Het zou goed kunnen dat het u gaat overkomen: u ziet uw droomauto auto in Duitsland en u komt er achter dat deze vele malen goedkoper is om te importeren dan aan te schaffen in Nederland. Indien u overweegt deze auto te kopen, zijn er een paar dingen waar u op moet letten voor en tijdens de aankoop van de auto. Auto Import Trading zette een aantal aandachtspunten voor u op een rij.


1.     Kwaliteit van de verkoper

Voordat u begint met de aankoop van een auto uit het buitenland is het belangrijk dat u zeker weet dat de verkoper een betrouwbaar persoon of bedrijf is. Indien u samen werkt met een import bedrijf dan kunt u hen ook naar hun eigen ervaring vragen. De algemene regel is, voelt het niet goed dan niet doen. Zoek eventueel klantervaringen als u een aankoop doet bij een bedrijf.

 

2.     Staat van de auto

Als u bij de auto gaat kijken, moet u er vanuit kunnen gaan dat de auto in een vrijwel perfecte staat is. Duitsers hechten over het algemeen veel waarde aan hun auto’s en zorgen er voor dat de auto in een uitstekende staat is. Hierbij is het belangrijk dat er geen schade is of dat er overdreven gebruikssporen zijn. Let erop dat u geen auto koopt die betrokken is geweest bij een ongeluk, een zogenaamde schadeauto, die opgeknapt is.

Aan de binnenkant zullen gebruikssporen iets duidelijker zijn. Denk hierbij aan slijtage op de stoelen, pedaalrubbers, pook en het stuur. De staat van deze objecten moet wel redelijk kloppen met de kilometerstand van de auto.

 

3.     Staat van het onderhoudsboekje en de kilometerstand

Net zoals de staat van hun auto, gaan Duitsers over het algemeen ook zeer netjes om met het onderhoudsboekje van hun auto. Indien deze mist, kunt u er al gauw vanuit gaan dat de kilometertellerstand niet juist is. U moet ook opletten, indien er wel een onderhoudsboekje bij de auto zit, maar de auto niet onderhouden is door de dealer. De meeste auto’s worden in Duitsland namelijk de eerste paar jaar bij de dealer onderhouden. Het zou daarom kunnen dat de stempels vervalst  zijn. Let hier dus goed op.

Indien er gesjoemeld is met de kilometerstand dan is dat vaak duidelijk te zien aan het interieur. Als de auto aangeeft dat er 10.000 km is gereden, terwijl er in werkelijkheid 120.000 km is gereden, dan is dat duidelijk te zien aan het interieur, welke meer gebruikssporen zal hebben. Bekijk de gehele auto dus altijd grondig voordat u overgaat tot aankoop.

 

4.     Afspraken en papierwerk

Het is zeer belangrijk dat u al uw papierwerk op orde heeft bij het op naam zetten van uw auto. Hieronder vallen keuringsbewijzen, autopapieren, exportkentekens, aankoop bon etc.

Naast het papierwerk is het ook belangrijk dat u duidelijke afspraken maakt met alle partijen die in het proces meedoen. Dit geld dus voor het autobedrijf waar u de auto koopt, (eventueel) de importeur en uiteraard uzelf. Voor alle partijen moet duidelijk zijn wat er gaat gebeuren. Leg dit dan ook vast in een contract, zodat iedereen zich aan zijn afspraken houdt.

 

Er komt zeer veel kijken bij het auto importeren. U kunt er uiteraard voor kiezen om dit zelf te doen, maar er is zeker een makkelijkere mogelijkheid. Met onze expertise kunnen wij alles voor u regelen. U geeft aan welke auto u wilt en wij vinden de auto, regelen het papierwerk en importeren deze naar Nederland. Kijk voor meer informatie hierover op de website.