Met de keuze voor een jong gebruikte BMW uit Duitsland bespaart u niet alleen een hoop geld. Bij onze oosterburen is veel meer keuze en dat terwijl garantie tegenwoordig pan-Europees overdraagbaar is.

Slechts weinigen weten het, maar ook Nederlandse BMW-dealers importeren al enkele jaren occasions uit Duitsland. Daarvoor zijn een aantal redenen. Deze handel is zeer lucratief, omdat Duitse BMW-occasions niet alleen goedkoper zijn, maar vrijwel zonder uitzondering ook nog eens een rijkere uitrusting hebben dan hun Nederlandse tegenhangers. Bovendien is het aanbod aan tweedehands auto's in Duitsland vele malen hoger dan bij ons.


Geld besparen op auto-import

Veel mensen kopen op deze manier zonder dat zij hiervan op de hoogte zijn jong gebruikte Duitse BMW's bij de Nederlandse dealers. Vanwege de krappe marges op nieuwe auto's kunnen zij hiermee hun winstgevendheid wat opkrikken. De A-locatie en tientallen medewerkers moeten immers worden betaald. Als u echter zelf uw BMW-occasion in Duitsland uitzoekt en door een importspecialist laat importeren, houdt u het enorme prijsverschil – dat al snel oploopt tot vele duizenden euro's – in uw eigen zak.


Zekerheden bij import uit Duitsland

Er zijn een aantal verschillende soorten BMW-occasions waarop je op de site van BMW Duitsland kunt zoeken. Zo zijn er de BMW Junge gebrauchte, zorgvuldig geselecteerde occasions van 6 tot 18 maanden oud. Dezelfde leeftijd hebben de BMW Jahreswagen. Deze auto's zijn door BMW-medewerkers besteld en gereden en hebben daardoor een hoog uitrustingsniveau. Daarnaast zijn er nog de BMW Vorführwagen. Deze zijn al te vinden vanaf slechts twee maanden oud. Bij al deze auto's blijft de tweejarige fabrieksgarantie behouden, terwijl de koper daarnaast ook nog eens de zekerheid van twaalf maanden Europlus garantie krijgt. Deze complete garantie dekt alle mechanische en elektronische delen van uw BMW en kent geen maximaal kilometrage. De Europlus garantie is bovendien nog uit te breiden met één of zelfs twee jaar. U ziet, het (laten) importeren van een BMW uit Duitsland kent louter voordelen.