Mercedes E400

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

  • Mercedes E400

Mercedes E400

Recent geimporteerde Mercedes E400.

Nadat ik mijn zinnen had gezet op een jonge Mercedes E400 en net een exemplaar in Nederland was misgelopen, ging ik mijn aandacht verleggen naar mogelijke exemplaren in Duitsland. Via de website www.mobile.de kwam ik een auto tegen dat aan mijn criteria voldeed. Toen kwam natuurlijk de vraag aan de order en hoe nu verder. Via Google kan je allerlei info boven water krijgen maar het werd me al snel duidelijk dat ik er best wel veel moeite / tijd voor zou moeten over hebben om dit zelf te regelen. Bij mijn speurtocht op het web kwam ik ook terecht op de site van Auto Import Trading. Met name de keuze mogelijkheid om hun al het werk te laten doen sprak mij wel aan. Onder het mom van niet geschoten is altijd mis, stuurde ik de link m.b.t. de gevonden auto door met wat persoonlijke gegevens. Tot mijn stomme verbazing werd ik al binnen 2 uur teruggebeld door Peter-Hugo. Tijdens dit gesprek spraken wij af dat hij met een totaalprijs / offerte zou komen.

Omdat de zaken nu toch wel wat serieuzer gingen worden ben ik via het web op zoek gegaan naar info m.b.t. het bedrijf Auto Import Trading. Je hoort en leest tegenwoordig zoveel over oplichtingsbedrijven die werken via het internet en in dit geval is er best wel veel geld mee gemoeid. In principe moet je het bedrag van de auto van te voren aan hun overmaken en dat geeft toch wel wat kriebels om dat te doen bij een bedrijf dat je niet kent. Ik vond uit dat de website al meer dan 5 jaar bestond en dat gaf me wel een wat beter gevoel. Web-sites die gebruikt worden t.b.v. oplichting hebben (dacht ik) slechts een korte levensduur waarna men een andere vergelijkbare web-site in de lucht brengt. Ook gegevens m.b.t. de kamer van koophandel gaven mij de indruk dat er hier geen sprake was van een kortstondige (illegale) activiteit.

De volgende dag kreeg ik al een telefoon van Peter-Hugo m.b.t. de prijsopgave / offerte. Deze viel iets hoger uit dan ik zelf van te voren had ingeschat maar dat kwam omdat ik van een lagere (standaard) CO2 uitstoot was uitgegaan. Door de toevoeging van een sportpakket kwam de uitstoot blijkbaar op 7 gram hoger te liggen en dat had bij deze auto tot gevolg dat de BPM een stuk(je) hoger kwam te liggen. Gelukkig had Peter-Hugo in de onderhandelingen nog wat van de prijs weten af te dingen waardoor dit hogere BPM bedrag hierdoor gecompenseerd werd. Tijdens dit gesprek kwamen we verder overeen dat men wat mij betreft de procedure verder ingang gezet kon worden. Dezelfde avond toch maar het bedrag m.b.t. de auto (zonder BPM) via telebanking overgemaakt. Kreeg later keurig via de mail te horen dat het geld ontvangen was. Kort daarna belde Peter-Hugo mij op met de mededeling dan men later in de week de auto op locatie (Noord Duitsland) zou gaan inspecteren. Op vrijdagochtend vroeg (+/- 09:15) belde Peter-Hugo mij op met de mededeling dat hij de auto al geïnspecteerd had en dat deze in nieuwstaat verkeerde (conform opgave). Hierna de opdracht gegeven om de koop af te ronden en de auto naar Nederland te brengen. Later werd op mijn verzoek een foto opgestuurd waarbij de auto voor het pand van Auto Trading Import geparkeerd stond. Dit was voor mij genoeg \"bewijs\" om ook het BPM bedrag naar hun over te maken. Hierna was het wachten op de in Nederland bekende bureaucratie om alles af te ronden. Tussentijds toch maar naar Nijkerk gereden om de auto te bekijken. Dit was niet gepland maar het was geen enkel probleem. Al met al kon ik de auto binnen 14 dagen gaan rijden en dat tot volle tevredenheid.

Ik kan me voorstellen dat een ieder die voor dezelfde keuze staat om met Auto Import Trading in zee te gaan, de kriebels krijgt om dit soort bedragen op voorhand naar hen over te maken. Ondanks mijn research had ik toch wel wat angstige gevoelens om dit te doen. Ik kan me echter ook heel goed voorstellen dat een bedrijf als Auto Import Trading dit niet voor eigen risico kan doen. Men bood aan om tegen een bepaald percentage de helft voor te financieren maar dat heb ik niet gedaan. Zou ik het schip ingaan, dan is de helft van veel nog steeds veel in mijn ogen.

Al met al is de gehele procedure tot mijn volle tevredenheid door Auto Import Trading afgehandeld.

Met vriendelijk groeten,
H. Hoogeveen.