Net als de lente staat ook het cabrio-seizoen op het punt van aanbreken. Het ideale moment om te fantaseren over met je zon op je bol genieten van een tocht met een cabriolet. In deel I hebben we de meest populaire cabriolets om uit Duitsland te importeren voor het voetlicht gebracht. Zoals vorige keer aangekondigd volgen nu de meest sportieve cabriolets.1. Porsche 911 Cabriolet

De huidige generatie Porsche 911 Cabriolet kwam in 2011 op de markt, de facelift verscheen in 2015. Beide varianten zijn nu ideaal om te importeren, omdat de grootste besparing bij import geldt voor auto's tot ongeveer twee jaar oud. De huidige Porsche 911 heeft het beste design sinds enkele 911-generaties en is een zeer gewilde sportauto. De 3,0-liter zescilinder boxermotor levert met behulp van twee turbo's 370 pk en 450 Nm (de S-versies doen daar nog eens 50 pk en 50 Nm bovenop). Daarmee is de sprint naar 100 km/u al in 4,1 seconden geklaard. De topsnelheid bedraagt 287 km/uur.
2. BMW M4 cabriolet

In 2014 geïntroduceerd, dus nu en de komende jaren zo heet als maar kan om te importeren. Dit is dé sportieve cabriolet waarmee je ook in luxe en redelijk comfort boodschappen kan doen of op vakantie kunt gaan. Net als met zijn voorganger, de BMW M3 cabriolet, kun je zelfs achterin twee personen meenemen; een unicum voor een cabriolet met de prestaties van een Porsche 911. En alle inzittenden kun je vervolgens in ongeveer 4,4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u brengen, waarna de pret desnoods doorgaat tot 250 km/u.
3. Mazda MX-5

De vierde generatie van de Japanse roadster, ook wel bekend als Mazda MX-5 ND, is bedolven onder een internationale prijzenregen. Vorige week nog de titels Wereldauto van het Jaar 2016 en Wereld design van het jaar 2016. Al die lof is niet voor niets. Ondanks het op papier bescheiden vermogen van 131 of 160 pk levert de MX-5 door een combinatie van een licht gewicht, een uitgekiend onderstel en uitstekende stuur-eigenschappen een rij-ervaring waar je u tegen zegt. Hij is sinds de nazomer van 2015 op de markt, dus de eerste exemplaren zijn al importwaardig.
4. Audi RS5 cabriolet

Dé aartsvijand van de BMW M4 cabriolet is de Audi RS5 cabriolet. De RS5 cabrio is sinds het voorjaar van 2013 leverbaar, dus het aanbod te importeren auto's is met name in Duitsland inmiddels ruim. De RS5 cabriolet verwent zijn inzittenden met luxe, maar ook bij deze auto draait het om de prestaties. De 4,2-liter V8 produceert tegelijk met een prachtige uitlaatbrul maximaal 450 pk en als bestuurder heb je de beschikking over vierwielaandrijving.


.