Vorige week gingen we in op de 10 minst verkochte autokleuren van occasions. Deze week behandelen we het tegenovergestelde: De populairste kleuren voor nieuwe auto’s. We weten dus inmiddels dat kleuren als roze, crème en oranje niet vaak gekocht worden. Maar welke kleur auto rolt er nou het vaakst uit de fabriek?

5. Bruin

Vlak na de top 10 van vorige week komt bruin. In 2013 werden ongeveer 25 duizend bruine auto’s verkocht in Nederland. Dit lijkt erg veel, maar dit is nog lang niet genoeg om in de top 3 te geraken.

4. Blauw

Blauw is een kleur die vaak wordt gekozen voor een auto. Waar blauw in 2012 nog maar 7% van het totaal aantal verkochte auto’s was, lijkt dat percentage nu toe te nemen. In 2013 werden er ruim 37 duizend blauwe auto’s verkocht, ongeveer 9,8%.

3. Wit

Door nieuwe cijfers is het duidelijk geworden dat wit bezig is aan een opmars. Vorige week nog op 8 in de top 10 minst verkochte kleur bij occasions, dit keer op 3 in de populairste autokleuren. Wij zijn erg benieuwd of deze trend van witte auto’s zich gaat voortzetten tot 2015. Wat denkt u?

2. Zwart

Waar de kleur wit de kleur blauw van de troon heeft gestoten in de top 3 populairste autokleuren, blijft de top 2 toch al jaren stevig in stand. Op nummer twee vinden wij de klassieke kleur zwart. In 2013 werden 100.000 zwarte auto’s verkocht. Dit is al heel erg veel, maar lang niet genoeg voor plek 1 in deze top 5.

1. Grijs/Zilver

Grijs en zilver worden geteld als één kleur (grijs) en staat onbetwist op nummer 1. Met 121.716 verkochte auto’s in 2013 staat grijs voorlopig bovenaan in deze top 5. 

Wat wel vermeld moet worden is dat het hier gaat om de auto’s die worden verkocht in Nederland. In het buitenland staat de kleur wit al jarenlang op nummer 1, waar zilver en zwart kort op volgen. Wie weet staat wit binnen korte tijd ook hoger in de top 3 in Nederland.Heeft u toevallig interesse in een witte auto, en helpt u deze kleur graag hoger in de top 5? Of wilt u juist liever een roze auto omdat u dan vrijwel uniek bent op de Nederlandse wegen? Wij zijn erg benieuwd welke kleur auto u het meest aanspreekt. Neem gerust een kijkje naar ons aanbod van de auto’s die wij importeren uit Duitsland. Wij informeren u graag naar de mogelijkheden.