Het zou goed kunnen dat het u gaat overkomen: u ziet uw droomauto auto in Duitsland en u komt er achter dat deze vele malen goedkoper is om te importeren dan aan te schaffen in Nederland. Indien u overweegt deze auto te kopen, zijn er een paar dingen waar u op moet letten voor en tijdens de aankoop van de auto. Auto Import Trading zette een aantal aandachtspunten voor u op een rij.


1.     Kwaliteit van de verkoper

Voordat u begint met de aankoop van een auto uit het buitenland is het belangrijk dat u zeker weet dat de verkoper een betrouwbaar persoon of bedrijf is. Indien u samen werkt met een import bedrijf dan kunt u hen ook naar hun eigen ervaring vragen. De algemene regel is, voelt het niet goed dan niet doen. Zoek eventueel klantervaringen als u een aankoop doet bij een bedrijf.

 

2.     Staat van de auto

Als u bij de auto gaat kijken, moet u er vanuit kunnen gaan dat de auto in een vrijwel perfecte staat is. Duitsers hechten over het algemeen veel waarde aan hun auto’s en zorgen er voor dat de auto in een uitstekende staat is. Hierbij is het belangrijk dat er geen schade is of dat er overdreven gebruikssporen zijn. Let erop dat u geen auto koopt die betrokken is geweest bij een ongeluk, een zogenaamde schadeauto, die opgeknapt is.

Aan de binnenkant zullen gebruikssporen iets duidelijker zijn. Denk hierbij aan slijtage op de stoelen, pedaalrubbers, pook en het stuur. De staat van deze objecten moet wel redelijk kloppen met de kilometerstand van de auto.

 

3.     Staat van het onderhoudsboekje en de kilometerstand

Net zoals de staat van hun auto, gaan Duitsers over het algemeen ook zeer netjes om met het onderhoudsboekje van hun auto. Indien deze mist, kunt u er al gauw vanuit gaan dat de kilometertellerstand niet juist is. U moet ook opletten, indien er wel een onderhoudsboekje bij de auto zit, maar de auto niet onderhouden is door de dealer. De meeste auto’s worden in Duitsland namelijk de eerste paar jaar bij de dealer onderhouden. Het zou daarom kunnen dat de stempels vervalst  zijn. Let hier dus goed op.

Indien er gesjoemeld is met de kilometerstand dan is dat vaak duidelijk te zien aan het interieur. Als de auto aangeeft dat er 10.000 km is gereden, terwijl er in werkelijkheid 120.000 km is gereden, dan is dat duidelijk te zien aan het interieur, welke meer gebruikssporen zal hebben. Bekijk de gehele auto dus altijd grondig voordat u overgaat tot aankoop.

 

4.     Afspraken en papierwerk

Het is zeer belangrijk dat u al uw papierwerk op orde heeft bij het op naam zetten van uw auto. Hieronder vallen keuringsbewijzen, autopapieren, exportkentekens, aankoop bon etc.

Naast het papierwerk is het ook belangrijk dat u duidelijke afspraken maakt met alle partijen die in het proces meedoen. Dit geld dus voor het autobedrijf waar u de auto koopt, (eventueel) de importeur en uiteraard uzelf. Voor alle partijen moet duidelijk zijn wat er gaat gebeuren. Leg dit dan ook vast in een contract, zodat iedereen zich aan zijn afspraken houdt.

 

Er komt zeer veel kijken bij het auto importeren. U kunt er uiteraard voor kiezen om dit zelf te doen, maar er is zeker een makkelijkere mogelijkheid. Met onze expertise kunnen wij alles voor u regelen. U geeft aan welke auto u wilt en wij vinden de auto, regelen het papierwerk en importeren deze naar Nederland. Kijk voor meer informatie hierover op de website.

