Wie denkt aan de aanschaf van een nieuwe of jong gebruikte Audi doet er goed aan eens in Duitsland rond te neuzen. Daar is een enorm aanbod aan diverse soorten jong gebruikte Audi's. De financiële besparing is bovendien enorm.
Net als Mercedes met zijn Junge Sterne en BMW met de Junge gabrauchte heeft ook Audi een speciaal programma voor jonge occasions. Onder Audi Gebrauchtwagen op de Duitse site van de fabrikant staan zelfs verschillende categorieën die allemaal één ding gemeen hebben: het zijn jonge, kwalitatief goede occasions die nauwelijks van nieuw te onderscheiden zijn. Op de site staan momenteel bijna 62.000 Audi occasions. Dit aanbod is veel ruimer dan bij ons, omdat de Duitse automarkt 5,5 keer zo groot is als de onze. Tel daarbij op de voorkeur ter plaatse voor Duits en we mogen ons gelukkig prijzen dat we dit autoland als oosterburen hebben.


Vier categorieën

Het Duitse Audi occasion-aanbod bestaat naast de standaard gebruikte auto's uit vier categorieën die voor import extra geschikt zijn. Allereerst Audi Gebrauchtwagen :plus. Dit zijn jonge Audi's die een speciale controle over 110 punten hebben doorlopen en die kopers extra zekerheden bieden, zoals een verlengde garantie. Daarnaast zijn er de Audi Jahreswagen. Dit zijn voertuigen vanaf een half jaar oud die door personeel van Audi in Duitsland zijn gereden. Audi Werksdienstwagen zijn nog drie maanden ouder en hebben maximaal 12.000 kilometer gereden. Audi Vorführwagen tenslotte, zijn jonge occasions van Audi-dealers.


Financieel voordeel

Het mooie is dat onze bpm-regelgeving juist op jonge occasions (tot een jaar of twee oud) bij import vanuit Duitsland of een ander land het grootste financiële voordeel biedt. Het voordeel is zelfs zo groot dat ook Nederlandse Audi-dealers gewoon bij hun Duitse collega's inkopen. Het grootste deel van de besparing verdwijnt dan echter naar de Nederlandse dealer, terwijl de koper dit ook in eigen zak kan steken als hij de import zelf ter hand neemt of laat uitvoeren door een in auto-import gespecialiseerd bedrijf.

Deze Audi's heeft Auto Import Trading de afgelopen weken uit Duitsland geïmporteerd