Rekenvoorbeeld bpm 2019 op basis van CO2-uitstoot

Als u een jonge occasion uit bijvoorbeeld Duitsland importeert moet u daar nog bpm over betalen. De CO2-uitstoot in gram per kilometer bepaalt de hoogte van dit bedrag.

De RDW haalt de CO2-uitstoot van iedere personenauto uit de gegevens voor de Europese typegoedkeuring. Deze waarden komen voort uit een meetmethode gebaseerd op de NEDC-cyclus (New European Driving Cycle). Als de CO2-uitstoot van uw personenauto 0 g/km is, bijvoorbeeld als u een volledig elektrische auto rijdt, dan betaalt u geen bpm.  

Bent u verder niet geinteresseerd in de hele regelgeving omtrent bpm? Ga dan direct naar onze bpm calculator.

Rekenvoorbeeld BPM 2019


Geen CO2-gegevens? Vaste bpm-waarde

 

Als de RDW geen CO2-uitstoot van uw auto heeft, geldt een vaste waarde van 507 g/km voor een benzineauto en 356 g/km voor een diesel. Als deze waarde volgens u niet juist is, zijn er verschillende mogelijkheden om een andere CO2-uitstoot aan te tonen.

  • – De Europese typegoedkeuring (ETG) van uw auto.
  • – Het door de RDW laten uitvoeren van een individuele typegoedkeuring. Het hieruit voortvloeiende emissiecertificaat of het bijbehorende testrapport moet u bij de keuring overleggen.
  • – Een individuele keuring laten uitvoeren door bijvoorbeeld TNO.
  • – Een certificaat van overeenstemming (CVO).
  • – Een goedkeuring waarin de CO2-uitstoot staat. Hierbij moet het brandstofverbruik zijn gemeten volgens de reglementen van de Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties (ECE101-00). Rekenvoorbeeld bpm voor een personenauto op benzine uit 2019:

Met onderstaande tabel met tarieven 2019 kunt u bepalen hoeveel bpm u voor een personenauto op benzine moet betalen.

Co2 Tabellen BPM


Rekenvoorbeeld bpm aan de hand bovenstaande tabel

– De CO2-uitstoot van uw personenauto is 154 g/km.
– In de tabel valt deze waarde tussen 139 en 156 g/km.

– Trek van de uitstoot van uw auto 139 g/km af: 154 – 139 = 15.
– Nu vermenigvuldigt u de uitkomst met het bedrag in kolom IV van dezelfde rij: € 15 x  € 215 = € 3.225.
– Bij de uitkomst telt u het bedrag op dat in kolom III van dezelfde rij staat: € 3.225 + € 7.706 = € 10.931. Dit is de verschuldigde bpm op het moment dat de auto nieuw is, oftewel de bruto bpm

Vervolgens bepaalt u aan de hand van de leeftijd van de auto het afschrijvingspercentage. Dit doet u aan de hand van onderstaande forfaitaire afschrijvingstabel.
 

Forfaitaire afschrijvingstabel BPM


Rekenvoorbeeld bpm op basis van afschrijving met forfaitaire tabel

In dit rekenvoorbeeld gaan wij uit van fictieve bedragen.
Van een personenauto is de datum eerste toelating 10 januari 2019. De eerste tenaamstelling in Nederland is op 8 maart 2019.

De periode tussen 10 januari 2019 en 8 maart 2019 is 3 maanden. Over de eerste maand is de afschrijving 8%. Over de overige 1 hele maand en de 2e gedeeltelijke maand is de afschrijving 2 x 3%.
In totaal is de afschrijving: 8% + (2 x 3%) = 14%.

Als we nu uitgaan van bovenstaande bruto bpm van 10.931 en een afschrijvingspercentage van 14%, dan berekenen we de bpm als volgt:
100 - 14 = 86% 
10.931 / 100 x 86 = 9.400 euro

 

Rekenvoorbeeld bpm voor een diesel personenauto:

Als de CO2-uitstoot van uw personenauto met dieselmotor hoger is dan 61 g/km, komt bovenop de uitkomst die volgt uit de bovenstaande tabel een dieseltoeslag. Deze bedraagt € 88,43 per gram CO2 boven die 61 g/km. 

Voorbeeld voor het berekenen van de bpm met de dieseltoeslag

Als de CO2-uitstoot van uw diesel personenauto 108 g/km is, kunt u de dieseltoeslag als volgt berekenen:

– Dieseltoeslag = (108 – 61) x € 88,43 = € 4.156.
– Dit bedrag telt u op bij de bruto bpm voor een personenauto op diesel. 

Vervolgens bepaalt u aan de hand van de leeftijd van de dieselauto het afschrijvingspercentage. Als we nu eens uitgaan van dezelfde leeftijd van 3 maanden als in het bovenstaande rekenvoorbeeld voor de benzineauto. Dan wordt de bpm berekening als volgt:

100% - 14% = 86%
10.931 + 4.146 = 15.078 (Bruto bpm op basis van de CO2 uitstoot + Dieseltoeslag)
86% van 15.078 = € 12.967.

