Welkom bij Auto Import Trading

Een Mercedes Importeren uit Duitsland

Hieronder vindt u een kleine selectie van het merk Mercedes dat momenteel te koop staat in Duitsland. Wij begeleiden u graag bij de import van uw jong gebruikte Mercedes. Het importeren van een auto uit Duisland is een flinke klus. Uiteraard kunt u sommige dingen zelf maar bijvoorbeeld het uitrekenen van de BPM is een specialistische klus. Doet u dit niet goed dan is er een grote kans dat u teveel BPM betaald.

Aangezien de verkoop van Mercedes in Duitsland aanzienlijk sneller gaat dan in Nederland kan het voorkomen dat de auto op onze website inmiddels is verkocht.
Gelukkig is het aanbod van Mercedes in Duitsland enorm dus zullen wij altijd een vergelijkbare Mercedes voor u vinden en importeren.

Laat ons de import van uw nieuwe Mercedes verzorgen en verzeker u van de best mogelijk hulp en advies! Wij importeren met een niet goed, geld terug garantie!

25 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

25 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

 Importeer ook een Mercedes uit Duitsland

 

Door veranderende belastingwetgeving is het importeren van jonge occasions de afgelopen jaren zeer lucratief geworden. Vooral het importeren van Duitse premium merken, zoals Mercedes, uit ons buurland is populair. Maar er zijn nog meer redenen waarom het uit Duitsland laten halen van een Mercedes steeds meer gebeurt.

 

Op het importeren van jonge premium occasions, van Mercedes bijvoorbeeld, uit Duitsland valt het meeste voordeel te behalen. De interessantste Mercedessen zijn 0,5 tot 2 jaar oud. Bij onze oosterburen staan dit soort tweedehands auto's bekend als Jahreswagen of Vorführwagen. Door de huidige bpm-regelgeving kunnen Nederlandse kopers op dit soort auto's bij import steeds meer voordeel halen. Bpm, oftewel belasting personenauto's en motorrijwielen, is een belasting die de regering naast de 21% btw op nieuwe auto's int. Vanaf nieuw bedraagt het bpm-percentage 100%, maar met de leeftijd van de auto neemt dit in staffels af.

 

Veel geld besparen

Hoe aantrekkelijk het uit Duitsland (laten) importeren van een jonge Mercedes occasion is, wordt duidelijk aan de hand van de eerste bpm-staffels. Een auto van vijf maanden oud heeft bijvoorbeeld een bpm-afschrijving van 14%, bij occasions van negen tot twaalf maanden is dit 19% en na anderhalf jaar mag je zelfs 28% in mindering brengen. Als u bedenkt dat de bpm een percentage van de nieuwprijs is, zie je hierdoor al snel dat u door de import van een jonge Mercedes veel geld kunt besparen. Sterker nog; de te behalen winst is zo groot dat officiële Nederlandse Mercedes-dealers deze truc zelf ook toepassen door auto's van Duitse collega's te importeren. De marge die zij daarop zetten, kunt u echter in uw eigen zak steken als u zelf een Mercedes uit Duitsland laat importeren. 

 

Veel meer Mercedessen in Duitsland

Wij importeren al jarenlang talloze Mercedessen uit Duitsland, maar toch is deze manier van auto kopen nog slechts bij een kleine groep insiders bekend. En dat terwijl er naast het financiële voordeel nog veel meer zaken aantrekkelijk aan zijn. Zo is het wagenpark in Duitsland met 40 miljoen auto's maar liefst vijf keer zo groot als in Nederland. Als u daarnaast ook nog bedenkt dat de verhouding van de Duitse premium merken daarin groter is dan bij ons, kunt u zich voorstellen dat de keuze in Duitsland enorm is. Daarnaast is een kenmerk van jonge Duitse occasions dat ze veel beter zijn uitgerust. Dat komt omdat die Jahreswagen en Vorführwagen het eerste jaar door personeel van de dealer of de fabriek worden gereden. Die bestellen de auto's met zoveel mogelijk toeters en bellen, omdat ze op deze manier tweedehands makkelijker verkopen. Een ander voordeel van de import van een jonge Duitse Mercedes is dat de fabrieksgarantie behouden blijft. Dit is al jarenlang pan-Europees geregeld.

 

Besparen op de btw

Voor zakelijke rijders is er nog een extra voordeel dat bij import van een Mercedes uit Duitsland om de hoek komt kijken. Het is mogelijk om goederen binnen de EU zonder btw te kopen. Voorwaarde is wel dat de Duitse verkoper van uw Mercedes de auto zonder Mehrwertsteuer, de Duitse btw, kan verkopen. Hiervoor is papierwerk vereist, maar wij kunnen daarmee helpen. Zo is het voor de zakelijke rijder mogelijk om geld te besparen op btw die hij of zij anders drie maanden zou moeten voorfinancieren.

 

Het leasen van de import-Mercedes

Tenslotte is er nog een service van ons als Auto Import Trading waarmee wij zowel zakelijke als particuliere kopers helpen: voorfinanciering van het aankoopbedrag. Wij hebben gemerkt dat veel kopers van een Duitse import-Mercedes dit handig vinden, omdat het ze in staat stelt de periode tussen aankoop in Duitsland en eventuele lease in Nederland te overbruggen. Na deze tekst moge het duidelijk zijn: voor de import van een Mercedes uit Duitsland bent u bij Auto Import Trading aan het juiste adres.