Het gebeurt steeds vaker: het importeren van auto’s uit het buitenland, en dan met name Duitsland. Reden hiervan is dat er in Duitsland een groot aanbod is van jonge occasions die goed onderhouden zijn. De groei, die is gemeten door Bovag, is aanzienlijk. Zo hebben we vorig jaar in totaal bijna 100.000 auto’s geïmporteerd, wat al ruim 20 procent meer is dan in 2012.

 

Alhoewel de Bovag de precieze reden niet heeft gegeven, blijkt uit alles dat de crisis de reden is van de stijgende import van auto’s. Uit gegevens van de Bovag is gebleken dat het aantal verkochte auto’s de laatste jaren is afgenomen. De nieuwe kleine auto’s die veelal zijn verkocht zijn diesels, die met oog op de crisis goedkoper zijn.

 

Jonge Duitse occasions

Jammer genoeg kon de Bovag in hun onderzoek geen precieze uitsplitsing naar land van herkomst geven, maar woordvoerder Paul de Waal bekent dat het grootste deel van de geïmporteerde auto’s uit Duitsland komt. Duitse automobilisten kiezen bij het aankopen van hun nieuwe auto snel voor extra luxes als een navigatiesysteem, parkeersensoren of leren bekleding.

Deze jonge occasions hebben vaak iemand uit de autowereld als eerste bestuurder gehad. Deze bestuurders hebben een korte tijd in een nieuwe auto van hun werkgever gereden (een dealer of autofabrikant) om vervolgens over te stappen naar een nieuwer model. Hierdoor zijn deze auto’s vaak maar een jaar oud en hebben ze maar 5 à 6 duizend kilometer op de teller staan. Vergelijk een dergelijke auto met een nieuwe auto in Nederland en het scheelt al snel 20 à 30 procent in de aankoopprijs. Dit, gezien naast het feit dat de jonge occasions met veel luxe vaak goed zijn onderhouden, zijn vaak een goede reden om een Duitse auto te importeren.

 

In het kort daarom de voordelen:

  • - De auto is maximaal 1 jaar oud
  • - Vaak maximaal 6000km op de teller
  • - Veelal luxe uitvoeringen
  • - Vaak 20 à 30 % goedkoper dan hetzelfde model nieuw in Nederland

 

Heeft u interesse in het importeren van een Duitse auto of wilt u simpelweg meer informatie over het importeren van een auto? Kijk dan gerust op onze site even rond.