De import van occasions is vorig jaar opnieuw spectaculair gegroeid. Het percentage jonge occasions (jonger dan één jaar) groeide in 2015 zelfs explosief, met maar liefst 62%. Steeds meer mensen profiteren van de financiële voordelen van auto-import.Vooral de vraag naar jonge occasions is door gunstige regelgeving opnieuw enorm toegenomen. Nadat het aantal geïmporteerde auto's in 2013 en 2014 al met ongeveer een kwart was gestegen, is dat in 2015 zelfs 28%. In de top 5 van meest geïmporteerde modellen staat de Volkswagen Golf op de eerste plaats gevolgd door de kleinere Volkswagen Polo. Zelfs een premium model als de BMW 3-serie is in dit lijstje te vinden (op plaats vier).


Jonge occasions: + 62%

Naast de stijging van de import van tweedehands auto's in het algemeen, valt vooral de plus van occasions jonger dan een jaar oud op: maar liefst 62% vergeleken met 2014. Deze enorme toename komt niet als een verrassing, want juist voor de import van jonge occasions uit bijvoorbeeld Duitsland staan de sterren goed. Dit zijn de redenen:


1.Vooral op jonge occasions valt bij import veel bpm-voordeel te behalen. Het voordeel loopt al snel op tot vele duizenden euro's.
2. In Duitsland betaal je geen 21% btw, maar 19%.
3. In Duitsland is veel meer keuze en zijn auto's veel rijker uitgerust.
4. De merkgarantie is pan-Europees en overdraagbaar, dus geldt voor een Duitse auto ook in Nederland.
5. De keuze in de bij ons zo gewilde premium merken – Audi, BMW, Mercedes en Porsche – is in Duitsland vele malen groter dan bij ons.


Deze BMW X5 3.0 D uit 2012 hebben wij recent uit Duitsland geïmporteerd.Ook met deze Audi A6 Avant 3.0 TDI 313 PK S-Line hebben wij de nieuwe Nederlandse eigenaar veel geld bespaard.