Volvo V60 2.0D

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Volvo V60 2.0D 1008

Deze Volvo V60 2.0D hebben wij voor Dhr Nieuwerth recentelijk geimporteerd.

Al een tijd had ik het idee om mijn volgende auto te importeren uit Duitsland, immers je hoort van diverse relaties dat het nogal wat geld scheelt ten opzichte van een vergelijkbare auto in Nederland. Hoe pak je dat aan?

 

Je gaat je oriënteren op internet en komt er achter dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Ook kom je de zoektocht langs sites van import bedrijven die pakketten aanbieden voor de afhandeling van het importeren van de auto. Toch maar eens mijn wensen kenbaar gemaakt op de diverse sites. Al snel kwam er een telefonische reactie van Auto Import Trading. De overige bedrijven lieten het afweten en kwamen minimaal een week later.

 

Zelf ben ik ook op autoscout gaan zoeken en kwam daar al snel een aantal mogelijkheden tegen welke aan mijn interesse en binnen mijn financiële mogelijkheden pasten. Deze heb ik gemaild naar Auto Import Trading en kreeg direct daarop een berekening van de BPM en de totale kosten Ik heb gekozen voor de optie voor het gehele importtraject, dus een complete ontzorging. Een afspraak is dan snel gemaakt en Auto Import Trading is gelijk gaan bellen met de verkoper om de eerste info te vergaren. Na terugkoppeling gelijk de afspraak gemaakt om de auto te gaan bezichtigen. Een paar dagen later tijdens de bezichtiging ben ik bijgepraat over de staat van de auto, een Volvo V60 Summum. Daar bleek dat het een mooie en complete auto was. Hiermee was de deal snel rond gemaakt.

 

Nadat de auto in Nederland was aangekomen heeft het nog een aantal dagen benodigd om deze te laten keuren en op kenteken te te zetten. Maar al snel kon mijn nieuwe aanwinst ophalen. Ik heb mijn oude auto, Volvo V50, bij Auto Import Trading achtergelaten, zodat zij deze konden verkopen. Voor deze bemiddeling rekenen zij 5% van de verkoopwaarde. Ook dit ging weer super, binnen een week was mijn "oude" auto verkocht.

 

Al met al heb ik hiermee zeer goede ervaringen opgedaan en zal ik voor een volgende aanschaf niet lang meer hoeven na te denken over hoe het aan te (laten) pakken.

 

Patrick Nieuwerth, PN Projectondersteuning