Vergeet de Nederlandse autosites, op de Duitse internetsites moet je zijn als je op zoek bent naar een jong gebruikte auto met weinig kilometers. Wij vertellen je waar precies.


1. Mobile.de

Hartstikke leuk natuurlijk, Marktplaats. Als je een stofzuiger wilt kopen. Of een Opel Astra van een jaar of tien oud. Dan is er best aanbod. Maar als je een premium occasion bij onze oosterburen wilt kopen, kun je niet om Mobile.de heen. Een voorbeeld: op Marktplaats staan momenteel 7.732 BMW's. En Op mobile? Houd je vast: 126.494 BMW's. We bedoelen maar. Dit enorme aanbod betekent dat je van ieder model en uitvoering zo veel keuze hebt, dat je eigenlijk altijd vind wat je zoekt. Handig is ook de mogelijkheid om maar liefst 200 gevonden auto's 'te parkeren' via Mein Parkplatz onder de tab Mein Mobile.de. Zodat je interessante tweedehands auto's makkelijk op kunt slaan om later terug te kijken. Wij zeggen 'Start op Mobile.de, dan is de rest niet meer nodig.'
2. Autoscout24.de

Maar als je, net als wij, het zoeken gewoon leuk vind, kun je door naar de nummer twee, Autoscout24.de. Om even appels met appels te vergelijken: hier vinden we bij het schrijven van dit artikel 83.657 BMW's. Nog steeds een aantal om van te duizelen. Ook hier de handige parkeermogelijkheid, maar dan onder de noemer Meine Inserate onder het tabje Mein Autoscout24. Handig is verder dat je zowel op Mobile als Autoscout na aanmelding ook je zoekcriteria kunt opgeven, bij beide Meine Suchen geheten. Dan vindt je iedere morgen het nieuwste aanbod in je mailbox.


Jahreswagen

Tot zover de toonaangevende algemene Duitse sites waar je moet zijn als je een auto uit Duitsland wilt importeren. Maar dan zijn er ook nog de merkensites waar Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen hun jong gebruikte occasions aanbieden. We lopen ze even met u door. Alle voornoemde merken houden nauwkeurig een database bij waarin alle tweedehands auto's staan. De zo begeerlijke jonge 'Jahreswagen', auto's die een jaar door fabrieks- of dealerpersoneel zijn gereden en daarna in de verkoop gaan, hebben soms een aparte internetpagina. Bij Audi heet het label Audi Gebrauchtwagen: plus. Ieder merk geeft er zijn eigen naam aan. Bij de ander drie merken als volgt: BMW Premium Selection, Mercedes Junge Sterne en eenvoudigweg Volkswagen Jahreswagen. Je vindt ze door achter de merknaam .de te zetten en op de tab Gebrauchtwagen te klikken. Veel zoekplezier.