Welkom bij Auto Import Trading

Audi Q7 3.0 TDI S Line

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

  • Audi Q7 3.0 TDI S Line

Audi Q7 3.0 TDI S Line 1051

Recent geimporteerde Audi Q7 3.0 TDI S Line.

Peter-Hugo,

Ze zijn nu bezig het alarm en de camera in te bouwen. De achterbanken liggen plat, er zit een rubberen bootprotector in, en dan ook nog tapijt erop: zo is het ruim genoeg voor Kaj. Alleen nog een (vang)net erin en het is helemaal af en zijn we klaar om er op uit te gaan. De auto rijdt erg fijn, ik ben er rustiger van gaan rijden. Het verbruik is een litertje meer per 100km dan in de A6 bij gelijkwaardige rijstijl. Dat is helemaal binnen de verwachting. De tussensprintjes gaan snel genoeg en het panoramadak is ook erg fijn. Kortom: ik hoop voor lange tijd vriendjes met ‘m te worden. De routebegeleiding is zalig, want de dame heeft een behoorlijk duits accent. Ik zie zo “Frau Helga” voor me met een streng brilletje, maar ondertussen…. Overigens zijn de meldingen op het dashboard nog steeds in het duits, dat is heel wat anders dan de MMI nederlands te laten praten.  Enfin, ik zou nog een stukje schrijven voor op de website, so here goes:

"Kwestie van vertrouwen"

De keuze was gevallen op een relatief jonge Audi Q7 diesel. Daar is alleen een 3.0 versie van maar er zijn heel veel uitvoeringen. De keuze in Nederland is klein en de prijzen zijn hoog. Niet dat deze auto’s in Duitsland goedkoop zijn maar het scheelt toch zo’n 10-15% onder de streep als alle kosten betaald zijn. Omgekeerd: voor het zelfde geld kan een jongere of completere auto worden aangeschaft. Inmiddes is dit mijn vierde auto die uit Duitsland is gehaald. Uiteindelijk eentje gevonden die leek te voldoen aan het wensenpakket en Peter-Hugo ingeschakeld om het voorwerk te doen. Hij belde binnen twee uur terug om te melden dat de auto al verkocht was; Dat was natuurlijk een teleurstelling.

Als het de goede auto is dan is het handig om er iemand tussen te zetten die niet emotioneel is en de taal en fijne kneepjes kent. Het probleem is echter dat de auto dan vanaf foto’s en beschrijving moet worden beoordeeld. Peter-Hugo gaat er heen en moet daarbij functioneren als mijn “ogen op afstand” en net als het overmaken van het geld is dat een kwestie van vertrouwen en gedegen vooronderzoek op het internet. Ook het controleren van de papieren, het proefrijden en testen van alle schakelaars en andere bedieningsmogelijkheden worden puntsgewijs nagelopen, iets wat een amateur koper wel eens vergeet.

Peter-Hugo vond een auto die niet door mijn zoekopdrachten bij Mobile.de en Autoscout24.de waren gevonden. Op de foto’s en beschrijving afgaand zou dat ‘m kunnen worden. Afgesproken wat de auto netto, inclusief BPM en alle andere bijkomende zaken inclusief bemiddeling en vervoer moest gaan kosten en het eens geworden.. Binnen een week was een bezoek/inspectie geregeld. Er bleek een beetje steenslag op de motorkap te zitten en er zat een klein krasje op dat niet in de beschrijving stond, maar verder bleek alles te kloppen. Vanaf de eerste opdracht tot aan ophalen in Nijkerk zat ongeveer twee weken.

Gedurende het hele proces ben ik goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Vriendelijke groet, kind regards,
Dhr van der Scheer