Als je een auto uit Duitsland importeert om deze zakelijk te gaan rijden, kun je geld en papierwerk besparen. Waarop moet je dan letten?
Met het zakelijk importeren van een auto uit Duitsland kun je net zoveel geld besparen als particulieren. Maar voor zakelijke kopers is er nog een financieel voordeeltje te halen. Tevens kunnen zij zich papierwerk besparen. Binnen de EU is het namelijk zo dat goederen zakelijk zonder btw gekocht kunnen worden. Dat scheelt geld, omdat de ondernemer op deze manier de btw niet drie maanden hoeft voor te financieren.


Papierwerk is belangrijk

Om deze zaken in goede orde te laten verlopen moet de desbetreffende auto wel aan een belangrijke voorwaarde voldoen. De verkopende partij in Duitsland moet in staat zijn om de auto zonder btw (in Duitsland Mehrwehrtsteuer geheten) te kunnen leveren. Bij zakelijke import is het papierwerk daarom van nog groter belang dan bij auto-import door particulieren. Alleen met het juiste papierwerk bij aankoop is het mogelijk de verrekening van btw in Nederland en daarmee het onnodige en kostbare voorfinancieren te voorkomen. Bij dat papierwerk kunnen wij van Auto Import Trading helpen. Bij vragen kunt u ons altijd bellen op 06-266.90.882.