Het kopen van een auto in Duitsland en het importeren naar Nederland is gebonden aan regels. Als u een auto koopt in Duitsland en deze wil importeren neemt dat enige tijd in beslag. De specialisten van Auto Import Trading hebben echter al vele malen met dit bijltje gehakt en kunnen het proces daarom snel en efficiënt voor u uitvoeren.

Hoe lang duurt het?

Hieronder een schatting van de termijn van de verschillende onderdelen van het importeren van een auto uit Duitsland. Dit is een schatting, hieruit kunnen geen rechten worden ontleend.


Auto uitzoeken: 1-2 werkdagen

Auto kopen: 1-2 werkdagen

Auto transport: 1-2 werkdagen

Invoer, RDW en BPM: 5-10 werkdagen

 

Totaal: 8-15 werkdagen

 

Start direct met één van onze importpakketten; binnen 30 minuten per mail verzorgd & RDW keuring binnen 24 uur.

Het importproces:

Zodra u de auto heeft uitgezocht begint het import proces. Het voertuig kan worden afgehaald door een importeur of vervoerder. Doet u dit zelf? Dan moet u de BPM berekenen en betalen voordat u uw auto ophaalt. Houd er rekening mee dat u nog niet de weg op mag, omdat het voertuig nog geen geldig kenteken heeft. 

 

Het is daarnaast verboden om zonder kenteken en verzekering de openbare weg op te gaan. Daarom dient u de auto te vervoeren met een transporteur die gespecialiseerd is in het importeren van auto's naar Nederland. Zij kunnen de auto ook op een privéterrein opslaan totdat de registratie van de auto is voltooid.

 

Zodra het voertuig in Nederland is en voldoet aan de Nederlandse technische eisen, zal het door de RDW moeten worden getest. Tot slot moet u nog BPM betalen omdat de auto voor het eerst op de Nederlandse weg komt. En vergeet uw nieuwe auto niet te verzekeren!

Zelf importeren of uitbesteden?

Het importeren van uw eigen auto is niet altijd praktisch en het kost relatief veel tijd. Om tijd en moeite te besparen bij het zelf importeren van een auto, kunt u ervoor kiezen om het goedkeuringsproces uit te besteden. Auto Import Trading is dé specialist op het gebied van auto’s importeren uit Duitsland. De verkoopprijzen zijn daar een stuk lager en de importkosten zijn ook relatief laag. 

 

Wilt u ook een auto importeren en kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? Met Auto Import Trading kan het importeren van een auto uit Duitsland en het regelen van de invoer ervan snel en efficiënt gebeuren. Wij zijn experts in auto import uit Duitsland. Neem vandaag nog contact op met onze specialisten.

  Hoe lang duurt het importeren van een auto uit Duitsland