Welkom bij Auto Import Trading

Audi A6 3.0 TFSI Avant

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

  • Audi A6 3.0 TFSI Avant

Audi A6 3.0 TFSI Avant 1054

Recent geimporteerde Audi A6 3.0 TFSI Avant.

Al zoekende op internet bleek het interessant te zijn om de soort auto’s welke ik op het oog had om te kopen, eventueel te laten importeren uit Duitsland. Ik wilde dit wel door een gespecialiseerd bedrijf laten doen en kwam bij Auto Import Trading(AIT) uit. Doorslaggevend hierin was de site met referenties en het feit dat AIT gevestigd is in de buurt van onze woonplaats. Op www.mobile.de had ik al wat auto’s geselecteerd en heb deze voorgelegd via de mail aan AIT aan Jeroen Stolk. Deze reageerde dezelfde ochtend en mailde de bedragen BPM en kosten AIT van de geselecteerde auto’s aan me door. Enthousiast geworden heb ik diezelfde middag afgesproken met Jeroen Stolk in het pand van AIT in Nijkerk. Eerst even kennismaken, je gaat tenslotte een traject in waarbij wederzijds vertrouwen wel gewenst is. Jeroen is een aardige en behulpzame kerel die het klappen van de zweep in de autobranche blijkbaar wel kent. Al pratend stuurde Jeroen mij, zonder aan te dringen en geheel vrijblijvend,  in de richting van de auto die ik uiteindelijk gekocht heb en heb laten importeren. Een dikke Audi A6 Avant 3,0 TFSI Quattro. Mijn vorige auto was een Audi A7 2,8 TFSI Quattro die ook uitstekend beviel alleen qua kofferruimte en hoofdruimte achterin, iets minder praktisch bleek. Doordat de auto’s verder goed te vergelijken zijn vielen mijn andere eventuele keuzes af zijnde de VW Touareg en de Mercedes ML.

Omdat het vreemd aanvoelt om een auto te kopen, eerst volledig te betalen en deze pas twee weken later op je naam gezet te krijgen, heb ik ervoor gekozen om AIT ook een deel te laten betalen aan de Duitse autodealer. Dit kostte wel 1,5% van deze deelbetaling aan provisie, maar dat vond ik niet zo erg. Je wilt tenslotte ook wel lekker slapen, zeker omdat wij de auto pas 4 weken later kregen vanwege onze zomervakantie.

Kort na mijn opdrachtbevestiging is Jeroen de auto gaan bekijken in Duitsland, op zo’n 400 km van Nijkerk. Op het moment dat hij bij de dealer was heeft hij me 2 foto’s van zeer lichte beschadigingen gemaild(o.a. krasjes dakreling), welke voor mij geen reden waren om hem niet de auto naar Nederland mee te laten nemen. Verder bleek de auto, twee jaar oud, eigenlijk in nieuwstaat. Jeroen was niet tevreden over het feit dat de dealer van tevoren niet gemeld had  dat de auto toe was aan een onderhoudsbeurt. Na wat onderhandeling heeft de Duitse dealer deze terplekke alsnog uitgevoerd. Scheelt me toch zo’n € 800,-. Jeroen heeft daardoor wel drie uur extra moeten wachten, maar dit was voor hem geen enkel probleem. Super service!

Toen de auto eenmaal in Nederland was, hebben we een proefrit gemaakt en heeft AIT geregeld dat er alarm klasse 3 in de auto werd ingebouwd. Dat was een nadeel omdat veel auto’s in Duitsland geen alarm hebben, daar waar het alarm in Nederland wel verplicht is om auto’s van deze prijsklasse verzekerd te krijgen.

Inmiddels ruim een maand verder na de tenaamstelling, zijn we erg blij alles op deze manier met behulp van AIT gedaan te hebben. Ik schat dat, als we dezelfde auto in Nederland hadden moeten kopen, we zo’n € 9.000,- duurder uit waren geweest.

Met vriendelijke groet,

Gabri Sturkenboom