De Duitse premium merken (Audi, BMW, Mercedes, Porsche en de luxe modellen van Volkswagen) zijn traditioneel erg in trek als import-auto. Maar welke modellen van die merken zijn nou het meest populair? We lopen ze in een serie artikelen langs, te beginnen bij BMW.Als vanouds behoren de BMW 3-serie en BMW 5-serie tot de meest populaire modellen van het Beierse merk in ons land en dat geldt ook bij auto-import. Opvallend is wel dat de vierdeurs sedan verdrongen is door de stationwagon. Steeds meer kopers kiezen tegenwoordig voor een BMW touring.


SUV's ook populair als import-auto

Net als de 'lifestyle wagon' (zoals een sportieve stationwagon ook wel wordt genoemd) zijn ook SUV's de laatste jaren in populariteit toegenomen. Zowel de BMW X3, als de X5 en X6 zijn als importauto gewild. De compacte BMW 1-serie en BMW 2-serie en – aan het andere eind van het spectrum – de zakenlimousine BMW 7-serie, staan eveneens regelmatig op het verlanglijstje van mensen die met auto-import uit Duitsland geld willen besparen. Dit zijn momenteel de meest populaire importmodellen, maar uiteraard kan iedere in Duitsland verkrijgbare BMW in ons land op kenteken worden gezet.


Import-truc

Denk overigens niet dat deze mensen voor dat besparen van geld een 'prijs' betalen in de zin van onzekerheden. Net zoals bij de koop van een jong gebruikte occasion in ons land, heeft een Nederlander ook bij koop in Duitsland gewoon recht op behoud van fabrieksgarantie. Dat is ook de reden dat Nederlandse BMW-dealers de import-truc zelf al jaren toepassen, maar dan met de hoge marges die bij een dealer horen. Andere voordelen van het kopen in Duitsland zijn de veel grotere keuze aan modellen, de rijkere uitrusting van Duitse auto's en uiteraard de veel scherpere prijzen.