Bent u nieuwsgierig welke kleuren het slechtst verkopen, of wilt u juist weten in welke kleur auto u er het meest uniek uitziet? Auto Import Trading was erg benieuwd welke kleuren occasions men het liefst ziet en in welke kleur u uzelf een beetje beschaamd voelt. Kortom: Wat zijn de 10 minst populaire occasionkleuren? Wij tellen voor u af van 10 naar de minst populaire occasionkleur:

 

10. Rood

Er rijden op dit moment nog redelijk veel rode auto’s rond, waardoor deze kleur op de laatste plek in onze top 10 te vinden is. Wat wel opmerkelijk is, is dat rode occasions steeds minder populair worden; op dit moment is ongeveer 8% van de verkochte occasions rood.

 

 

9. Groen

Net als rood neemt de populariteit van de kleur groen de laatste jaren af. Waar in 2008 10,6% van de occasions groen was, is dit nu nog maar 6,9%. Ook de verkoop van nieuwe groene auto’s is sterk aan het dalen waaruit blijkt dat deze kleur steeds minder populair aan het worden is.

 

 

8. Wit

Wit is het tegenovergestelde van groen en rood. Er worden namelijk steeds meer witte occasions verkocht. Op dit moment is het aandeel van witte auto’s in de totale verkoop van occasions 4,7%. De verwachting is dat het aandeel van witte auto’s stijgt. In de VS is dit al de meest verkochte kleur voor occasions en ook in Nederland is deze kleur erg populair.

 

 

7. Geel

We gaan nu een flink eind zakken, naar de occasionkleuren die erg weinig verkocht worden. Gele occasions verzorgen 1,5% van het totale aanbod. Het lijkt er niet op dat deze kleur gaat groeien in populariteit; de laatste jaren staat geel constant op 1,5%.

 

 

6. Beige

Net zoals geel staat beige al een flinke tijd vast. Waar geel op 1,5% vast staat, staat beige al geruime tijd op 1,3%.

 

 

5. Bruin

Net als wit wordt bruin steeds populairder onder occasionkopers. Zo is de kleur in de afgelopen 5 jaar met 0,5% gestegen naar 1,2% van alle occasions. Wat we steeds vaker zien is dat auto’s zeer donkerbruin zijn, tegen het zwarte aan.

 

 

4. Paars

We zijn aangekomen bij de top 4 van minst verkochte occasions. Het is al lastig om een paarse auto te vinden in Nederland, laat staan een paarse occasion. Op dit moment is het aandeel van paarse auto’s in de totale occasionverkoop 0,6%.

 

 

3. Oranje

Alhoewel het WK voetbal in volle gang is en het onze nationale kleur is, staat oranje toch hoog in deze lijst. Wellicht is de kleur toch iets te opvallend voor de meesten. Van de verkochte occasions is 0,5% oranje van kleur.

 

 

2. Crème

Velen schatten de kleur crème onder wit, grijs of geel, maar eigenlijk is het een mix tussen deze drie. Crème is totaal geen geliefde occasion: slechts 0,1% van alle verkochte occasions heeft deze kleur.

 

 

1. Roze

Op nummer 1 vinden we roze. Het komt dan ook zelden voor dat u een roze occasion op de Nederlandse wegen ziet: 0,1% van alle occasions in Nederland heeft deze vrouwelijke kleur. U bent wel gegarandeerd eigenaar van een opvallende auto en een unieke verschijning als u een roze occasion aankoopt.

 Meest populaire occasionkleuren

Op dit moment vraagt u zich wellicht af welke kleuren dan juist wél populair zijn onder de Nederlandse automobilisten. Dit zullen wij u volgende week vertellen, als wij de top 5 van meest verkochte kleuren bekend zullen maken. Bent u benieuwd welke kleuren occasions wij aanbieden? Neem dan gerust een kijkje op www.import-autos.nl/duitse-occasions.html