Het importeren van een jonge premium occasion uit Duitsland neemt nog steeds toe. Zit u er ook over te denken, overweeg dan nog deze maand actie te ondernemen, want de Duitse dealers staan er bekend om in december extra hoge kortingen te geven.Dat komt omdat de Duitse bedrijven, nog meer dan bij ons, willen scoren om targets te halen en daarmee eventuele bonussen binnen te slepen. De Duitse autobranche geeft op premium modellen over het algemeen weinig, maar in onze inmiddels jarenlange ervaring hebben wij gemerkt dat dit in december wel eens kan veranderen. Uiteraard afhankelijk van de nood van de dealer in kwestie.

Naast de kans op dit extra december-voordeel blijven de andere redenen om een auto te importeren onverminderd van kracht. We lopen ze nog even met u langs:


1. Tot vele duizenden euro's besparen

Door het enorme aanbod en een gunstiger belastingklimaat, zijn auto's in Duitsland veel goedkoper. In het algemeen geldt: hoe kostbaarder en jonger de auto, des te groter het te behalen voordeel vergeleken met Nederland.


2. Veel meer aanbod

Het wagenpark in Duitsland is met 44 miljoen exemplaren maar liefst 5,5 keer zo groot als dat van ons. Daardoor is er veel meer een zogenaamde kopersmarkt (de 'macht' ligt bij de koper). Daarnaast zorgt dit ervoor dat het bij onze oosterburen veel makkelijker is om een auto met de uitrusting van uw keuze te vinden. Wat ons brengt bij punt 3:

3. Betere uitrusting

Omdat auto's goedkoper zijn en Duitsers een goed uitgeruste auto wel kunnen waarderen, zijn auto's vaak veel luxer 'aangekleed'. Comfortverhogende zaken als elektrisch bedienbare stoelen, stoelverwarming, klimaatcontrole en uitgebreide multimedia-systemen kom je over de grens dan ook veel meer tegen.


4. Garages

Door de grotere autocultuur (maar liefst een op de zeven werknemers in Duitsland werkt in de autobranche), beschikken veel meer mensen over een (al dan niet inpandige) garage om de auto droog te stallen. Dit komt de kwalitiet van occasions zeer ten goede.

5. Goed onderhouden

Uit het voorgaande volgt verder dat de Duitse automobilist gemiddeld nog beter voor zijn heilige koe zorgt dan bij ons. Het onderhoud wordt keurig volgens fabrieksvoorschrift bij de dealer gedaan. Alle auto's die wij importeren beschikken dan ook over een afgestempeld onderhoudsboekje en een na te trekken historie.

6. Fabrieksgarantie blijft bij import behouden

Een ander voordeel van auto-import uit een Europees land komt voort uit Europese regelgeving. Brussel heeft bepaald dat fabrieksgarantie grensoverschrijdend is. Het maakt dus niet uit of je als Nederlander een BMW, Audi of Mercedes in Duitsland of Spanje koopt; alle dealers moeten fabrieksgarantie verlenen.Beloont u uzelf in de feestmaand met een extra kadootje in de vorm van een importauto met extra voordeel?


Alternatief

Als je in de december een auto in Duitsland koopt, is de kans op hoge korting groter.