Junge Sterne heet het Duitse programma van jonge, hoogkwalitatieve Mercedes occasions. Naast de voordelen die auto-import uit Duitsland sowieso biedt, geven deze gekeurde tweedehands auto's kopers veel zekerheden.
Nederlandse Mercedes-dealers verkopen onder de noemer SterOccasion ook gecertificeerde occasions die aan vrijwel dezelfde goede voorwaarden voldoen. Toch is het om vele redenen slim om over de grens te kijken en zelf zo'n Mercedes te (laten) importeren. Met de huidige bpm-regeling valt er namelijk veel geld te besparen bij het importeren van jonge (tot zo'n twee jaar oud) occasions. Een ander belangrijk voordeel voor kopers is de veel grotere keuze. Doordat het wagenpark van Duitsland 5,5 keer zo groot is als dat in Nederland, met daarin ook nog een relatief hogere concentratie van de Duitse merken, is de kans dat je daar de Mercedes van je dromen vindt eenvoudigweg veel groter. Een ander argument is dat Duitse auto's vaak beter, luxer zijn uitgerust en dat is niet alleen mooi meegenomen, het zorgt later bij inruil of verkoop ook voor een hogere restwaarde.


De zekerheden van Junge Sterne

Europese regelgeving bepaalt dat garantie niet persoonlijk is en bovendien grensoverdraagbaar. Als je een Junge Sterne uit Duitsland importeert, dan geniet je hierdoor de 'volle bak' garantie van 24 maanden die een Duitse koper ook krijgt. Daarbij komt ook nog eens twaalf maanden mobiliteitsgarantie: mocht je door een pechgeval stil komen te staan, bijvoorbeeld als je met het hele gezin op weg bent naar de wintersport, dan is hiermee de rest van je reis in ieder geval geregeld. Hetzij met een passende vervangende auto of met ander vervoer zoals taxi, trein of vliegtuig. Maar Junge Sterne gaat nog veel verder. De Duitse Mercedes-dealer heeft zoveel vertrouwen in deze auto's dat ze vanaf aankoop zes maanden of 7.500 kilometer onderhoudsvrij zijn. Ze hebben dan ook allemaal een zogenaamde HU (van Haupt Untersuchung, de Duitse apk) van maximaal drie maanden. Dat zijn nog eens zekerheden waarvoor je de grens overgaat.


Populaire Mercedes voor import

Iedere jonge Mercedes occasion is interessant om uit Duitsland te importeren, maar de laatste tijd zijn vooral modellen van de C-klasse, de E-klasse, de A-klasse, de B-klasse en de S-klasse populair. Ook relatief nieuwe modellen zoals de crossover- en SUV-achtige – de Mercedes GLA, GLC en GLE – doen het als Duitse import-auto goed.