Geplaatst in Auto Importeren Duitsland door Auto Import Trading

Referenties van klanten

Referenties van klanten

Porsche Taycan 4S

Porsche Taycan 4S importeren uit Duitsland
Porsche Taycan 4S geïmporteerd uit Duitsland Bedankt mannen van Auto Import Trading BV. Het was mij weer een waar genoegen. Dit was voor mij al de 3e auto die ik door AITBV heb laten importeren en alles naar tevredenheid verlopen wederom.  Met vriendelijke groet, B. Romeijn    

Audi SQ8

Audi SQ8 Importeren uit Duitsland
Zeer goede ervaring en uitermate tevreden met de auto! Door mijn zoon, die al verschillende auto's heeft geimporteerd met de hulp van Auto Import Trading, aangespoord om een prachtige Audi SQ8 te gaan importeren uit Duitsland. Van begin tot eind goed geholpen door Peter-Hugo en uiteindelijk een auto gekregen die niet voor 100 maar 200% aan de verwachtingen voldeed. Ik ben dus een zeer tevreden klant en kom zeker weer bij jullie terug!   Vriendelijke groet,   R. Lubbers

Ferrari FF - 6.3 V12 HELE

Auto Importeren Ferrari 6.3 V12 HELE
Na wat importpartijen te hebben vergeleken bij Auto Import Trading uitgekomen. Wat voor mij belangrijk was is dat ze een gedeelte konden meefinancieren zodat dit voor mij wat extra zekerheid gaf bij de aankoop van deze auto. Ook het feit dat ze zelf iedere auto keuren bij de dealer in Duitsland gaf mij een veilig gevoel. Ik kan geen enkele puntje van kritiek geven omdat ze gewoon doen wat ze zeggen. Ik kan iedereen aanbevelen die een auto wil importeren uit Duitsland om met deze profs in zee te gaan. Jeffrey Witteveen

Audi RS7 uit 2017

Auto Importeren Audi RS7
Na lang zoeken de juiste Audi RS7 's avonds om 23.00 gevonden (net nieuw op mobile.de)9.00 's ochtends Jeroen van Auto import Trading gebeld: om 12.00 stond na snel schakelen de handtekening onder het koop contract! Transparant over kosten, razendsnel, betrouwbaar en met een vleugje humor: 2 weken later kon ik 'm ophalen: een bom van een auto en zeker 15.000 € bespaard!Tevens: de verkoop van de auto die ik eerst reed kon ik ook aan deze gasten overlaten, ook weer transparant en strak geregeld, ze regelen de maximale prijs voor je inruiler, zonder omkijken.Dit is de weg die je moet bewandelen als je geld,tijd en moeite wil besparen op de aanschaf van een occasion uit duitsland. Groet, Daan van den Heuvel, Tandtechnicus uit Helvoirt

Audi A7 Sportback 55 TFSI Quattro 2018

Referentie Auto Import Trading - Audi A7 Sportback 55 TFSI
Nadat ik deze auto met alle opties voor een concurrerende prijs en "gunstige" BPM in Neurenberg zag staan direct op een zondag contact opgenomen. Het is waar wat ze zeggen 24-7 bereikbaar en erg behulpzaam.  Zeer duidelijke uitleg over de BPM en dienstverlening gehad en we konden snel de koopovereenkomst tekenen.   Omdat ik mijn BTW wilde verleggen en de verkopende partij dit alleen in samenwerking met Duitse partner wilde erg veel extra service van Jeroen en Peter Hugo gehad, zonder dat hier extra kosten voor in rekening zijn gebracht. All in pakket is ook echt all in. Na 2 weken reed ik een nagenoeg nieuwe A7 zonder ook maar een krasje op interieur of exterieur voor de helft van de oorspronkelijke nieuwprijs in Nederland.    Peter Hugo en Jeroen, Bedankt!!! ik zal in de toekomst zeker weer van jullie diensten gebruik maken.     M.v.g.,--René Boshuizen IT Quality Consultancy & Management

Bentley Flying Spur

Bentley Flying Spur
"Ik wil jullie bedanken voor de zeer correcte manier van werken. Het voordeel dat jullie voor ons behaald hebben was ruim 35.000 euro ten opzichte van het aanbod in Nederland. Bedankt voor jullie flexibiliteit en zeer professionele manier van werken! Voor mij gaf de doorslag dat jullie de auto's zelf op locatie gaan keuren en pas betalen als de auto gezien en goedgekeurd is. Graag tot een volgende keer." Groet, Dhr van Zadelhoff  
Auto inruilen? Heel graag

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen