet, Daan van den Heuvel, Tandtechnicus uit Helvoirt

Audi A7 Sportback 55 TFSI Quattro 2018

Referentie Auto Import Trading - Audi A7 Sportback 55 TFSI
Nadat ik deze auto met alle opties voor een concurrerende prijs en "gunstige" BPM in Neurenberg zag staan direct op een zondag contact opgenomen. Het is waar wat ze zeggen 24-7 bereikbaar en erg behulpzaam.  Zeer duidelijke uitleg over de BPM en dienstverlening gehad en we konden snel de koopovereenkomst tekenen.   Omdat ik mijn BTW wilde verleggen en de verkopende partij dit alleen in samenwerking met Duitse partner wilde erg veel extra service van Jeroen en Peter Hugo gehad, zonder dat hier extra kosten voor in rekening zijn gebracht. All in pakket is ook echt all in. Na 2 weken reed ik een nagenoeg nieuwe A7 zonder ook maar een krasje op interieur of exterieur voor de helft van de oorspronkelijke nieuwprijs in Nederland.    Peter Hugo en Jeroen, Bedankt!!! ik zal in de toekomst zeker weer van jullie diensten gebruik maken.     M.v.g.,--René Boshuizen IT Quality Consultancy & Management

Bentley Flying Spur

Bentley Flying Spur
"Ik wil jullie bedanken voor de zeer correcte manier van werken. Het voordeel dat jullie voor ons behaald hebben was ruim 35.000 euro ten opzichte van het aanbod in Nederland. Bedankt voor jullie flexibiliteit en zeer professionele manier van werken! Voor mij gaf de doorslag dat jullie de auto's zelf op locatie gaan keuren en pas betalen als de auto gezien en goedgekeurd is. Graag tot een volgende keer." Groet, Dhr van Zadelhoff  
Auto inruilen? Heel graag

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen