auto import bpm

Met de stijgende populariteit van auto-import komen er ook steeds meer cowboy-verhalen de wereld in. Een daarvan betreft de btw. Het zou niet nodig zijn bij import van een auto btw af te dragen, maar is dat wel zo? In dit artikel leest u alle ins en outs over btw bij auto-import.Iedereen die een auto importeert krijgt te maken met een flinke papierwinkel. Centraal daarin staan de belastingen zoals bpm en btw. Vooral over die laatste belasting bestaat nogal wat onduidelijkheid, zo blijkt uit de vele vragen die wij daarover ontvangen.


Geen btw betalen

Onder andere doen verhalen de ronde dat bij auto-import niet persé btw betaald hoeft te worden. Dit is ten dele waar. Hoe het precies zit met betrekking tot btw en auto-import zetten we hier puntsgewijs op een rij:

1. Bij het kopen van een gebruikte auto hoeft, net als in ons land, in Duitsland geen btw te worden afgedragen.
2. Zakelijke rijders hoeven bij het auto importeren binnen de EU eveneens geen btw af te dragen. In dit geval is het wel handig om te weten of de te kopen auto:


a. een btw-auto is
b. of de verkoper de auto ook zonder btw wil verkopen


Is het antwoord in beide gevallen 'ja', dan is zakelijk kopen zonder btw af te hoeven dragen geen probleem. Kopers hebben in geval van punt 2 de volgende documenten nodig:

1. een btw-nummer
2. een maximaal drie maanden oud uittreksel van de Kamer van Koophandel
3. een kopie van het paspoort
Bovendien moet de koper tekenbevoegd zijn en vermeld staan op de formulieren van de Kamer van Koophandel.


Is de import-auto fiscaal wel een occasion?

Het importeren van een auto uit Duitsland vereist specialistische kennis, niet alleen van auto's en de mores van de autohandel, maar ook van de uitgebreide papierwinkel die erbij komt kijken. Dit zijn de punten waarop het mis kan gaan:

1 a. De belastingdienst ziet de auto fiscaal niet als occasion waardoor de koper in Nederland een naheffing krijgt van de btw over het aankoopbedrag. Een auto is fiscaal een occasion als deze minimaal drie maanden oud is en er minstens 3.000 kilometer op de teller staat.
1 b. Voor importbedrijven zoals Auto Import Trading is de drempel echter lager. Voor hen ziet de belastingdienst een auto fiscaal al als occasion als deze slechts één maand oud is en maximaal 1.800 km op de teller heeft. Het is een van de vele redenen om een in auto-import gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
2. Als je een auto importeert van buiten de EU (bijvoorbeeld Zwitserland of Amerika), dan is btw verschuldigd.
3. Als je een auto zakelijk koopt en je hebt in Duitsland btw betaald, dan kun je deze bij het Finanzamt terugkrijgen. Dit is echter een papieren rompslomp en kan bovendien erg lang duren.


Heeft u een mooie auto gezien en bent u benieuwd hoeveel hij kost als hij bij u voor de deur staat? Vraag het de specialisten van Import Auto's.Bij de import van een auto komt een flinke papierwinkel kijken.

Geplaatst in Auto Importeren Duitsland door Auto Import Trading

Bekijk hieronder kort en overzichtelijk de verschillende
importpakketten die wij bieden.

Importpakket A
Vanaf € 29,95 EX BTW
Laagste BPM garantie In 30 minuten een mail Slechts 29,95 euro Gegarandeerde acceptatie  
 • BPM aangifte maken
 • Controle Duitse documenten
 • RDW Keuring
 • Verzekerd Transport
 • Aankoopbegeleiding Duitsland
 • Prijsonderhandelingen
 • Aankoopkeuring Duitsland
 • Niet goed, geld terug garantie
 • Bekijk pakket
Importpakket B
Vanaf € 279,- EX BTW
BPM aangifte Trajectbegeleiding RDW keuring binnen 24 uur Op kenteken zetten  
 • BPM aangifte maken
 • Controle Duitse documenten
 • RDW keuring binnen 24 uur
 • Verzekerd Transport
 • Aankoopbegeleiding Duitsland
 • Prijsonderhandelingen
 • Aankoopkeuring Duitsland
 • Niet goed, geld terug garantie
 • Bekijk pakket
Importpakket C
Vanaf € 1099,- EX BTW
BPM aangifte Aankoopkeuring Transport auto RDW keuring Op kenteken zetten
 • BPM aangifte maken
 • RDW keuring binnen 24 uur
 • Controle Duitse documenten
 • Verzekerd Transport
 • Aankoopbegeleiding Duitsland
 • Prijsonderhandelingen
 • Aankoopkeuring Duitsland
 • Niet goed, geld terug garantie
 • Bekijk pakket

