Auto-import blijft toenemen
De import van auto's uit vooral Duitsland blijft maar toenemen. Dat is ook niet zo gek als je de voordelen op een rijtje zet. En de nadelen? Die zijn er alleen als je geen expertise hebt, maar daarvoor kun je specialisten inhuren.Als je geen verstand hebt van auto's, van het papierwerk dat bij auto-import komt kijken en van de regelgeving omtrent het invoeren van auto's, dan kun je deze zaken altijd nog aan een expert over laten. Op die manier kun je alsnog profiteren van de vele voordelen van het importeren van een zo goed als nieuwe Audi, BMW, Mercedes, Porsche of Volkswagen uit Duitsland. Want dat zijn de merken die het meest interessant zijn, omdat ze als zogenaamde Jahreswagen zijn ingezet. Auto's die vanuit de fabriek door het merk worden ingezet door medewerkers of dealerpersoneel. Na een jaar komen die met lage kilometerstanden en vol met aantrekkelijke (en bij ons kostbare) opties voor scherpe prijzen op de markt. Hier volgens nog meer voordelen van het importeren van een jonge occasion uit Duitsland.


Flink geld besparen op de bpm

Een Jahreswagen heeft dus al een scherpe prijs, maar een ander voordeel van het importeren van een jong gebruikte auto is het feit dat de bpm dan stukken minder is. Naar Europese regelgeving moet de bpm over de economische waarde worden berekend en hoewel dit onze overheid een doorn in het oog is, kunt u er flink mee besparen. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot; er is wel een door een expert opgesteld rapport voor nodig.


Je betaalt minder btw

Een andere reden dat je in Duitsland minder betaalt is het lagere btw-tarief; 19 in plaats van 21 procent. Op een auto van 50 mille scheelt die twee procent toch alweer duizend euro.


Merkgarantie ook in Nederland geldig

Koop je in Duitsland een auto om die vervolgens in Nederland te importeren, dan blijft de fabrieksgarantie gewoon behouden. De zekerheden zijn bij koop in Duitsland of een ander EU-land, dus dezelfde als in ons land.


Kopers in Duitsland beter beschermd

Naast bovengenoemde financiële voordelen zijn er ook praktische zaken die theoretisch op een financieel voordeel kunnen uitlopen. In Duitsland zijn kopers van schadeauto's veel beter beschermd dan bij ons. Verkopers zijn verplicht schade in een contract te zetten. Is dat niet het geval, maar blijkt een auto toch schade gehad te hebben, dan kun je in Duitsland de verkoper voor het gerecht slepen. Niemand wil dat uiteraard, maar het is een fijn gevoel bij het kopen van een auto in een ander land. Met al deze voordelen op een rij is het niet zo gek dat auto-import uit met name Duitsland jaar na jaar blijft toenemen.