Audi heeft de RS6 Avant Exclusive gepresenteerd. Het model is een uithangbord van de personaliseringsafdeling van de autofabrikant, Audi Exclusive. 
Net als concurrenten BMW (met BMW Individual) en Mercedes (met Designo) biedt Audi klanten de mogelijkheid hun auto vergaand te personaliseren. Deze optie geldt niet alleen voor kopers van duurdere modellen zoals de A6, de A7 en de A8, maar ook voor andere Audi's zoals de A1, A3 en A4. In aparte folders laten de personaliseringsafdelingen zien wat er mogelijk is op het gebied van lakkleuren, leersoorten (denk bijvoorbeeld aan two-tone leer of gestikte patronen) en andere hoogwaardige afwerking.


Carbonfiber

De Audi RS6 Avant Exclusive heeft een matgrijze lak en zwart gespoten lichtmetalen wielen. Opvallend zijn verder het Quattro-logo in de grille, en het gebruik van carbonfiber voor de omlijsting van de grille en de zijspiegels. De exclusiviteit van de aankleding wordt binnenin voortgezet met contrasterende gele stiksels. Mechanisch is alles bij het oude gebleven. Net als de RS6, beschikt deze Exclusive-versie over de 560 pk sterke 4,0-liter biturbo V8. Mede dankzij het enorme koppel van 700 Nm is de auto in staat om in slechts 3,9 seconden van 0 naar 10 km/u te sprinten.


De Audi RS6 Exclusive valt op door zijn matzwarte lak, zwart gespoten lichtmetalen wielen en carbonfiber spiegelkappen.

Binnenin zijn contrasterende (in dit geval gele) stiksels een handelsmerk van het Audi Exclusive label.