BPM op basis van CO2-uitstoot  

Een bpm berekening is het belangrijkste onderdeel om te kunnen bepalen of het importeren van een auto wel loont. Het importeren van een jong gebruikte auto uit Duitsland kan in ieder geval een interessante besparing opleveren. Met name bij auto's in het luxere segment loopt het voordeel al snel op tot duizenden euro's.

In de afgelopen jaren zijn er veel wijzigingen geweest in de wijze waarop de bpm wordt berekend door de Belastingdienst. In de jaren voorafgaand aan 2013 speelde de nieuwprijs en de netto catalogusprijs (ook bekend als netto cataloguswaarde) van een auto nog (deels) een rol in het berekenen van de bruto-bpm. Met de invoering van het bpm 2013 regime is de berekening van de bpm niet meer gekoppeld aan de nieuwprijs van een auto maar bestaat deze uitsluitend nog uit een CO2-heffing. De uitstoot van een auto is nu dus bepalend geworden. Hoe meer CO2 uitstoot hoe meer bpm.

Doordat er meerdere manieren zijn om de bpm bij import te berekenen is het raadzaam een bpm berekening door een specialist uit te laten voeren. Door slim gebruik te maken van ingewikkelde regelgeving (welke continu aan verandering onderhevig is) en per auto verschillende toegestane manieren te toetsen om de rest bpm lager te berekenen, kunt u de verschuldigde rest-bpm in veel gevallen fors lager berekenen. Wanneer u uw importauto door Auto Import Trading BV laat invoeren houden wij in de bpm-aangifte rekening met de toepassing van het meest voordelige bpm-regime. Onze auto import service verdient zich hierdoor negen van de tien keer dan ook ruimschoots terug. Ook ontvangt u bij onze volledige importservice een niet goed geld terug garantie en doen wij eerst een volledige aankoopkeuring in Duitsland voordat wij de auto betalen.

Heeft u geen behoefte aan onderstaande regelegeving maar wilt u direct het bpm bedrag weten voor de auto die u heeft gevonden in Duitsland?
Vul dan onderstaand formulier in en vervolgens wordt u doorgelinkt naar een pagina waar u tevens alle overige importkosten kunt vinden. 


Heeft u veel haast? Bel ons dan gewoon op +316 26 690 882 en wij kunnen direct de laagste bpm voor u uitrekenen terwijl u wacht.

Wilt u alvast een zeer gericht bpm bedrag plus overige importkosten? Vul dan onze bpm rekentool in en krijg al direct een zeer gerichte indicatie van alle kosten.


5 manieren om de bpm te berekenen

Door gewijzigde regelgeving zijn er de afgelopen jaren verschillende manieren gekomen om bij het importeren van een auto de te betalen bpm te bepalen. Bij Auto Import Trading kiest u eenvoudig de goedkoopste, zodat u nooit teveel betaalt.
Geen enkele methode om de bpm te berekenen levert voor iedere buitenlandse occasion hetzelfde bedrag op. Afhankelijk van verschillende factoren is de ene auto het voordeligst met methode X terwijl de andere auto het minst kost met methode Y.
Auto Import Trading hanteert ze allemaal, zodat de te importeren auto zo goedkoop mogelijk een Nederlands kenteken krijgt.


Om de laagst mogelijke bpm te bepalen dienen wij de bpm op meerdere manieren te berekenen. Hier zijn de volgende gegevens van belang:

- Type brandstof

- Datum eerste toelating van de auto
- Merk, type en uitvoering van de auto
- CO2-uitstoot 
- Km stand
- Alle opties van de auto


Met deze gegevens 
ziet u hieronder de vijf methoden om bij het importeren van een auto uit bijvoorbeeld Duitsland de te betalen bpm te berekenen. 

1. Bpm volgens leeftijd / afschrijvingstabel
Zodra een auto voor de belastingdienst 'gebruikt' is, en dat is al zo na drie maanden en 3.000 kilometer, kun je bij auto-import op de bpm afschrijven. De belastingdienst hanteert hiervoor afschrijvingstabellen die om de zoveel tijd wijzigen. Wij hebben altijd de meest recente versie. Het principe hier is: Hoe ouder de auto, hoe minder bpm u betaald. Wilt u een voorbeeld zien van hoe een berekening van de bpm werkt op basis van de afschrijvingstabel? Klik dan hier.

