Steeds meer Nederlanders kopen hun tweedehands auto's in Duitsland. Omdat auto’s in Duitsland vaak beter geprijsd zijn. Als u denkt aan een auto importeren dan kunt u kiezen uit veel verschillende modellen. Maar hoeveel minder kan men een tweedehands auto uit Duitsland krijgen dan op de lokale tweedehandsmarkt? Import Autos legt dit graag uit!

 

Betrouwbare verkopers

Dankzij de EU-regelgeving is het volkomen legaal voor een EU-burger om overal in de EU goederen en diensten aan te schaffen, ook voor auto's. Deze voertuigen kunnen dan vaak nog tegen een lagere prijs worden verkocht dankzij de verschillende lokale belastingtarieven. Natuurlijk geldt deze methode alleen voor mensen die in landen wonen met vriendelijkere belastingtarieven voor voertuigen. Hou er ook rekening mee dat u hier ook niet het voordeel van een proefrit heeft.

 

Belastingvoordeel

BPM is de Nederlandse belasting die u hier op alle auto's moet betalen, en als u een auto importeert die bijvoorbeeld 1 jaar oud is, krijgt u minimaal 30% korting.  De sweet spot in deze korting is ongeveer 18 maanden (met ongeveer 40% korting), maar zelfs op een auto die slechts een paar maanden oud is kan u veel geld besparen.  Een nog oudere auto komt in aanmerking voor een grotere korting, maar de toename loopt na 18 maanden terug.  Voorafgaand aan kortingen kan de BPM belasting variëren van ongeveer €3000-10000. Wanneer je een gebruikte auto importeert betaal je ook de omzetbelasting (BTW) in het land waar je de auto koopt, en in Duitsland is dat 19%, terwijl dat hier in Nederland 21% is.  Dit kleine verschil kan al een behoorlijke besparing opleveren.

 

Gemakkelijk te vinden

U hoeft niet lang te zoeken als u een Duitse auto wil kopen om te importeren naar Nederland. Er zijn super veel autoverkopers in Duitsland, de meeste zijn te vinden op de Duitse auto marktplaats Mobile.de. Via onze website kunt u de auto’s ook eenvoudig met elkaar vergelijken en direct een offerte opvragen zodat u weet wat het gekozen om de auto rij klare voor uw deur af te leveren.

 

Laat het importeren over aan een expert

Als u zelf aan de slag gaat met het importeren van een auto kan het behoorlijk veel werk zijn. Eerst moet u uitzoeken hoe het allemaal werkt, en er komt ook behoorlijk wat papierwerk bij kijken. U kunt gemakkelijk een importeur inschakelen die deze werkzaamheden van u overneemt. Dan bent u er ook zeker van dat de auto op de juiste manier wordt geïmporteerd.

 

Last but not least; de prijs

Tweedehands auto's uit Duitsland hebben doorgaans een relatief lage prijs in vergelijking met andere Europese markten. Waarom? Een verklaring zou kunnen zijn dat Duitsers de neiging hebben om elke vijf of zes jaar een nieuw model te kopen, wat zorgt voor een voortdurende herbevoorrading van tweedehands auto's voor de dealers. Een andere reden is dat in veel naburige Europese landen er op auto's meer belasting wordt geheven.


Bent u na het lezen van deze blog ook overtuigd om een auto te importeren? Neem contact op met een van onze specialisten, vertel wat  uw droomauto is en we gaan op zoek!