Referenties van klanten

Referenties van klanten

Porsche Taycan 4S

Porsche Taycan 4S importeren uit Duitsland
Porsche Taycan 4S geïmporteerd uit Duitsland Bedankt mannen van Auto Import Trading BV. Het was mij weer een waar genoegen. Dit was voor mij al de 3e auto die ik door AITBV heb laten importeren en alles naar tevredenheid verlopen wederom.  Met vriendelijke groet, B. Romeijn    

Audi SQ8

Audi SQ8 Importeren uit Duitsland
Zeer goede ervaring en uitermate tevreden met de auto! Door mijn zoon, die al verschillende auto's heeft geimporteerd met de hulp van Auto Import Trading, aangespoord om een prachtige Audi SQ8 te gaan importeren uit Duitsland. Van begin tot eind goed geholpen door Peter-Hugo en uiteindelijk een auto gekregen die niet voor 100 maar 200% aan de verwachtingen voldeed. Ik ben dus een zeer tevreden klant en kom zeker weer bij jullie terug!   Vriendelijke groet,   R. Lubbers

Ferrari FF - 6.3 V12 HELE

Auto Importeren Ferrari 6.3 V12 HELE
Na wat importpartijen te hebben vergeleken bij Auto Import Trading uitgekomen. Wat voor mij belangrijk was is dat ze een gedeelte konden meefinancieren zodat dit voor mij wat extra zekerheid gaf bij de aankoop van deze auto. Ook het feit dat ze zelf iedere auto keuren bij de dealer in Duitsland gaf mij een veilig gevoel. Ik kan geen enkele puntje van kritiek geven omdat ze gewoon doen wat ze zeggen. Ik kan iedereen aanbevelen die een auto wil importeren uit Duitsland om met deze profs in zee te gaan. Jeffrey Witteveen

Audi RS7 uit 2017

Auto Importeren Audi RS7
Na lang zoeken de juiste Audi RS7 's avonds om 23.00 gevonden (net nieuw op mobile.de)9.00 's ochtends Jeroen van Auto import Trading gebeld: om 12.00 stond na snel schakelen de handtekening onder het koop contract! Transparant over kosten, razendsnel, betrouwbaar en met een vleugje humor: 2 weken later kon ik 'm ophalen: een bom van een auto en zeker 15.000 € bespaard!Tevens: de verkoop van de auto die ik eerst reed kon ik ook aan deze gasten overlaten, ook weer transparant en strak geregeld, ze regelen de maximale prijs voor je inruiler, zonder omkijken.Dit is de weg die je moet bewandelen als je geld,tijd en moeite wil besparen op de aanschaf van een occasion uit duitsland. Groet, Daan van den Heuvel, Tandtechnicus uit Helvoirt

Audi A7 Sportback 55 TFSI Quattro 2018

Referentie Auto Import Trading - Audi A7 Sportback 55 TFSI
Nadat ik deze auto met alle opties voor een concurrerende prijs en "gunstige" BPM in Neurenberg zag staan direct op een zondag contact opgenomen. Het is waar wat ze zeggen 24-7 bereikbaar en erg behulpzaam.  Zeer duidelijke uitleg over de BPM en dienstverlening gehad en we konden snel de koopovereenkomst tekenen.   Omdat ik mijn BTW wilde verleggen en de verkopende partij dit alleen in samenwerking met Duitse partner wilde erg veel extra service van Jeroen en Peter Hugo gehad, zonder dat hier extra kosten voor in rekening zijn gebracht. All in pakket is ook echt all in. Na 2 weken reed ik een nagenoeg nieuwe A7 zonder ook maar een krasje op interieur of exterieur voor de helft van de oorspronkelijke nieuwprijs in Nederland.    Peter Hugo en Jeroen, Bedankt!!! ik zal in de toekomst zeker weer van jullie diensten gebruik maken.     M.v.g.,--René Boshuizen IT Quality Consultancy & Management

Bentley Flying Spur

Bentley Flying Spur
"Ik wil jullie bedanken voor de zeer correcte manier van werken. Het voordeel dat jullie voor ons behaald hebben was ruim 35.000 euro ten opzichte van het aanbod in Nederland. Bedankt voor jullie flexibiliteit en zeer professionele manier van werken! Voor mij gaf de doorslag dat jullie de auto's zelf op locatie gaan keuren en pas betalen als de auto gezien en goedgekeurd is. Graag tot een volgende keer." Groet, Dhr van Zadelhoff  
Auto inruilen? Heel graag

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen