Hoe kostbaarder de auto, des te groter de potentiële besparing bij import. Dat gaat extra op voor Alpina, het Duitse automerk dat luxe, extra snelle uitvoeringen van BMW's produceert. Een Alpina importeren uit Duitsland biedt twee voordelen: bij onze oosterburen is veel meer keuze en de besparing is reuze.
Voor BMW-liefhebbers heeft de naam Alpina een bijzondere klank. Alpina wordt onterecht nogal eens voor een tuner aangezien, zoals AMG van Mercedes, maar niets is minder waar. Waar is wel dat Alpina zich vanaf begin jaren 60 bezig hield met het technisch tunen van BMW's. Het bedrijf ging hierin echter steeds verder en heeft zowel de technische als de optische aanpassingen zo ver doorgevoerd en geperfectioneerd dat het sinds 1983 als officieel en onafhankelijk autofabrikant geregistreerd staat. Een Alpina kun je zien als een op maat gesneden, verfijnde BMW. Een hele luxe en snelle bovendien, want het net als BMW Beierse merk past niet alleen de motor, maar ook het onderstel en vaak zelfs de versnellingsbak van de auto's aan. Daarnaast gebruikt Alpina de rijkst uitgeruste BMW's als basis om hiervan het interieur vervolgens met bijzondere stoffen, leren bekleding en stiksels te verrijken. Een Alpina kun je herkennen aan lichtmetalen multispaaks wielen, merkspecifieke striping en gedistingeerd spoilerwerk, maar kopers kunnen deze uiterlijke verwijzingen naar smaak ook weglaten.


Kostbaar en exclusief

Met zo'n 200 man personeel bouwt Alpina de bij BMW bestelde carrosserieën met de hand af. Het zijn daarom kostbare en exclusieve auto's. Zo exclusief, dat er op onze grootste autosite, Marktplaats, nog geen 40 te koop staan. Anders is het in Duitsland waar alleen al op Mobile.de meer dan 500 Alpina's worden aangeboden. En dan hebben we het nog niet eens over de voor import juist zo interessante jonge exemplaren die bij Duitse dealers te koop staan. De Nederlandse autoconnaisseur, want daar kunnen we bij een merk als Alpina wel van spreken, heeft in Duitsland dus een enorme hoeveelheid keuze om de auto van zijn dromen te vinden.


Korting op de BPM

Een ander voordeel is dat het importeren van een auto uit Duitsland de grootste financiële besparing oplevert bij zo jong mogelijke exemplaren. Een auto is al geschikt om te importeren vanaf een leeftijd van drie maanden en met enkele duizenden kilometers op de klok. Dan ziet de belastingdienst het voertuig bij import als occasion waardoor de voor importauto's felbegeerde kortingsteller op de bpm gaat lopen. Alpina biedt momenteel modellen aan op basis van de BMW 3-serie, de BMW 4-serie, de BMW 5-serie, de BMW 6-serie en de BMW 7-serie. Ook de X3 heeft een Alpina-versie.BMW ALPINA B7
BMW ALPINA D3
BMW ALPINA XD3
BMW ALPINA B7