Uit een Duits kwaliteitsonderzoek van het gerenommeerde onderzoeksbureau JD Power komt de Mercedes E-klasse als beste in zijn segment naar voren. Het onderzoek betreft auto's tot drie jaar oud: precies de leeftijd die het meest loont om uit Duitsland te importeren.Het Amerikaanse JD Power is al vele tientallen jaren een wereldwijd gerenommeerd onderzoeksbureau. Het bedrijf sloeg drie jaar geleden zijn vleugels uit naar de bakermat van de Europese auto-industrie. In Duitsland voert JD Power sinds die tijd onderzoek uit onder duizenden kopers van nieuwe auto's. Hen wordt gedurende de eerste twaalf tot 36 maanden dat zij de nieuwe aanwinst bezitten, gevraagd naar de algehele ervaring met de aankoop. Alle aspecten van de auto komen daarin aan bod, zoals de aandrijflijn (motor en versnellingsbak), de rij-eigenschappen, het bedieningsgemak van de infotainment, het functioneren van de ventilatie en/of klimaatcontrole, de ergonomie van het dashboard en de look and feel van het interieur.


E-klasse wint in zijn segment

JD Power meet op deze manier de complete betrouwbaarheid aan de hand van het aantal problemen per 100 auto's. Aan het totale onderzoek, wat meerdere segmenten besloeg en waarvoor de Amerikanen de hogere middenklasse en de topklasse samenvoegde, namen 14.000 mensen deel. De Mercedes E-klasse ging in zijn segment met de eer aan de haal. Het onderzoek betreft weliswaar nieuw gekochte auto's, maar de kwaliteit gaat uiteraard ook op voor jong gebruikte (jonger dan drie jaar) auto's. Dit zijn precies de modellen waar bij import uit Duitsland het grootste financiële voordeel te behalen valt.


Een occasion importeren

Om bij import uit Duitsland (of ieder ander EU-land) voor korting op de bpm (want daar hebben we het over, de belasting op personenauto's en motorvoertuigen), in aanmerking te komen moet de belastingdienst de betreffende auto als gebruikt kenmerken. Dat is zo vanaf drie maanden sinds de tenaamstelling in het land van herkomst en als er enkele duizenden kilometers op de klok staat. Mensen die de Mercedes E-klasse uit het buitenland (laten) importeren, profiteren nu niet alleen van dat belastingvoordeel, maar rijden ook in de wetenschap dat ze in de beste auto van zijn klasse onderweg zijn. Een mooie bonus.De verschillende modellen van de Mercedes E-klasse zijn uit een betrouwbaarheidsonderzoek van JD Power als beste uit de bus gekomen.