Een auto kopen in Duitsland

Bij het kopen van een jong gebruikte auto in Duitsland komen veel dingen kijken. Het is daarom verstandig u altijd bij te laten staan door een specialistisch bedrijf. Zo zijn er verschillende factoren die het kopen van een importauto succesvol kunnen maken en u een flinke kostenbesparing kunnen opleveren. Gezien het zeer grote aanbod van jong gebruikte auto's in Duitsland en daarbij het feit dat de auto daar vaak minder kilometers op de teller hebben en ook nog eens een stuk completer zijn uitgevoerd, blijft het zeer lucratief om te kiezen voor import uit Duitsland.

Auto Import Trading is al ruim 10 jaar een echte specialist op dit gebied en heeft al honderden auto's succesvol geimporteerd. Wij kennen alle valkuilen en weten voor iedere klant het maximale voordeel te behalen. Het grote voordeel wordt behaalt op auto's in de leeftijdscategorie van 6-24 maanden. De gemiddelde besparing op het invoeren van een auto uit Duitsland ten opzichte van de Nederlandse prijzen bedraagt ruim 15%. In enkele gevallen kan dit zelfs oplopen tot 25%.


Waarmee start u nu uw zoektocht naar de juiste auto?

Om te beginnen start uw speurtocht op een Duitse auto website. Een handige tip hierbij is dat u op de website van Mobile.de de taal kunt omzetten in de Nederlandse versie. U vindt deze omzetting rechtsboven op de website van Mobile.de.
Wel dient u enkele zaken goed in acht te nemen bij het zoeken naar de juiste auto in Duitsland. Hieronder vindt u enkele waardevolle tips die u kunt gebruiken als u voornemens bent een auto te kopen in Duitsland. Let er ook op of een auto nog onder de fabrieksgarantie valt want als dit niet zo is dient u extra garantie uit te onderhandelen bij de aanschaf van de auto in Duitsland. Op onze garantie pagina leest u alles wat belangrijk is op het gebied van garantie op importauto's. 

1- Koop altijd bij een officiele merkdealer.

2- Informeer altijd naar de onderhoudshistorie van een auto. Controleer deze ook!

3- Controleer de kilometerstand van de auto. Let ook op slijtage banden en remmen. Komt dit overeen bij de kilometerstand? Meestal worden banden om de 40.000 km vervangen. Dit geldt ook voor de remmen. Eens in de 40.000 km dienen remblokken vervangen te worden. 

4- Haalt u de auto zelf op? Neem dan iemand mee die verstand heeft van auto's. Denk hierbij aan iemand die gerepareerde schades kan herkennen.

5- Maak nooit geld over voordat u de auto heeft gezien. Kies voor het principe "boter bij de vis".

6- Laat de gemaakte afspraken altijd op papier vastleggen. Als u iets niet begrijpt vraag dan om uitleg.

7- Probeer zoveel mogelijk uit te onderhandelen in de prijs zoals een nieuwe servicebeurt of eventuele Duitse APK op de auto. Voordeel van een Duitse APK op de auto is dat u al direct iets te weten komt over de technische staat van de auto. Bijkomend voordeel is dat de Duitse APK hier in Nederland word overgnomen en dus ook geldig is in Nederand. 


Onze laatste en beste tip is om het importeren van een auto uit te besteden aan een importeur. WIj als importeur voeren ook de onderhandelingen voor u en de ervaring leert dat wij als importeur meer korting kunnen bedingen dan u als eindgebruiker van de auto. Kortom, Wij verdienen in de meeste gevallen een groot gedeelte van de kosten voor ons importpakket C terug. (onderhandelingen voeren wij alleen bij afname van ons importpakket C.