Steeds meer mensen zijn op de hoogte van de voordelen van autoimport: enorm financieel voordeel en veel meer keuze met behoud van dezelfde zekerheden als bij ons. Momenteel zijn dit de vijf meest door ons ge(i)mporteerde merken.
1. BMW


Vanwege zijn sportieve karakter en historie is BMW echt een liefhebbersmerk. Je kunt dus wel stellen dat onze clientele zeer bewust met autorijden bezig is, want dit Duitse premium merk kopen onze klanten het meest. Zij kiezen het vaakst voor klassieke modellen als de 3- en 5-serie, maar relatief nieuwe als de BMW X5 en de BMW 1-serie doen het ook goed, evenals de zakenauto pur sang, de BMW 7-serie. BMW’s behoren met Audi, Mercedes en Porsche tot de meest kostbare importauto’s, maar daarop valt dan ook de grootste besparing te halen.

2. Audi


Niet Mercedes, van oudsher BMW’s grootste concurrent, maar het meer sportieve Audi staat bij ons op de tweede plaats. Sportiviteit verkoopt, zullen we maar zeggen. De meest door ons ge(i)mporteerde typen zijn de Audi A6 en de A7, maar ook de Audi A4 en de Audi A5 doen het goed evenals de Q5 en de Q7. De nog relatief nieuwe Audi A1 is in opkomst.

3. Mercedes


Het merk dat tot in de jaren 00 veruit het meest populaire Duitse premium merk van ons land was, komt bij ons pas op de derde plaats. Wij krijgen de meeste opdrachten voor het uit ‘die Heimat’ importeren van de Mercedes E-klasse, op de voet gevolgdd door de Mercedes C-klasse en de S-klasse. Ook bij dit merk zijn de SUV-achtigen echter in opkomst, zoals de M-klasse en de Mercedes GLK en GLC.

4. Volkswagen


Volkswagen is als merk zijn naam al lang ontstegen en schurkt qua uitstraling steeds meer tegen bovenstaande premium merken aan. De meeste mensen kiezen voor de aloude Volkswagen Golf, maar ook de bijna even oude Volkswagen Passat blijft populair. De Volkswagen Tiguan en de grotere Volkswagen Touareg zijn eveneens gewild.

5. Volvo


Op plaats vijf dan toch nog een niet Duits merk. Ook van Volvo is het aanbod bij onze oosterburen namelijk vele malen groter dan bij ons, maar wat wil je ook met een 5,5 maal zo groot wagenpark van 40 miljoen personenauto’s. De Volvo’s V40, V60 en V70 doen het allemaal goed en de nieuwe Volvo XC90 voorspellen wij als importauto een gouden toekomst.

Naast bovenstaaande merken zijn ook auto’s van Mini, Porsche, Land Rover en Jaguar gewild om uit Duitsland te importeren.