Net als de lente staat ook het cabrio-seizoen op het punt van aanbreken. Het ideale moment om te fantaseren over met je zon op je bol genieten van een tocht met een cabriolet. In deel I zetten we de meest populaire cabriolets om uit Duitsland te importeren voor het voetlicht, in deel II wordt het smullen van de meest spectaculaire cabrio's.


De voordelen van import uit (met name) Duitsland zijn inmiddels genoegzaam bekend, maar we recappen ze nog even. Bij onze oosterburen zijn de auto's véél goedkoper. Daarnaast heeft Duitsland een enorm wagenpark dat ook nog eens gedomineerd wordt door bij ons populaire merken als Audi, BMW en Mercedes. Er is dus veel keuze en vooral de jonge occasions zijn belastingtechnisch zeer interessant om te importeren. Die zitten ook nog eens veel beter in hun opties dan onze auto's, omdat deze zogenaamde Jahreswagen vaak door fabrieks- of garagepersoneel worden gereden. Tenslotte is de garagedichtheid in Duitsland hoger, wat de kwaliteit van occasions ten goede komt. Nu ziet u zo'n importcabrio natuurlijk helemaal zitten. Daarom hier een lijstje van de meest populaire cabriolets om te importeren.


1. BMW 3-serie cabrio en 4-serie cabrio

Als eerste van de premium merken had BMW een cabrio in de middenklasse, dat was al in 1986. Sindsdien maakte de dakloze 3-serie vast onderdeel uit van het gamma. Vanaf de introductie van de zesde generatie in 2012 gaat de cabrio van de 3-serie (evenals de Coupé en de Gran Coupé) als BMW 4-serie (introductie een jaar later) door het leven. Dit is het model dat nu voor import uit Duitsland uiterst interessant is.

2. Audi A4 cabriolet en Audi A5 Cabriolet

Vijf jaar na BMW kwam Audi ook met een cabriolet in dit segment, de Audi 80 Cabriolet. Dit model werd in 2002 opgevolgd door de Audi A4 Cabriolet die het stokje vervolgens in 2009 weer overgaf aan de Audi A5 Cabriolet. Dit huidige model, met een klassieke stoffen kap, zoals veel liefhebbers graag willen, is het meest gevraagd voor import uit Duitsland.

3. Mini cabrio

De Mini Cabrio kwam voor het eerst op de markt in 2004. In 2009 volgde de tweede generatie. De eerste exemplaren van de in Born gebouwde derde generatie komen deze maand op de weg. Een Mini cabriolet Jahreswagen of Vorführwagen wordt dus de komende maanden al interessant voor auto-import.

4. BMW 1-serie cabrio en BMW 2-serie cabrio

De cabriolet op basis van de BMW 1-serie is er sinds 2008. Net als met de komst van de BMW 4-serie heeft BMW ook de cabriolet van de 1-serie omgedoopt tot BMW 2-serie. Dit gebeurde vanaf 2015. Op Duitse import van een BMW 2-serie cabrio valt dan ook het meeste financiële voordeel te behalen.


.


5. Mercedes C-klasse cabrio

Bij Mercedes is de geschiedenis van de middenklasse cabriolet zo mogelijk nog onoverzichtelijker dan bij BMW. De klassieke Mercedes E-klasse cabriolet was tot 1997 op de markt. Daarna werd dit model omgedoopt tot Mercedes CLK. De auto die nu voor import uit Duitsland interessant is, is de in 2010 geïntroduceerde Mercedes E-klasse cabrio. Nog dit jaar komt waarschijnlijk zijn opvolger, de Mercedes C-klasse cabriolet op de markt. Dit model is dan vanaf 2017 interessant om uit Duitsland te importeren.