Het lijkt misschien vreemd maar als specialist in het importeren van auto’s krijgen wij nog steeds regelmatig de vraag of het importeren van een auto in het buitenland daadwerkelijk goedkoper is. Het valt niet te ontkennen dat de prijzen in omringende landen een stuk lager liggen als we kijken naar de automarkt. Maar er komen ook kosten bij kijken als u een tweedehands auto wil importeren. Daarom twijfelen sommige mensen nog. We vertellen u daarom graag waar u rekening mee moet houden en waar u op moet letten als u een auto wil importeren. 

  

Het hangt hangt van de prijsklasse af

Of de door u gewenste tweedehands auto echt goedkoper is in het buitenland, hangt voornamelijk van de prijsklasse af. Hoe hoger de prijs, hoe hoger het verschil in vergelijking tot de Nederlandse prijs zal zijn in de meeste gevallen. Koopt u bijvoorbeeld een tweedehands Audi van 10 jaar oud? Dan betaalt u misschien € 10.000 voor dezelfde auto betaalt u in Nederland al gauw € 12.000. Als u echter een tweedehands auto van circa € 5000 op het oog heeft, zal het verschil met de Nederlandse prijs al gauw te klein zijn. Omdat u ook kosten moet maken voor het importeren is het in dat geval niet de moeite waard. Het hangt dus echt van de prijsklasse af. Als u een auto in een hogere prijsklasse zoekt, wordt het een stuk interessanter.

 

De belangrijkste autolanden

De prijzen van het model auto dat u zoekt kunnen ook verschillen per land. Over het algemeen liggen de prijzen in Duitsland het laagst. En dat maakt een auto importeren uit Duitsland extra interessant. Omdat de markt voor auto’s daar een stuk groter is en omdat Duitsers het gewend zijn om na een aantal jaar over te stappen op een nieuwe auto. Op de Duitse markt zal je daarom ook veel ex lease auto’s tegenkomen. België is ook een interessant land om auto’s uit te importeren, maar het moet wel gezegd worden dat de Belgische markt weer een stuk kleiner is. Waardoor de prijzen over het algemeen ook een stukje hoger liggen dan in Duitsland.

 

Hulp bij het importeren van uw auto

Als laatste is het verstandig om alvast te gaan kijken welke kosten er komen kijken bij het importeren van de door u gewenste auto. Het importeren van een auto is niet eenvoudig en daarom schakelen de meeste mensen hier hulp bij in. Wij bieden drie verschillende pakketten om u te helpen hierbij. Bij pakket A regelen wij de belastingaangifte en de controle van de documenten voor u. Bij Pakket B zorgen we er ook voor dat uw import auto direct RDW gekeurd wordt. Bij het complete pakket (C) hoeft u helemaal nergens meer naar om te kijken, in dat geval verzorgen we ook de aankoop keuring en het transport van Duitsland naar Nederland.

 

Weet u niet zeker of de door u gewenste auto echt een stuk goedkoper is in het buitenland? Neem gerust contact op met onze specialisten en we helpen u graag op weg.