2. Bpm volgens koerslijst
Koerslijsten vermelden de gemiddelde handelswaarde van een model. De belastingdienst keurt meerdere koerslijsten goed, waaronder die van de ANWB/BOVAG. Sommige koerslijsten zijn echter alleen beschikbaar voor autobedrijven. Wij hebben ze allemaal, zodat we de voordeligste kunnen uitzoeken.

3. Bpm op basis van CO2-uitstoot
Vanaf 2008 bepaalde de overheid de bij auto-import te betalen bpm aan de hand van de CO2-uitstoot, oftewel het verbruik van een auto (de zogenaamde slurptax). Hoe zuiniger de auto, des te minder bpm hoeft er bij import voor betaald te worden.

4. Bpm op basis van historische bruto bpm
Voor auto's met een hoge CO2-uitstoot (en dus een hoog verbruik) van voor 2008 kan het voordelig zijn om de bpm te bepalen aan de hand van het historische bpm-bedrag. Die wordt bepaald aan de hand van de netto cataloguswaarde van die tijd.

5. Auto als verhuisgoed meenemen
De vijfde methode is een no-brainer. Als je in het buitenland hebt gewerkt en daar gedurende een bepaalde tijd een auto hebt gehad, kun je die als 'verhuisgoed' importeren zonder bpm te hoeven afdragen.

Wilt u direct een prijsopgave ontvangen voor een auto die wilt importeren? Vul dan bovenstaande bpm rekentool in en ontvang direct een prijsopgave inclusief bpm berekening.

Referenties van klanten

 • BMW X3 X-DRIVE 3.5D High Ex.

  BMW X3 X-DRIVE 3.5D - auto importeren uit Duitsland
  Na een kleine zoektocht langs diverse, meestal grotere importbedrijven, via mijn collega bij uw bedrijf uitgekomen. Hij heeft recent bij jullie een auto geïmporteerd en was zeer te spreken over de klantvriendelijkheid en flexibiliteit bij zijn aankoop. Daarom de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht nadat ik een fraaie, rijk uitgeruste BMW X3 op mobile.de had gevonden bij een niet-BMW dealerbedrijf met een verrassend lage prijs. Hierna alles uit handen kunnen geven aangaande keuring, RDW registratie, vervoer, inbouw alarm etc. Tevens oude BMW X3 door jullie laten verkopen. Kortom, geen gedoe, snelle afhandeling, scherpe prijstelling en kwaliteit tot in de puntjes geregeld. En als klant sta je daadwerkelijk centraal, worden zorgen bij je weggenomen tot aan thuisbreng-service aan toe, waarvoor dank Peter-Hugo. Enige minpunt in verhaal is dat mijn vrouw erin gaat rijden. Zal ik jullie niet aanrekenen. Tot een volgende keer!
   
  met vriendelijke groet
  Frank van der Vet
 • Audi RS7 uit 2017

  Auto Importeren Audi RS7

  Na lang zoeken de juiste Audi RS7 's avonds om 23.00 gevonden (net nieuw op mobile.de)
  9.00 's ochtends Jeroen van Auto import Trading gebeld: om 12.00 stond na snel schakelen de handtekening onder het koop contract!
  Transparant over kosten, razendsnel, betrouwbaar en met een vleugje humor: 2 weken later kon ik 'm ophalen: een bom van een auto en zeker 15.000 € bespaard!

  Tevens: de verkoop van de auto die ik eerst reed kon ik ook aan deze gasten overlaten, ook weer transparant en strak geregeld, ze regelen de maximale prijs voor je inruiler, zonder omkijken.


  Dit is de weg die je moet bewandelen als je geld,tijd en moeite wil besparen op de aanschaf van een occasion uit duitsland.

  Groet,

  Daan van den Heuvel, Tandtechnicus uit Helvoirt

 • Ferrari FF - 6.3 V12 HELE

  Auto Importeren Ferrari 6.3 V12 HELE

  Na wat importpartijen te hebben vergeleken bij Auto Import Trading uitgekomen. Wat voor mij belangrijk was is dat ze een gedeelte konden meefinancieren zodat dit voor mij wat extra zekerheid gaf bij de aankoop van deze auto. Ook het feit dat ze zelf iedere auto keuren bij de dealer in Duitsland gaf mij een veilig gevoel. Ik kan geen enkele puntje van kritiek geven omdat ze gewoon doen wat ze zeggen. Ik kan iedereen aanbevelen die een auto wil importeren uit Duitsland om met deze profs in zee te gaan.

