Duitse dealers moeten ieder jaar opnieuw massaal af van hun Jahreswagens. Dit zijn bijna nieuwe occasions die vol zitten met aantrekkelijke opties. Voor Nederlanders dé kans om een Duitse kwaliteitsauto te kopen met vele duizenden euro's korting.Alleen insiders uit de autowereld weten het: Nederlandse autodealers van luxe merken zoals BMW, Audi, Mercedes, Porsche en Volkswagen kopen de laatste jaren massaal jonge Duitse occasions in bij hun Duitse collega's. Die auto's staan vervolgens met ongelooflijke marges te glimmen in de showrooms van Nederlandse autobedrijven. Met deze handel an sich is natuurlijk niets mis. De autobedrijven maken handig gebruik van de wetgeving om hun winsten te vergroten. Dat doen ze maar wat graag, want de marges op nieuwe auto's zijn schrikbarend laag. Je kunt echter ook zelf een auto importeren en op die manier duizenden euro's in je zak stoppen.


Auto-import loont

Dit zijn een aantal redenen waarom het importeren van een auto uit Duitsland momenteel zo aantrekkelijk is:
1. Nieuwe auto's schrijven hard af en Duitse Jahreswagens zijn jonge (tot een jaar oud) occasions die veel goedkoper kunnen worden aangeboden dan bij ons. Dit komt, omdat nieuwe auto's in Duitsland om te beginnen al veel minder kosten. Daarnaast is de bpm-regelgeving onder invloed van Brussel een aantal jaren geleden veranderd, waardoor import nu meer dan ooit financieel loont.
2. Als koper van een jonge occasion heb je in Europa dezelfde zekerheden als in ons land. Als gevolg van Europese regelgeving is garantie bijvoorbeeld grensoverschrijdend.
3. Duitse auto's – en zeker Jahreswagens – worden tot een jaar lang door personeel van de fabriek of de autodealer gereden. Ze zitten vol kostbare en bij ons zeldzame opties, zoals stoelverwarming, elektrisch bedienbare stoelen en navigatie, om ze na afloop van de periode makkelijker te kunnen verkopen.
4. Het aanbod in Duitsland is vele malen groter dan bij ons, waardoor je als koper veel keuze hebt en precies de auto kunt zoeken die je wilt.
Ook op jonge Porsches is bij auto-import veel financieel voordeel te behalen. Met behoud van zekerheden zoals garantie.