De nieuwe Mercedes E-klasse staat sinds februari al bij de Duitse dealers. Dat betekent dat het high-tech wonderkind nu al zeer interessant is om als jong gebruikte auto uit Duitsland te importeren.
In ons land kwam de nieuwe E-klasse pas in april bij de dealers, maar in het thuisland gaf Mercedes de nieuwe trots al twee maanden eerder beschikbaar. Daardoor kunnen nu ook mensen die veel geld willen besparen, maar toch de nieuwe E-klasse willen rijden, nu al genieten van de technologie die Mercedes in de nieuwe E heeft gestopt. Daaronder is onder meer Active Lane Change Assist, dat met behulp van camera's en radar bij het inhalen helpt om van baan te verwisselen. Hierdoor kan de bestuur al zijn aandacht aan het verkeer besteden. Daarnaast kan de bestuurder de nieuwe E via een smartphone-app op afstand laten inparkeren. Uiteraard zijn er ook nog opties zoals de Drive Pilot en luchtvering.


Twee beeldschermen

Het uiterlijk van de nieuwe E-klasse is vooral herkenbaar aan de nieuwe, veel kleinere achterlichten en de eerder aflopende daklijn. Voor zijn de koplampen iets minder spits toegesneden. Binnenin trekt de optionele digitale cockpit de aandacht. Die wordt gevormd door twee 12,3 inch grote displays, net als bij de nieuwe S-klasse; een die dient als instrumentarium voor de bestuurder en de ander in de middenconsole voor bediening van navigatie, klimaatcontrole, audio en infotainment.


Negentraps automaat

Zoals altijd kwam de nieuwe E-klasse beschikbaar met keuze uit diverse benzine- en dieselmotoren. Ook is er een plug-in hybride, de Mercedes E350e, die binnen de 15%-regeling valt. Iedere nieuwe E had vanaf introductie standaard de beschikking over de nieuwe 9G-tronic negentraps automaat.


Meeste voordeel

De trend is al een jaar of vijf aan de gang, maar steeds meer mensen blijven de voordelen van import uit Duitsland ontdekken. In 2015 heeft er opnieuw een enorme stijging plaatsgevonden. Allemaal mensen die op een slimme manier gebruik maken van de mogelijkheid om met een jonge Duitse occasion veel geld te besparen. Dat levert het meeste voordeel op in de leeftijd van een half tot ongeveer twee jaar.nieuwe mercedes EKlasse
nieuwe mercedes EKlasse
nieuwe mercedes EKlasse