  Jeffrey Witteveen

 • Bentley Flying Spur

  Bentley Flying Spur

  "Ik wil jullie bedanken voor de zeer correcte manier van werken. Het voordeel dat jullie voor ons behaald hebben was ruim 35.000 euro ten opzichte van het aanbod in Nederland. Bedankt voor jullie flexibiliteit en zeer professionele manier van werken! Voor mij gaf de doorslag dat jullie de auto's zelf op locatie gaan keuren en pas betalen als de auto gezien en goedgekeurd is. Graag tot een volgende keer."

  Groet, Dhr van Zadelhoff

   

 • BMW X6 - M50d

  Een BMW X6 - M50d uit 2015 importeren uit Duitsland

  Na wat wikken en wegen toch gekozen om deze auto uit Duitsland te laten importeren. Na expliciet zoeken voor een BMW X6 met een M50d motor, deze auto gevonden op de Duitse auto website www.mobile.de.
  Gebeld met Peter Hugo de Groot van Auto Import Trading BV met het verzoek of hij verder wilde informeren naar de auto voor mij. Gelijk werd er contact gelegd met de verkopers uit Duitsland waarna binnen 48 uur de handtekeningen zijn gezet onder de koopovereenkomsten.
  Auto Import Trading BV zou verder alles regelen: een aankoopkeuring ter plekke in Duitsland, het terugbrengen van de auto naar Nederland, het aanvragen van de kentekenplaten alsmede het verzorgen van de BPM aanslag.
  Ter plekke werden mij nog extra foto's gestuurd middels Whatsapp aangaande extra aandachtspunten die ik had. Telefonisch werden mij de laatste bevindingen doorgeven zodat al mijn vragen aangaande de aankoopkeuring werden beantwoord.
  Ongeveer 2 weken na het ondertekenen van de koopovereenkomst kon ik de auto ophalen bij het bedrijf. In zo goed als perfecte staat en zo'n 12.000 euro bespaard.

  De service van Auto Import Trading BV is gemoedelijk, professioneel en humoristisch. Zeker aan te raden als het gaat om de aanschaf van een gebruikte auto uit Duitsland.

  H. Nguyen uit Dinteloord

 • Audi RS5 Cabriolet

  Audi RS5 Cabriolet - Auto Importeren Duitsland

  Ik kan heel kort zijn over de sevice van Peter-Hugo en Jeroen. No nonsens, ze doen wat ze beloven en geven de klant veel vertrouwen door zelf naar Duitsland af te reizen om aldaar een aankoopkeuring te doen. Dit was voor mij een heikel speerpunt wat bij andere importeurs niet mogelijk was. Ook de niet goed geld terug garantie geeft je als koper natuurlijk extra veel zekerheid.
  Ik kan een ieder aanraden om te kiezen voor Auto Import Trading BV gezien de persoonlijke en betrouwbare service die zij bieden.

  Met vriendelijke groet,

  Marien van Ouwerkerk

 • Audi A7 Sportback 55 TFSI Quattro 2018

  Referentie Auto Import Trading - Audi A7 Sportback 55 TFSI
  Nadat ik deze auto met alle opties voor een concurrerende prijs en "gunstige" BPM in Neurenberg zag staan direct op een zondag contact opgenomen.
  Het is waar wat ze zeggen 24-7 bereikbaar en erg behulpzaam. 
  Zeer duidelijke uitleg over de BPM en dienstverlening gehad en we konden snel de koopovereenkomst tekenen.
   
  Omdat ik mijn BTW wilde verleggen en de verkopende partij dit alleen in samenwerking met Duitse partner wilde erg veel extra service van Jeroen en Peter Hugo gehad,
  zonder dat hier extra kosten voor in rekening zijn gebracht. All in pakket is ook echt all in.
  Na 2 weken reed ik een nagenoeg nieuwe A7 zonder ook maar een krasje op interieur of exterieur voor de helft van de oorspronkelijke nieuwprijs in Nederland. 
   
  Peter Hugo en Jeroen, Bedankt!!! ik zal in de toekomst zeker weer van jullie diensten gebruik maken.
   
   
  M.v.g.,

  --
  René Boshuizen 
  IT Quality Consultancy & Management