 

Rekenvoorbeeld bpm voor een PHEV (Hybride/Elektrisch):

Een PHEV (plug-in hybrid electric vehicle), ‘stekkerauto’ of ‘plug-in’ is een elektrische auto met een kleine verbrandingsmotor. Deze kan als generator dienen om de elektrische actieradius te vergroten. Dit autotype kent een eigen bpm-tarief. Met de volgende tabel kunt u bepalen hoeveel bpm u voor uw PHEV moet betalen. De berekening is gelijk aan die voor een benzineauto. Is de generator echter een dieselmotor, dan is op de PHEV eveneens de dieseltoeslag van toepassing. 

Co2 afschrijvingstabel bij PHEV auto

 

Referenties van klanten

Referenties van klanten

Porsche Taycan 4S

Porsche Taycan 4S importeren uit Duitsland
Porsche Taycan 4S geïmporteerd uit Duitsland Bedankt mannen van Auto Import Trading BV. Het was mij weer een waar genoegen. Dit was voor mij al de 3e auto die ik door AITBV heb laten importeren en alles naar tevredenheid verlopen wederom.  Met vriendelijke groet, B. Romeijn    

Audi SQ8

Audi SQ8 Importeren uit Duitsland
Zeer goede ervaring en uitermate tevreden met de auto! Door mijn zoon, die al verschillende auto's heeft geimporteerd met de hulp van Auto Import Trading, aangespoord om een prachtige Audi SQ8 te gaan importeren uit Duitsland. Van begin tot eind goed geholpen door Peter-Hugo en uiteindelijk een auto gekregen die niet voor 100 maar 200% aan de verwachtingen voldeed. Ik ben dus een zeer tevreden klant en kom zeker weer bij jullie terug!   Vriendelijke groet,   R. Lubbers

Ferrari FF - 6.3 V12 HELE

Auto Importeren Ferrari 6.3 V12 HELE
Na wat importpartijen te hebben vergeleken bij Auto Import Trading uitgekomen. Wat voor mij belangrijk was is dat ze een gedeelte konden meefinancieren zodat dit voor mij wat extra zekerheid gaf bij de aankoop van deze auto. Ook het feit dat ze zelf iedere auto keuren bij de dealer in Duitsland gaf mij een veilig gevoel. Ik kan geen enkele puntje van kritiek geven omdat ze gewoon doen wat ze zeggen. Ik kan iedereen aanbevelen die een auto wil importeren uit Duitsland om met deze profs in zee te gaan. Jeffrey Witteveen

Audi RS7 uit 2017

Auto Importeren Audi RS7
Na lang zoeken de juiste Audi RS7 's avonds om 23.00 gevonden (net nieuw op mobile.de)9.00 's ochtends Jeroen van Auto import Trading gebeld: om 12.00 stond na snel schakelen de handtekening onder het koop contract! Transparant over kosten, razendsnel, betrouwbaar en met een vleugje humor: 2 weken later kon ik 'm ophalen: een bom van een auto en zeker 15.000 € bespaard!Tevens: de verkoop van de auto die ik eerst reed kon ik ook aan deze gasten overlaten, ook weer transparant en strak geregeld, ze regelen de maximale prijs voor je inruiler, zonder omkijken.Dit is de weg die je moet bewandelen als je geld,tijd en moeite wil besparen op de aanschaf van een occasion uit duitsland. Groet, Daan van den Heuvel, Tandtechnicus uit Helvoirt

Audi A7 Sportback 55 TFSI Quattro 2018

Referentie Auto Import Trading - Audi A7 Sportback 55 TFSI
Nadat ik deze auto met alle opties voor een concurrerende prijs en "gunstige" BPM in Neurenberg zag staan direct op een zondag contact opgenomen. Het is waar wat ze zeggen 24-7 bereikbaar en erg behulpzaam.  Zeer duidelijke uitleg over de BPM en dienstverlening gehad en we konden snel de koopovereenkomst tekenen.   Omdat ik mijn BTW wilde verleggen en de verkopende partij dit alleen in samenwerking met Duitse partner wilde erg veel extra service van Jeroen en Peter Hugo gehad, zonder dat hier extra kosten voor in rekening zijn gebracht. All in pakket is ook echt all in. Na 2 weken reed ik een nagenoeg nieuwe A7 zonder ook maar een krasje op interieur of exterieur voor de helft van de oorspronkelijke nieuwprijs in Nederland.    Peter Hugo en Jeroen, Bedankt!!! ik zal in de toekomst zeker weer van jullie diensten gebruik maken.     M.v.g.,--René Boshuizen IT Quality Consultancy & Management

Bentley Flying Spur

Bentley Flying Spur
"Ik wil jullie bedanken voor de zeer correcte manier van werken. Het voordeel dat jullie voor ons behaald hebben was ruim 35.000 euro ten opzichte van het aanbod in Nederland. Bedankt voor jullie flexibiliteit en zeer professionele manier van werken! Voor mij gaf de doorslag dat jullie de auto's zelf op locatie gaan keuren en pas betalen als de auto gezien en goedgekeurd is. Graag tot een volgende keer." Groet, Dhr van Zadelhoff  
Auto inruilen? Heel graag

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen