BMW 520D Touring

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

  •  BMW 520D Touring

BMW 520D Touring 1053

Recent geimporteerde BMW 520D Touring.

Ik was al een tijdje van plan om een auto uit Duitsland te importeren om drie redenen:
- het aanbod is veel groter;
- de prijs gunstiger;
- er zitten meestal (veel) meer opties op.

Nu valt het aanbod al snel meer dan 50% terug als je, zoals ik, geen zwarte (ik) of witte (mijn vriendin) wilt. Vooral zwart is nogal in. Desalniettemin komen er op enig ogenblik wel auto’s langs die in aanmerking komen. Zelf importeren is wel te doen maar er het nodige bij kijken en het is fijn dat er bedrijven als Auto import trading (AIT) bestaan om je al die sores uit handen te nemen.
Ik heb hen (min of meer toevallig) via internet gevonden. De site oogt goed en ook het contact is professioneel. Het prettige van AIT vind ik dat ze de auto altijd zelf eerst gaan bezichtigen en dan de bevindingen met je bespreken. Bij mij volgde de bezichtiging al snel omdat er een andere kaper op de kust was waardoor Peter-Hugo al de dag na mijn aanvraag bij de verkoper stond. Niet onbegrijpelijk: hij zit begrijpelijkerwijze geregeld in Duitsland hij kon hij het in zijn schema inpassen.
Afijn, er was een aanbetaling nodig en dat hebben ze zelf voor hun rekening genomen. Het contract en de financiën zijn later in de week geregeld en de auto werd na een week al opgehaald. De volgende dag RDW en twee dagen erna heb ik de auto nog bezichtigd en er in proefgereden en dat was meteen de eerste keer dat ik bij het bedrijf in Nijkerk was en Peter-Hugo heb ontmoet.
Na de smaak van de auto te pakken te hebben gekregen is het dan frusterend te merken dat er vanaf RDW totaal zeven werkdagen overheen gingen voordat kenteken en kentekenplaten bij AIT aankwamen. Dat zou toch sneller moeten (kunnen). Het spreekt overigens voor zich dat ik iedereen met auto-import aspiraties AIT ga aanraden.

Met vriendelijke groet,

Dhr Groothuis